CE NE FACEM JENO?* SCRISOARE DESCHISĂ PRIMARULUI MUNICIPIULUI CAREI KOVACS EUGEN

• publicat la: 2 septembrie 2015
CE NE FACEM JENO?* SCRISOARE DESCHISĂ PRIMARULUI  MUNICIPIULUI CAREI KOVACS EUGEN

Iată-ne din nou faţă în faţă Domnule, întru sănătatea jurnalismului, Kovacs Eugen, pentru că dacă Domnia Ta n-ai exista, jurnalismul careian de limbă română n-ar avea teme majore de pus în pagină, iar etnicii români puternic discriminaţi în statul lor, fals „Naţional şi Unitar” n-ar fi nevoiţi să iasă la plimbări rituale cu statuile personalităţilor lor istorice purtate pe braţe, vezi regele întregitor, Ferdinand, acela pe care-l urâţi voi ungurii, sau cu portretul marelui om de stat, Ionel Brătianu, purtat pe proţap.

Dacă Domnia Ta n-ai exista careienii de etnie română şi-ar putea amplasa monumentele în locuri mai acătării, Monumentul Ostasului Român, acela de l-a alungat  pe Horthy în 25 0ctombrie 1944, n-ar mai fi sufocat de „Bine crescuţii” şi „Bine acoperitorii” arbori tuia, dacă Domnia Ta n-ai exista, ăia de prin Europa de-şi zic descendenţii lui Karoly n-ar avea drepturi decizionale în privinţa administrării parcului dendrologic careian, parc proprietate  a statului român privitor la care Domnia Ta într-un moment de tristeţe cu sughiţuri pentru „Ex-Ungaria Mare” ai cedat atributele decizionale unor peregrini de prin Europa.

Dacă n-ai fi existat Domnia Ta  nu s-ar fi îngropat împreună cu Kelemen Hunor, la temeliile „Teatrului Local” nemernica  „Capsulă a Timpului” prin care, evident în ungureşte, aţi scris despre „Careiul, pământ unguresc, aflat sub ticăloasa ocupaţie română”. Se pare că pe chestia cu ocupaţia  română a bravului pământ unguresc care este Careiul, a scăpat nişte vorbe şi „pupila Domniei Voastre” Gabriela Venig în Legendele Sătmărene, ştiţi Domnia Voastră, op-ul otrăvit în care spuneaţi că românii sunt o populaţie marcată de primitivism. Şi toate astea le ziceaţi la timp istoric în care Careiul se afla în România „Statului Naţional şi Unitar Român”.

Dacă nu exista-i Domnia Ta şi pelagra UDMR-istă, „Moţilor de Câmpie” din Ianculeşti acest strat istoric de limbă şi istorie română nu le-ar fi fost vandalizate drepturile de proprietate în devălmăşie a comunităţii asupra : păşunatului, lacului şi pădurii, de ciocoismul unguresc. Dacă n-ai fi existat Domnia Ta pe statul de funcţiuni a Primăriei Carei, n-ar adăsta un nume cum este cel al lui Boroş Erno, personaj căreia i-aţi încredinţat misiunea de a purta prin fiţuica de limbă maghiară, de-i ziceţi ziar, spiritul iredentist pe care fără vrednicie vă străduiţi să-l  implementaţi în straturile largi ale etniei maghiare.  Un Boroş Erno, acela ce diseminează venin de undeva din sediul UDMR, cel ce este plătit ca salariat al Primăriei Carei cu 2800 lei lunar şi care  de ani de zile de când , chipurile, a intrat în colectiv, n-a păşit în localul primăriei la orarul de lucru normal, n-are un loc de muncă în primărie şi nu este cunoscut de cea care intocmeste foaia de prezenţă.

Acela de zice că „Masacrul de la Ip” este o simplă invenţie a unor minţi bolnave, care în dorinţa de a arunca cu noroi în marele popor maghiar, propune cu titlu de evenimente produse în Ardeal, fotografii cu evenimentele de la Katin, locul acela în care nemţii au căsăpit mii şi mii de polonezi. Dacă n-ai fi existat Domnia Ta, nu s-ar fi putut ridica la nivel de vizibilitate publică un  Magyari Tamas Robert, un tinerel de prin Căpleni, pus de Domnia Voastră să conducă „paginile oficiale ale primăriei” în care să se noteze viaţa publică şi evenimentele de orice fel doar ale etniei maghiare cu totală uitare a manifestărilor româneşti.

