Cum poţi folosi uleiul de peşte?

• publicat la: 14 martie 2010
Cum poţi folosi uleiul de peşte?

Uleiul de peşte are numeroase intrebuinţări curative, de la tratarea acneei până la bolile cardiovasculare, imbunătăţirea circulatiei sângelui, artrita sau Alzheimer. Conţine cea mai mare cantitate de acizi graşi omega 3, care ajută la reducerea riscului aparitiei diabetului cu 55% chiar, potrivit studiilor specialiştilor.

Din scrumbie, păstrăv, ton, heringi, calcan, sardine, scoici sau somon se obtine uleiul de peşte care poate fi folosit şi ca tratament naturist. Studiile cercetătorilor americani au arătat că dieta cu ulei de peşte reduce valoarea colesterolului, a trigliceridelor şi implicit a bolilor cardiovasculare şi infarctului.Datorită efectelor sale benefice asupra sănătăţii inimii, uleiul de peşte ajută şi la favorizarea unei bune circulatii a sângelui. Acesta este şi principalul motiv al creşterii imunităţii organismului şi intărirea rezistenţei lui.

Dacă eşti răcit, uleiul de peşte te poate scăpa de stările febrile, inflamatii, iritaţiile pielii şi oboseala organismului.

Este un ajutor de nădejde al curelor de slăbire. In timpul exerciţiilor fizice, uleiul de peşte consumat inaintea curei de mişcare ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. Deci dacă te-ai hotărât să introduci in cura ta de slăbire uleiul de peşte, consumă-l inainte de exercitiile fizice, in fiecare zi.

Are importante proprietăti aniinflamatorii, tocmai de aceea ajută la refacerea ţesuturilor. Consumul regulat te scapă inclusiv de gastrita supărătoare, ulcerul sau orice dereglare stomacală. Pentru persoanele in vârstă, tabletele de ulei de peşte care se găsesc in magazinele de profil pot fi un bun tratament impotriva reumatismului sau artritei.

Pentru tineri şi adolescenţi, prezenta acizilor graşi omega 3 din uleiul de peşte influentează decisiv imbunătăţirea tonusului general şi evitarea stărilor de stres şi anxietate. Oboseala mentală şi chiar tendinţele de suicid proprii depresiei la adolescenti pot dispărea dupa o cură de ulei de peşte sub forma de tablete.

Este şi un bun tratament in afecşiunile oculare şi ale pielii. Tratează iritaţiile, acneea severă sau psoriazisul, redând strălucirea naturală a pielii prin imbunătătirea circulatiei sângelui şi reducerea inflamaţiilor.

Uleiul de peşte poate fi inclus şi in dieta gravidelor pentru că ajută la buna dezvoltare a fătului, prin vitamina A conţinută.

Specialiştii americani avertizează insă asupra consumului impropriu de ulei de peşte in orice formă a sa. Dacă te-ai hotărât să respecti o astfel de dietă, cere sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul. El iti va recomanda doza necesară stării tale generale de sănătate, după realizarea unui control de rutină obligatoriu.

Mai mult, nu este recomandată inlocuirea uleiului din alimentatie cu cel de peşte. Chiar dacă are numeroase beneficii asupra sănătăţii, un organism sănătos are nevoie şi de grăsimile preluate din uleiul de măsline pe care il folosesti la mâncare, deci evită să il inlocuieşti cu cel de peşte.

comentarii

de lenuta la 16 martie 2010 - 09:19

foarte interesant.
poate ar fi mai bine sa utilizam cateodata produse naturale decat medicamente;si e mai bine sa prevenim o boala decat sa o tratam

Lasati un comentariu