Bolojan trimite la plimbare și Revista ,,Familia,, după Mihai Viteazul

• publicat la: 17 decembrie 2020
Bolojan trimite  la plimbare și Revista ,,Familia,, după Mihai Viteazul

După înlăturarea abuzivă statuii lui Mihai Viteazul din centrul municipiului Oradea a venit acum și rândul Revistei de cultură românească ,,Familia,,.

În goana după eficientizarea activității Consiliului Județean Bihor, președintele Bolojan se împiedică de cea mai renumită și longevivă revistă de cultură românească, Familia.

Bolojan consideră că aerisirea aparatului bugetar stufos, moștenit de la vechea conducere precum și eficientizarea CJ Bihor are sorți de izbândă și prin anularea  statutului juridic al Revistei ,,Familia” și a trecerii ei în subordinea Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai” din Oradea. Redactorul șef al revistei Familia și-a înaintat demisia și  spune că este numulțumit de faptul că revista devine publicație a Bibliotecii Județene. Domnia sa consideră că ,,Familia,, merita un loc în inima orașului, chiar la Muzeul Iosif Vulcan, cel datorită căruia publicația există.

Lumea culturală orădeană și națională este  bulversată de lipsa de considerație a președintelui Bolojan față de valorile culturale române.

Din Oradea a dispărut și statuia  Independenței și a lui Mihai Viteazul, ultima nefiind în proprietatea Primăriei Oradea motiv pentru care a fost acționată în instanță.

Lasati un comentariu