Aşa se face că despre ediţia din acest an al „Zilelor Iancului” în hrisovul purtător de evenimente numit „paginile oficiale ale primăriei” nu s-a suflat nici un cuvânt, în pofida magnitudinii acestor manifestări. Domnia Voastră doriţi ca prin „paginile oficiale ale primăriei” să se lase viitorimi date despre un Carei absolut unguresc din care componenta română să lipsească cu desăvârşire. Domnia Voastră purtaţi răspunderea pentru manifestările „pupilului” plătit de primărie care-şi permite    să învedereze cât de puternic este discriminată şi dispreţuită cultura şi spiritualitatea etniei române careiene. Îl surprindem prim mijloace media referindu-se la ziarul de limbă română careian pe care-l propune „ZIARUL GUNOI -B.de C-

Dacă am ajuns până aici să privim cu atenţie la  „GUNOIUL” ce-i asigură existenţa, la  „Gunoiul” pus în operă  prin semnătura Domniei Voastre:

„Ziarul Gunoi”  are meritul de a propune opiniei publice prin postarea sa din 14 august curent, contractul de „prestări servicii administrative şi întreţinere site web” a Primăriei Carei nr. 5606 din 30 04 2013, intervenit între instituţia numită şi „Prestatorul Megyeri Tamas Robert” prin care printr-o mişcare de iluzionism ascundeţi, o activitate funcţionărească  proprie aparatului instituţiei sub activităţi de prestare de servicii executate de un terţ, contract prin care stipulaţi  că pentru trudnicul efort de a conduce acele pagini „pupilul” va fi retribuit cu 3000 lei lunar.

Dacă n-ar fi vorba de un salariu ascuns sub altă specie de activitate decât una act liniar funcţionăresc contractul trebuia să stipuleze o bonitate financiară anuală.

De ce este un salariu ascuns? Pe de o parte este posibil ca statul de funcţiuni să nu fi permis la acea dată încadrarea căplenarului, iar pe de altă parte pentru a-i putea plăti acestuia suma de 3.000 lei stabilită la mână, fără a se opera pe aceasta reţinerile caracteristice sistemului salarial, reţineri ce i-ar fi diminuat dreptul salarial al lui Megyeri cu importanta sumă de 1.657,50 lei., respectiv în loc de a primi la mână suma contractată de 3000 lei acesta ar fi încasat doar 1342,50 lei.

Operând această operaţie de inginerie financiară Domnia Voastră stimate Kovacs Eugen aţi produs o pagubă avutului public de 72.000 lei prin aceia că aţi sustras de la aplicarea reţinerilor salariale stabilite prin lege o entitate salarială începând cu 1 mai 2013 şi pânâ la 1 mai 2015, respectiv  24 de luni.

Situaţia reţinerilor omise în tabelul de mai jos:

Plătitor

Reţineri

Procente

Valoare

Total

Angajat

Asigurări sociale

10,50

315,00

975,00

Asig. soc. sănătate (CASS)

5,50

165,00

Fond şomaj

0,50

15,00

Impozit

16,00

480,00

Angajator

Asigurări sociale

15,80

474,00

682,50

Asig. soc. sănătate (CASS)

5,20

156,00

Fond şomaj

0,50

15,00

Concedii şi indemnizaţii (CCI)

0,85

25,50

Creanţe salariale (FGPCS)

0,25

7,50

Fond de risc (accidente)

0,15

4,50

Total

1.657,50

1.657,50

La români când răul realizează că a făcut-o groasă se zice că în sfârşit a ajuns „La mintea din urmă a românului”, aserţiune ce nu se potriveşte     unui ungur sadea cum sunteţi , pentru  că dacă cineva v-ar spune „fugi de aici române”, în mintea-vă coclită de iredentism ar  suna ca o înjurătură de mamă, că nu degeaba se spune că aţi scuipat pe un simbol românesc. Iată de ce putem spune că la Carei pe data de 7 mai 2015 a sosit şi „Mintea ungurului din urmă!”, pentru că la data de referinţă aţi realizat ce boacănă aţi comis şi ca o consecinţă l-aţi retrogradat pe Megyeri la cât trebuia să primească dacă se operau reţinerile salariale din tabelul de mai sus.

