Un militar român a murit în Afganistan

• publicat la: 23 februarie 2010
Un militar român a murit în Afganistan

Un militar român a fost ucis, marţi, în Afganistan, iar un altul a fost rănit, informează Ministerul Apărării Naţionale. Potrivit MApN, sergentul major Bădiceanu Florin a murit în urma unui incident petrecut în Afganistan. De asemenea, fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit în misiune în Afganistan.

Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul , pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor, precizează MApN, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofiţerul, promoţie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea vârsta de 31 de ani, era căsătorit şi tată al unui copil.

Fruntaşul Zamfir Marian este internat în spital pentru tratament medical şi investigaţii de specialitate.

(Sursa:MEDIAFAX)

Lasati un comentariu