Procesul pentru înlăturarea statuii Mihai Viteazul din Piața Unirii Oradea continuă

• publicat la: 26 februarie 2023
Procesul pentru înlăturarea statuii Mihai Viteazul din Piața Unirii Oradea continuă

Luni, 27 februarie 2023, are loc o nouă înfățișare în procesul deschis de Asociația Mihai Viteazul din Oradea împotriva Primăriei și Consiliului Local Oradea pentru înlăturarea abuzivă a statuii voievodului Mihai Viteazul din centrul orașului în condițiile  în care nu a fost obținut acordul proprietarului soclului și al statuii. Tribunalul Bihor nu a ținut cont de actele de proprietate așa că Asociația Mihai Viteazul Oradea a făcut recurs la decizia din 28.10.2022.

Statuia lui Mihai Viteazul din Oradea a fost mutată fără acordul proprietarilor. Tribunalul Bihor decide în favoarea celor ce au mutat statuia

Statuia Voievodului Unirii precum și soclul pe care a fost așezată sunt proprietatea Asociației Mihai Viteazul. Asociația are toate avizele și aprobările de la municipalitate de la momentul amplasării acestei statui. Statuia regelui Ferdinand este așezată la ora actuală pe soclul proprietate al Asociației Mihai Viteazul fără a cere acordul lor.

“Ceea ce face acum primarul Ilie Bolojan, să muţi un monument unde vrei tu, fără să ceri măcar aprobarea proprietarului, este abuz de putere”, a declarat secretarul Asociaţiei Mihai Viteazul, colonelul în rezervă Constantin Moşincat.

Reprezentantul asociaţiei susţine că statuia nu a fost niciodată donată Primăriei, ca să dispună de ea cum vrea și a fost plătită din banii militarilor bihoreni. “Din partea municipalităţii nu există niciun fel de act cu privire la proprietatea statuii”, a mai specificat secretarul asociaţiei.

Statuia lui Mihai Viteazul din Oradea se află la ora actuală în curtea companiei de apă de pe strada Barcăului.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu