50% dintre cititorii Buletin de Carei nu agrează intonarea imnului Ungariei

• publicat la: 30 martie 2010
50% dintre cititorii Buletin de Carei nu agrează intonarea imnului Ungariei

Jumătate din cei 64 de cititori, care au răspuns la întrebarea „Sunteţi de acord ca în cadrul festivităţilor dedicate Zilei de 15 Martie să se intoneze imnul Ungariei?”, şi-au manifestat dezacordul.

La întrebarea, lansată în 14 martie, au răpuns cu DA 19 cititori, adică 30% dintre respondenţi, în timp ce 20%, echivalentul a 13 cititori, au răspuns cu „nu ştiu”.

Întrebarea lansată în această săptămână de www.buletindecarei.ro este: Vi se par justificate sumele, care se acordă, din bugetul local, echipei de fotbal Victoria Carei?


comentarii

de dani la 31 martie 2010 - 16:46

sa cante in ungaria nu la mine in oRAS

de dani la 31 martie 2010 - 16:46

Sa cante in ungaria sau la udmeristi acasa

de toni schumacher la 1 aprilie 2010 - 19:51

de ce nu?!deranjeaza pe cineva?,pe mine nu ma deranjeaza imnul altei tari,defapt este un cantec bisericesc.si cu acesti profesori de mai sus,am putea discuta,cine la cine este in oras…..pe bunicii mei nu gheorghiu dej si ceausescu le~a mutat aici,ei s~au nascut in acest oras…..

de rehcamuhcs iont la 2 aprilie 2010 - 15:49

Aoleu! Oare daca s-ar canta imnul Iranului in SUA, oare nu i-ar deranja? Daca s-ar canta imnul Israelului in Siria, oare nu i-ar deranja. Schumi, nu fi naiv, amice! E cat se poate de logic. Nu ai cum sa fi de acord cu intonarea imnului unei alte tari. Citeste Constitutia! Daca pana acum nu ai fost curios! Si sper ca acest post sa nu mai fie sters doar de dragul unei pseudo-tolerante de conjuctura!

de rehcamuhcs iont la 2 aprilie 2010 - 16:01

Bah, las-o pe aia cu „cine la cine e in oras”. Ca sa nu ridice altii problema „CINE LA CINE E IN TARA!!!!!!!!!!”. Sa vad, amice, daca mai ai replica!

de toni schumacher la 2 aprilie 2010 - 16:54

daca doresti iti dau o carte unde scrie despre numaratoarea populatiei in 1908, 98la suta erau de etnie maghiara,iar dupa razboi ati primit pamant si materiale de constructii de la cei doi tovarasi [ceau si dej] asta e adevarul!de fapt imnul ungariei este scris de un ardelean,kolcsey!nu te supara daca nu prea cunosc imnul tarii,pt ca in 30 de ani la/ti schimbat de trei ori!!!!

de Sergiu la 4 aprilie 2010 - 14:08

Ne mai ramane sa alegem un presedinte maghiar, ca si pe primar :))

de toni schumacher la 4 aprilie 2010 - 14:35

pe cine deranjeaza imnul maghiar,sa nu/o asculte!

de Sergiu la 4 aprilie 2010 - 14:52

Uite nu am nimic cu maghiarii, nici cu imnul lor, dar deja ce se intampla in tara ca cei din covasna cer unele chestii care deja nu par normale. Asa ca sunt si eu de parare ca fiecare cu ai lui, si cu asta basta.

de toni schumacher la 4 aprilie 2010 - 17:33

dar care/i problema cu autonomia? germania are mai multe autonomii si deocamdata sunt in fata noastra(cu ceva)eu asi fi de accord cu autonomia transilvaniei,deci sa nu depindem nici de bucuresti si nici de budapesta!si credema ca am trai mult mai bine!uite diferenta intre bavaria si sachsen,de exemplu!

de rehcamuhcs iont la 7 aprilie 2010 - 12:35

Uite, prietene. Din ce carte te-ai intoxicat citind ca populatia maghiara era de 98%? Pai, i-ati maghiarizat pe svabi si pe tigani, iar pe romani i-ati obligat sa treaca la greco-catolicism. De aia ati fost 98%. Nu contest ca majoritatea au fost maghiari, departe de mine acest gand. Dar de dragul adevarului istoric: inainte de venirea hunilor in zona, care era populatia majoritara? O conjunctura istorica de cateva sute de ani nu poate schimba cu forta o realitate milenara. Daca mai contesti maghiarizarea fortata a zonei, dupa obiceiul casei, vei ramane in eroare. Din pacate, sa fim sinceri, Imnul Ungariei se intoneaza in sens provocator-ostentativ! La fel si denumirea strazilor! Nu e vorba de exercitarea unei libertati de identitate, ci de un sentiment de sfidare. Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Nimeni nu ar accepta asemenea fapte! Vizavi de autonomie, sa fim seriosi! Cat de bine au trait romanii cand Ardealul a fost „autonom”? Sa fim seriosi!

de rehcamuhcs iont la 7 aprilie 2010 - 12:39

Apropo, stii de ce sunt curios? Daca era inversa situatia. Adica Careiul sa fie in Ungaria si romanii sa fi cerut intonarea Imnului Romaniei, oare se bucurau de aceeasi toleranta de care romanii dau dovada acum? Nici vorba! Sa fi sigur de asta! Asa ca mai lasa-ma cu bunicii, pisicile si piticii de pe creierii unora!

Lasati un comentariu