Inaugurarea sediului Asociaţiei Werdnig Hoffman a fost de succes, chiar şi fără prezenţa primarilor

• publicat la: 24 februarie 2010
Inaugurarea sediului Asociaţiei Werdnig Hoffman a fost de succes, chiar şi fără prezenţa primarilor

Asociaţia Werdnig Hoffman şi-a inaugurat azi sediul, printr-un simpozion dedicat bolilor rare. Acesta a început la ora 15.30 şi s-a desfăşurat în lipsa celor doi primari, dar în prezenţa a numeroase alte oficialităţi şi reprezentanţi ai societăţii civile. Atât organizatorii, cât şi cei prezenţi la deschidere, consideră evenimentul de azi unul important pentru municipiu şi vital pentru viitorul Asociaţiei Werdnig Hoffman. Sediul inaugrat se află pe strada Agrară, în incinta fostei Şcoli Generale nr. 4.

Robert Vereş, preşedintele Asociaţiei Werdnig Hoffman, a declarat cu această ocazie, că dobândirea sediului şi inaugurarea lui reprezintă cea mai mare reuşită a grupului pe care îl conduce. „Existenţa acestui sediu şi evenimentul de azi sunt vitale pentru viitorul nostru ca asociaţie şi ca persoane afectate de boli rare şi handicapuri fizice şi psihice grave. Aici ne vom putea întâlni pentru diferite activităţi de grup distractive şi relaxante, precum ping-pongul, jocurile de societate sau vizionarea unor filme. Tot aici vom putea organiza întâlniri cu psihologi şi diferite cursuri de specializare pentru membrii asociaţiei, precum cursurile de limbi străine sau cele de operare a calculatorului. Părinţii tinerilor afectaţi de boli vor avea aici mereu un loc unde să se vadă între ei şi pentru prima oară în existenţa noastră vom putea spera la câştigarea unor proiecte, care până acum erau imposibilităţi, din cauza lipsei unui sediu.” a declarat Robert Vereş.

Sanda Vereş, vicepreşedinta asociaţiei şi mama lui Robert, a ţinut să le mulţumească celor care au fost alături de ea în demersurile necesare pentru obţinerea sediului. „Mulţumesc Consiliului Local. Îi mulţumesc domnului consilier Papp Zsolt pentru că a oferit toate uşile de care am avut nevoie şi pentru ajutorul acordat în obţinerea gratuită a materialelor de construcţii folosite pentru renovarea sediului. Îi mulţumesc domnului Komaromi Istvan, care a realizat tot mobilierul pentru sediu şi tuturor celor care ne-au mai ajutat, într-un fel sau altul, pentru ca evenimentul de azi să fie posibil” a spus aceasta.

Inaugurarea sediului Asociaţiei Werdnig Hoffman a fost onorată cu prezenţa de consilierii locali Alina Mocanu (PNL), Konglovits Eva (UDMR), Papp Zsolt (independent), Adrian Bucureştean (PNL), de consilierul judeţean Eva Mărgineanu (FDG), de protopopul greco-catolic Radu Filip, de reprezentantul Instituţiei Prefectului, Emil Petcu, de directorul adjunct al Direcţiei de Învăţământ şi Cultură Carei, Bogdan Georgescu, de angajaţii Serviciului de Asitenţă Socială din cadrul Primăriei Carei, de reprezentanţii centrelor de îngrijire şi a caselor de tip familial şi de o serie de psihologi şcolari, care conduc grupurile de voluntari ale acestora.

Cei doi primari ai municipiului au lipsit de la inaugurare.

Gest emoţionant

La finalul evenimentului, protopopul Radu Filip i-a oferit un loc de muncă lui Robert Vereş. Acesta va deveni secretarul şi contabilul Protopopiatului, după ce ani la rândul şi-a căutat de lucru fără succes, fiind respins de cele mai multe ori din cauza faptului că este imobilizat într-un cărucior cu rotile. Robert Veres are 24 ani şi a obţinut o diplomă de contabil în cadrul Universităţii Vasile Goldiş, filiala Satu Mare.

Cu banii sponsorilor şi echipa Primăriei

Sediul Asociaţiei Werdnig Hoffman a fost renovat cu o echipă de muncitori a Primăriei şi cu materialele de construcţii oferite de sponsori. Edilii au fost de acord să ofere forţă de muncă gratuită, în cazul în care asociaţia îşi procură singură materialele de construcţii.

Paul Sarvadi

Lasati un comentariu