După calculele noastre,  Megyeri Tamas Robert  în perioada 1 mai 2013 la 1 mai 2015, trebuia să primească  la mână 1342,50 lei, iar Domnia Voastră cu staful ce-l coordonaţi aţi scos gunoiul ocazionat de prea multă dragoste ce aţi împărtăşit în raport cu pupilul de la Căpleni şi aţi transformat „actul infracţional” prin care aţi produs o pagubă de  72.000 lei din „contract de prestări” în „contract de muncă” şi i-aţi stabilit un salariu egal cu cel pe care trebuia să-l primească respectiv 1350 lei. Numai că acesta precum cel de 3.000 lei    va fi indexat cu reţinerii şi va mai descreşte. Şi aşa l-aţi purtat pe inegalabilul pupil dintr-un descrescendo, cum se zice la muzică în alt şi alt descrescendo.

Mărturisim că suntem din cale afară de curioşi să vedem şi punctul de vedere al procurorilor, misiunea cărora după evenimentul din mai 2015, trecerea de  pe câmpul infracţional respectiv ieşirea de sub imperiul contractului din 2013, care echivalează,cu o recunoaştere directă, cum că s-a acoperit un raport de muncă reglementat de codul muncii cu un raport de drept civil, şi pe cale de consecinţă avutul public a fost grav afectat.. .Până atunci, vorba unuia din istoria apropiată, „Să auzim numai de bine!”.

Tiberiu Vanca

comentarii

de hehe la 2 septembrie 2015 - 13:46

:)))

de sorin florut la 2 septembrie 2015 - 15:52

Domnule Tiberiu Vanca,

Apreciez scrisoarea dumneavoastră deschisa si o consider in general corecta. Totuși, fără a prejudicia adevarul celor scrise de dumneavoastră, respectuos mi-as permite doua rectificări si o apreciere personala. Încep cu aceasta din urma: primarul nu este singurul ungarist din conducerea locala a udmr Carei, asa cum rezulta indirect din chiar scrisoarea dvs., altfel spus mai sunt ungaristi prin Carei, fie in udmr, fie in afara acesteia. Rectificările se refera la doua erori care s-au strecurat in textul dumneavoastră: 1) la 25 octombrie 1944, Horthy nu mai era conducătorul statului ungar, deci ostașul roman a eliberat Careii de sub ocupația ungureasca, nu de sub cea horthysta (chiar daca in 1940 Horthy a obtinut Ardealul de Nord de la Hitler) 2) Masacrul de la Katyn al ofițerilor polonezi a fost atribuit in mod diversionist naziștilor, de catre autorii sai reali, adica sovieticii!

de nelu la 2 septembrie 2015 - 16:57

primarul angajeaza la primaria carei pe criterii politice si de cumetrii pe banda rulanta!
prima data l-a angajat pe ginere apoi pe copii ajutoarelor sale din campaniei.pentru p[ostul de director economic din primaria carei a angajat nevasta consilierului judetean gindele care e direcvtor la liceul tehnologic.doamna emese a luat nota 2,5 la concursul organizat la prefectura dar acel concurs a fost anuklat si ca sa nu se mai faca air de ras a mai dat un concurs la primaria carei unde din comisie faceau parte ciracii primarului cu studii la scoala serala. acum doamna a fost numita direct de primar ca si director economic chiar daca experienta ei se reduce la contabilizarea oualor din urziceni pentru ca nu este nici macar exzpert contabil!familii intregi lucreaza in priumarie si is duc odraslele la scoala si unde au treaba cu masinile primariei mai ales cele de la spatii verzi cu numar zac.
soferul primariei carei de fapt al vicelui a fost prins dupa ce 2 ani facea naveta in ungaria cu masina oficiala a primariei pe cheltuiala careienilor si culmea mai si facea trafic de tigari….politia si procuratura stau deoparte ca doar jeno a batut drumurile ca sa scoata actele masinii de la politia maghiara..la fel cum tac si cand vine vorba de averea ilicita a primarului si a copiilor lui ca doar nu au terminat fscultatea si au luat direct salarii de milioane de euro ca sa isi cumpere paduri si terenuri si case!

