Concurs literar

• publicat la: 16 martie 2010
Concurs literar

Ziua Mondială a Poeziei sau World Poetry Day este 21 martie şi a fost instituită de către UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), în anul 1999. Scopul pentru care s-a instituit această zi mondială a poeziei este acela de promovare a cititului, scrisului, publicării şi predării poeziei în lume. Pe 21 martie este Ziua Mondială a Poeziei şi peste tot în lume au loc evenimente pe această temă.

Redacţia Buletin de Carei impreună cu Centrul Cultural Carei doresc să marcheze această zi prin organizarea unui concurs de creatie literară lirică. Astfel, creatorii de poezie sunt invitaţi să participle la un concurs, care va desemna cele mai atractive şi interesante lucrări.

Poeziile sunt aşteptate pe adresele de e-mail ale celor două instituţii, urmând ca un juriu să stabilescă care sunt cele mai reuşite poezii care vor fi premiate.

Invităm atât locuitorii oraşului nostru cât şi pe cei care se simt bine pe meleaguri careiene să se inscrie în concurs cu poezii cât mai originale.

Trăim o perioadă agitată, intr-o lume manelizată in proportie de 99%( dacă ar fi să dăm crezare conducătorului nostru suprem) in care bârfa şi cancanul scot capul tot mai des şi culmea , sunt tot mai apreciate şi savurate.

Dorim ca prin organizarea acestui eveniment, să dăm posibilitatea şi “ celor 1%”  să se manifeste şi să se exprime în stilul lor aparte şi  atât de apreciat nu cu mulţi ani in urmă.

Vă invităm să participaţi la acest concurs, să demonstraţi că “românul s-a născut poet’ nu e o simplă metaforă şi că avem şi noi, careienii , talentele noastre cu care să ne mândrim.

Fiecare lucrare va fi insoţită de numele şi prenumele autorului, precum şi de o adresă sau un număr de telefon.

Termenul limită de depunere a lucrărilor este vineri,19 martie orele 12,00.

Incepând cu 21 Martie, vor fi publicate cele mai apreciate poezii.

Aşteptăm poeziile voastre pe : redactie@buletindecarei.ro sau culturacarei@yahoo.com

Vă dorim succes şi… inspiraţie maximă !

comentarii

de ionica la 16 martie 2010 - 15:28

la cum stii sa scrii si sa te exprimi nu e de mirare ca nu intelegi nimic din ce inseamna o creatie literara; ai auzit si tu cuvantul comunism , mai des ,si te-ai gandit ca e bun de folosit oriunde si oricum.
nu te necaji prea tare , doar nu toti stiu sa scrie poezii; unii stiu sa joace fotbal sau …sa scrie comentarii rautacioase

de ionica la 16 martie 2010 - 15:56

ai incercat la rubrica DAPY va raspunde? poate te ajuta sa scapi de angoase ! am mai auzit undeva – cine nu e cu noi e impotriva noastra- in cazul tau , cine nu gandeste ca mine nu corespunde ; incearca cu curaj la Dapy

de Daniel la 16 martie 2010 - 16:31

Attila,vezi ca tu confunzi comunismul cu dictatura si totalitarismu.Habar n-ai ce-i ala comunism… Secretara de care zici tu mai degraba e in zilele noastre,in ca**tul de capitalism.Numai bine!

de Adrian Ioan la 16 martie 2010 - 16:50

“Poezia nu moare.” – Bernardino Zendrini

de ionica la 16 martie 2010 - 19:13

daca mama m-a botezat ionica , eu nu o sa-mi schimb numele numai ca sa fac pe placul unora, mai suparati pe lumea asta
si una peste alta , imi place ionica
si voi participa si eu cu o poezie

de Daniela Ciuta- d.ciuta@buletindecarei.ro la 17 martie 2010 - 11:16

Regret că Ziua Mondială a Poeziei generează astfel de comentarii.
In toate marile oraşe această zi este marcată prin diferite manifestări.
Am considerat Careiul un oraş european, capabil să aibă parte de o activitate de gen literar.
Să fie de vină “vremurile in care trăim” şi care şi-au pus amprenta asupra stărilor noastre lăuntrice?
Comunitatea multietnică ,multiculturală din care facem parte ar trebui să genereze un progres in gândire , o mai mare toleranţă faţă de cei care au opinii şi viziuni diferite.Necultivarea unui spirit de dialog,intoleranţa şi ignoranţa pot genera astfel de comentarii răutacioase care, zic eu , nu fac bine nimănui; nu ajută nici comunitatea din care facem parte cu toţii şi nici persoanele in cauză.
Cred că printr-un dialog şi o colaborare strânsă intre cei de etnii şi culturi diferite se pot realiza lucruri deosebite in oraşul nostru, de pe urma cărora vom beneficia cu TOŢII.

Stiu că in acest minunat oraş de câmpie există multe talente incă nedescoperite sau mai timide, insă am certitudinea că nu pentru mult timp.

Lasati un comentariu