Bărcuţe de hârtie, în parc, de Ziua Mondială a Apei

• publicat la: 22 martie 2010
Bărcuţe de hârtie, în parc, de Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei nu a fost ignorată la Carei. Grupa buburuzelor, de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 2, a lansat bărcuţe de hârtie în Parcul Dendrologic


Ati, la ora 11, zona din jurul izovorului artificial din Parcul Dendrologic s-a populat peste media obişnuită. Îmbrăcaţi cu pelerine albastre şi însoţiţi de educatoarele Ceteraş Eva şi Pozman Andrea, fix la ora 11, s-au aliniat copiii din grupa buburezolr de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 2.

Copiii, au lansat câte o bărcuţă de hârtie, confecţionată chiar de ei, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită, în întreaga lume, azi, 22 martie.

Seria de acţiuni dedicate acestei zile va continua şi mâine, cu o scurtă vizită la un cabinet medical, unde copiii vor afla importanţa apei în igiena personală. Alături de cei de la Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 2 vor participa şi copiii de la Grădiniţa Numărul 3 şi câţiva elevi ai Clubului Pro Terra, de la Liceul Teoretic.

Ziua Mondială a Apei

În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea „Ziua Mondială a apei”.

În fiecare an, una sau mai multe agenţii ale ONU îşi asumă responsabilitatea coordonării sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei.

Paul S.

Lasati un comentariu