de tasnadean la 2 septembrie 2015 - 18:06

OARE NOUL COMANDANT AL POLITIEI ESTE SUBORDONAT AL PRIMARULUI ??????? vad ca nu a facut nici o cercetare in legatura cu plopi taiati ilegal pe drumul Ianculesti

de opinie la 2 septembrie 2015 - 18:54

Romanii au ajuns un popor de lasi ,nu mai au demnitate, au ajuns sa fie calcatii in piciore de totii politicienii fara valoare gen strungarul de Zgonea,un retardat ca Ponta ,socrul Ilie Sirbu sl altii cred ca ne meritam soarta de ce nu iesiti in strada ,nu a -ti iesit nici cind au votat pensiile nesimtite de parlamentar ,acum cu salariile, in timp ce restul se zbate in sarcie ei isi fac vacantele in tari exotice,se trateaza in spitale de renume din alte tari iar omul de rind la noi,
unde nu gasesti un algocalmin in spital daca nu dai spaga si ptr. ala

de sorin florut la 2 septembrie 2015 - 19:05

Cât despre masacrul de la Ip, da, el este „invenția” unor minți bolnave, în sensul ca niște indivizi întregi la cap nu ar fi putut concepe sa „rezolve” astfel chestiunea majorității etnice românești în Ardeal. Dar este deja de notorietate ca pentru ungaristi, romanii nu contează! Iar pentru „logicianul” mtr, pentru care a spune adevarul despre unii unguri care nu se comporta corect înseamnă ca ai afirmat ca toți ungurii nu se comporta corect, precizez ca nu toți ungurii sunt la fel și, mai ales, nu toți ungurii sunt ungaristi, asa cum nu toți ungurii sunt udmristi, fapt demonstrat chiar în timpul isteriei si euforiei ungariste antiromânești din toamna anului 1940, când unii etnici unguri au salvat de la moarte pe unii romani. Adică, pe românește, unii unguri au fost niște criminali mizerabili, in timp ce alți unguri au dovedit omenie si dragoste de aproape atunci când au intervenit pentru a-i salva de la execuție sau i-au ascuns în gospodariile lor, asumându-și mari riscuri, pe bieții oameni fără apărare ce aveau doar vina de a fi romani.

de @sovin florut la 2 septembrie 2015 - 19:46

Mai exista oameni cu gandire asa inapoiata, asa indoctrinata de cartile de istorie predecembriste? Vai de capul tau. Du-te si inscrie-te la bolondokhaza.

de @opin(c)ie la 2 septembrie 2015 - 19:49

@Opinie PNLista, dar acum 3 ani cand erati in cardasie cu PSD pentru preluarea puterii in stat, erau buni ponta si izgonea? numai acum cand ati ales ciuma portocalie PDL a marinarului puscariabil v-ati prins de PSD-isti? nem rusine un pic obrazsului tau de ciutist?

de robi la 2 septembrie 2015 - 20:21

dapoi de ce va este rusine cu pesedistii comunisti ai lui ponta jeno draghe????
dosar cu suspendare pentru furt materie prima din crasna pentru firma ta de mobila cu onetu handicapat ai,,datorie la bugetul de stat pentru care ai retinere pe salar ai si din aia, mai ai si case nedeclaratei si terenuri luate pt copii si tot nu iti ajunge????
te dai acum la domnul consilier ciuta care are pe acte tot ce a adunat din firma proprie de 25 de ani de necaz ca tu ai falimentat tot pe ce ai pus mana????
ai tradat si ungurii si romanii si le-ai luat si banii ca inca mai ai datorii de pe cand nu aveai nic bani de paine si statea fiscu la usa ta sa recupereze datoriile si bcrul scotea casa de pe caplenilor la vanzare sa isi mai scoata din pagubele facute cu tine…puscaria te mananca apam draga ca nici macar pesedeul tau aliat nu mai poate sustine jafurile si chiolhanurile tale de la ponyvas cu fetitele.

de mosu la 2 septembrie 2015 - 20:40

dapoi tibi bolundule iar nu ai luat pastilele cand trebuie????au plecat de acasa copii si au uitat sa scoata din priza laptopul????
nici nu ma mir ca ai fost scos insuturi in kur din scoala de director…bine cate plateste jeno ca el si asa nu stie ce se face cu tastele.

de hehe la 3 septembrie 2015 - 00:01

2016 :))) incodata pierdeti Careiul arata mai bine ca Satu Mare !!! Bravo UDMR respect oameni care lucreaza si nu scrie toate ziua la site prostie !!

