Fondurile pentru “Programul Rabla” ar putea fi suplimentate

• publicat la: 3 martie 2010
Fondurile pentru “Programul Rabla” ar putea fi suplimentate

Premierul Emil Boc a afirmat, marţi, la Ploieşti că Guvernul are suficiente resurse financiare pentru a colecta cel puţin 60.000 de maşini uzate în cursul acestui an, iar dacă va fi nevoie de suplimentarea fondurilor pentru “Programul Rabla” Executivul va putea face acest lucru.

Prezent la Ploieşti, unde a vizitat Remat Holding, firma unde sunt colectate autovehiculele în cadrul “Programului Rabla”, premierul Emil Boc a ţinut să transmită ceea ce a numit “un mesaj foarte clar”, respectiv că Guvernul dispune de suficiente fonduri pentru colectarea unui număr de 60.000 de maşini prin “Programul Rabla”, iar dacă va fi nevoie fondurile vor putea fi suplimentate.

Boc a discutat cu oamenii aflaţi în curtea Remat pentru a-şi preda maşinile uzate contra cupoanelor din programul de reînnoire a parcului auto, premierul recomandându-le acestora să fie atenţi ca, în cazul în care cumpără cupoane în cadrul acestui program, acestea să nu fie falsificate şi să fie însoţite şi de celelalte documente care sunt obligatorii.

Emil Boc a asistat, de asemenea, la procesul de compactare a unui autoturism în cadrul “Programului Rabla”.

La rândul său, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a afirmat că de la relansarea programului au fost colectate 15.950 de rable, în condiţiile în care Guvernul a tipărit 40.000 de cupoane şi a predat către Remat, până acum, 32.600 de cupoane.

Premierul Emil Boc a ajuns în curtea sediului Remat Holding din Ploieşti la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar când a coborât din maşină a spus că vrea să le arate românilor ce se poate cumpăra prin “Programul Rabla”.

“Programul Rabla” a început în 18 februarie, după ce Guvernul a relansat campania de casare a maşinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmând că acest program a fost modificat, astfel că un proprietar poate casa mai multe maşini.

Prima de casare rămâne la 3.800 de lei, iar Guvernul speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable.

(Sursa: MEDIAFAX)

Lasati un comentariu