Mult mai aproape de cititori

• publicat la: 23 februarie 2010
Mult mai aproape de cititori

Viaţa unei publicaţii în Carei, un loc limitat economic şi de cele mai multe ori tributar mentalităţi provinciale nu e deloc simplă. Ne place sau nu să recunoaştem suntem in continuare posesorii unei atitudini formate în perioada comunistă: locuitorii se tem de colaborarea cu presa, autorităţile preferă să ii ocolească pe ziarişti, chiar dacă sunt funcţionari publici, plătiţi din contribuţiile fiecăruia şi facturează astfel circulaţia informaţiilor, cât se poate de publice şi ele.

Ei bine, poate tocmai din această cauză, naşterea unui cotidian online e un moment aparte, dacă nu chiar special.

Buletin de Carei a făcut un pas uriaş: dinspre săptămanalul deficitar în promtitudine şi cu prea puţine exclusivităţi spre cea mai rapidă formă de informare a momentului! Am lăsat în urmă tipografia şi odată cu ea ediţia în format clasic şi am ales să ne mutăm in spaţiul virtual, uşor accesibil şi atât de prezent în vieţile tuturor.

Motivul e simplu: ţinem pasul cu momentul în care ne aflăm şi vrem să ne imbunătăţim performanţele.

De azi suntem la dispoziţia voastră, cititorii, non stop. Şapte zile din şapte, la orice oră din zi şi noapte. E un act de patriotism local, până la urmă, pentru că, oricît de mult s-ar strădui colegii noştrii din presa judeţeană nu vor putea niciodată să reflecte in totalitate ceea ce se întamplă aici, in Carei, în urbea în care cu toţii locuim. Iar dreptul la liberă informare e unul primordial şi garantat chiar de Constituţia României!

Vom păstra atitudinea ce ne-a caracterizat mereu – corectitudinea – şi vom face tot posibilul să satisfacem, în totalitate, nevoile careianului. Indiferent că e vorba despre subiecte ce aparţin admnistraţiei locale, culturii, sportului sau divertismentului local. Ne vom păstra obiceiul de a comenta prin editoriale, de a dezvălui prin anchete şi de a informa prin toate mijloacele tipice: ştiri, fotografii, imagini video, reportaje şi interviuri. In acelaşi timp vă oferim vouă, cititoriilor, singurii şi unicii noştri stăpâni, posibilitatea de a comenta fiecare material publicat, de a oferii sugestii şi de a vă exprima opiniile.

Doamnelor şi domnişoarelor, stimaţi domni, de azi suntem mult mai aproape de domniile voastre şi vă invităm să ne citiţi!

paul.sarvadi@buletindecarei.ro

comentarii

de sofia la 23 februarie 2010 - 18:32

Ma bucur de aparitia unei astfel de publicatii, intr-o zona atat de infloritoare in trecut in cultura! Mult succes!

de sofia la 23 februarie 2010 - 18:33

Felicitari! Trebuie reinnoita traditia cultarala a zonei!

de Cristi la 25 februarie 2010 - 03:01

Sa aveti multa bafta si taria de caracter necesare pentru a trece peste obstacolele din calea publicarii acestui ziar apropiat tuturor inimilor careiene.

de Dolly la 25 februarie 2010 - 22:13

Ma bucur enorm pentru voi ca ati avut curajul sa va rupeti de ceea ce a fost perimat si sa faceti un „pas urias”, ca sa il parafrazez pe prietenul meu Paul. Va scriu de departe, si numai pentru faptul ca am lucrat impreuna 3 ani, ma face sa va admir si sa va doresc din tot sufletul MULT SUCCES si MULTE APARITII ONLINE.
Stiu ca nu a fost si nu este usor sa faci ziaristica in Carei, poate o stiu la fel de bine ca si Paul,Ioana,Bogdan, Ciprian, Emil, Oana, Dragos.
Doresc sa fiti la fel de prompti in a scrie ce se intampla, cu bune si rele, sa criticati, sa laudati, sa consemnati.
Inca o data mult succes si sa ne „citim” cat de des!!!

de DOINA - RADIO TRANSILVANIA CAREI la 1 martie 2010 - 11:53

Va doresc mult succes in obtinerea celor mai noi si corecte informatii despre evenimentele vremii,dezvaluindu-le de indata intregii natiuni !Unde am ajunge noi fara o presa libera?Fara informatia pe care o ofera presa, cetateanul este lasat fara putere si atat democratia cat si prosperitatea ar fi in pericol!Nu poti avea o cultura politica democratica fara a avea o mass media transparenta si un acces liber la informatie !Sunt convinsa ca voi ca si pana
acum respectati dreptul conferit de Constitutie – LIBERTATEA PRESEI !
MULT SUCCES !

Lasati un comentariu