de arnold la 3 septembrie 2015 - 08:25

inca odata aratati udmr ca numai bsnii va trebuie si nu oamenii va intereseaza.
pentru voi conteaza sa castigati ca sa faceti pentru voi casele si buli cu csajok pe mesele si pentru asta dati posturi la cine va ajuta si puteti sa furati banii de la orase pentru ca politia va lasa daca dati si le ei..restul e poveste pentru copii.
rusine udmr care a uitat cum se lucreaza de cand e abonat la bani publici fara munca!

de citizen la 3 septembrie 2015 - 09:26

hehehe ca tot ce a facut in oras jeno a facut ca sa scoata cat mai multi bani in mod oficial pentru a issi reface averea
pierduta de pe vremea cand era la crasna director;Impreuna cu doamna de la
proiectele europene au palmat cat nu le-a fost rusine si asa vedm cum fiecare a focut cel putin un viloi,jeno in debrecen si carmencita in carei pe strada rebreanu.
la cei care scriu articole omagiale
se dau banii careienilor cu nerusinare iar pentru alti sevitori se angajeaza sotiile care nu stiu nici tabla imnultirii pe sarite..
acesta este udmr carei condus de coldusul ei presedinte cu ajutorul judetenilor care
tremura de frica dupa ce au vazut cate sume a scos jenica din fndurile date pentru modernizarea orasului dar cheltuite la comun cu famila lui si a grupului.

de sorin florut la 3 septembrie 2015 - 10:06

@2 sept 2015 19:46

Pentru ca mi-ai folosit numele de familie și ai vorbit la persoana a doua singular sunt obligat sa-ți spun ca nu ești capabil sa utilizezi limba romana fără a introduce cuvinte ungurești, deci nivelul tău de competenta lingvistica este sub standardul ce condiționează / permite purtarea unui dialog. Si anonimatul te înscrie tot sub acest standard. „Înscrierea” la cuvântul unguresc pe care l-ai utilizat e un exemplu de folosire în mod impropriu a unui termen, deci din nou nivelul de competenta lingvistica este în suferință. Ca urmare, nu ești în măsură nici sa apreciezi „cărțile de istorie predecembriste”, nici sa stabilești cine si cât este de „indoctrinat” de acelea. Cu asta intram in alt domeniu alt personalității tale frustrate de propria incompetenta, pentru ca vrei sa faci din tine bici (ca zicala românească referitoare la bici, care sa și plesnească/pocnească). Exact ca (și) Kuhn Bela in iulie 1919, care a vrut sa înfrângă armata romana cu forțele și mijloacele pe care le avea la dispoziție, dar care erau insuficiente pentru scopul propus. Rezultatul acțiunii sale a fost ca disprețuita opinca valaha a ajuns sa domine falnicul parlament unguresc, în propria capitala.

de Customer la 3 septembrie 2015 - 16:47

Postacul Anziku,vrea sa inlocuiasca copacii din parc cu altii „noi si vigurosi”
Primăria Carei a adăugat 9 fotografii noi,pe facebook !

„O creangă imensă s-a rupt azi noapte de pe un copac îmbătrânit. De altfel, asemenea incidente au loc des în municipiul Carei. Noroc că nimeni nu a fost rănit şi nu s-au înregistrat pagube materiale. Potrivit experţilor, copacii îmbătrâniţi şi putreziţi în interior ar trebui tăiaţi, iar în locul lor ar trebui plantaţi alţii noi şi viguroşi.”

de citizen la 3 septembrie 2015 - 17:38

ce faci jeno apam?
pui pe consilierul personal sa faca campanie pentru taierea copacilor cu slagarul coapcii sunt uscati si batrani? ai ramas iar fara bani pentru scaune si mese la sectia de mobila de pe ecoului?

de MARIA la 3 septembrie 2015 - 18:13

Chiar nu aveti rusine domnule primar ca sa va purtati astfel cu romanii din Carei?
Povestea cu sotia romanca nu mai tine sa ne-o serviti pentru ca din cei doi copii nici macar unul nu e botezat la romani!
Ati fraudat statul roman cat ati putut si tot nu va ajunge si acum va bateti joc si de romanii din CAREI?

de ARPI la 3 septembrie 2015 - 19:34

Nu cred ca stie Jeno ce posteaza prostu ala inganfat cu exprimare de lemn in limba roaman.

de alt careian la 3 septembrie 2015 - 21:08

Daca nu va place de el ,dati-l jos.

Lasati un comentariu