Kaufland soseşte noaptea, cu tirurile

• publicat la: 5 martie 2010
Kaufland soseşte noaptea, cu tirurile

Amenajarea magazinului Kaufland, pe amplasamentul fostei fabrici de mobilă Crasna, aduce schimbări radicale în viaţa locuitorilor din zonă. Pentru că aprovizionarea magazinului se va face prin Cartierul Mihai Viteazu II, strada Albinelor urmează să fie pusă la dispoziţia camioanelor de mare tonaj. Şi, de parcă acest lucru nu ar fi, în sine, unul deranjant pentru locuitorii uneia dintre cele mai liniştite străzi din oraş, camioanele vor circula mai ales noaptea, în intervalul de timp folosit de marile magazine pentru alimentarea cu produse.

Careienii din zona străzilor W.A. Mozart, Albinelor şi Ady Endre, din Cartierul Mihai Viteazu II, se află în faţa unui moment delicat. Construirea magazinului Kaufland, pe amplasamentul fostei fabrici de mobilă Crasna, va intensifica circulaţia din zonă. Cu adevărat îngrijorătoare este, însă, perspectiva ca pe cele trei străzi  se va permite circulaţia camioanelor de mare tonaj. Acestea ar urma să facă aprovizionarea magazinului pe timp de noapte.

Şi-au impus voinţa

Decizia ca alimentarea magazinului să se facă prin Cartierul Mihai Viteazu II a fost impusă de reprezentanţii Kaufland, care şi-au condiţionat investiţia de asigurarea acestui drept. Administraţia Locală a acceptat, dar a impus o serie de condiţii, printre care se regăsesc concstruirea a cinci locuri de joacă, reasfaltarea totală, de la nivelul fundaţiei a străzii Albinelor şi dreptul de folosire a parcării viitorului magazin, pe timp de noapte, gratis, de locuitorii din zonă. În principiu, reprezentanţii Kaufland au acceptat, dar deocamdată nu există nici un acord scris în acest sens între cele părţi.

Infrastructura nu e de partea lor

Aprovizionarea magazinului e dificilă şi dintr-o altă perspectivă. Strada Albinelor, strada W.A. Mozart şi perimetrul cuprins între ele este unul extrem de îngust. Mai mult, în spatele blocului de pe strada Albinelor, singura cale de acces spre viitorul magazin e blocată de garaje şi de o parcare. Garajele sunt proprietăţi private şi cu siguranţă nici un proprietar nu va fi dispus să renunţe la ele, iar desfinţarea parcării ar crea noi neplăceri locuitorilor din zonă.

O marcă de renume

Concernul Kaufland este una dintre firmele de retail de succes din Germania. Acesta este reprezentat de 600 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, precum şi în Polonia şi Croaţia. Hipermarket-urile cu autoservire au o suprafaţă totală de vânzare cuprinsă între 2500 mp şi 12.000 mp şi sunt cunoscute sub denumirea de „Kaufland“, „KaufMarkt“ şi „Handelshof“.

Oferta cuprinde de la marci proprii, care conţine produse de calitate la preţuri convenabile mici, până la produse oferite de producătorii regionali şi produse de marcă. Un punct forte pentru Kaufland îl reprezintă departamentul de produse proaspete: Kaufland garantează zilnic clienţilor săi calitatea şi prospeţimea absolută la preţuri de top pentru carne, mezeluri, brânzeturi şi produse lactate până la legume şi fructe.

În afară de oferta bogată de alimente Kaufland oferă produse atractive la preţuri convenabile din domeniile menaj, sticlărie, porţelan, textile, electrice, papetărie, jucării, articole de sezon şi pentru petrecerea timpului liber, şi multe altele, la care se adaugă oferte speciale săptămânale.

Magazine de renume şi de specialitate completează oferta fiecărui hipermarket Kaufland.

O teribilă dilemă

Deschiderea magazinului Kaufland, în Carei, ar crea locuri de muncă şi ar aduce beneficii semnificative bugetului local. La fel de importantă e, însă, şi liniştea şi confortul zilnic al careienilor din zonele ce vor fi afectate de traficul de mare tonaj.

Paul Sarvadi

comentarii

de LIRIKMAN la 5 martie 2010 - 19:27

draga domnule , KAUFLANDUL se deschide in 2011 in luna Octombrie, daca nu stiai ,asa ca inca nu sosesc tirurile cu marfa! pana atunci ma e,zine altceva
mai de actualitate…………..

de Paul Sarvadi la 5 martie 2010 - 19:32

Paza bună trece primejdia rea!

de diu la 8 martie 2010 - 11:24

UNDE SE VOR FACE CELE 5 PARCURII SAT TARE CURIOS ATENTIE CL..CAREISAT CU OCHI PEVOI
DOM PRIMAR POATE CU MOLOZURILE DIN URMA DEMOLARI VETI PIETRUI SI IN VIILE NOI SPRE TIREAM CATEVA DRUMURIIII SA AVEM SI NOI ACCES CAND PLOUA ..SI POLITIA SA AIBA ACCES SE DAU MULTE SPARGERI FURTURIII…POATE REDACTIA BULETIN DE CAREI VA ADUCE LA CUNOSTINTA ACEST ASPECT…?

de Seb la 9 martie 2010 - 11:19

BDC – în sfârșit ați trecut și voi pe WordPress. Wise choice ;).

Stau și mă minunez… Nu-mi vine să cred că nu pot înțelege comentariul de sus… problema e că nu e unic. E plin site-ul de comentarii ‘ilizibile’ ( să le numim așa ). Propun să ne reapucăm de școală, poate, poate așa o să putem să avem și pretenții… poate așa nu va mai câștiga UDMR-ul data viitoare ;).

( scuzele de rigoare vă rog… am fost off topic, dar chiar nu mai rezistam… )

de schumacher harald la 11 martie 2010 - 16:59

papp zsolt primar pt carei!!!

de FloCalin la 13 martie 2010 - 23:37

O erroare avand in vedere Biserica Catolica in vecinatatea acestuia, va trebui sa suportam firma si culorile la fiecare trecere, un aspect nu neaparat placut.
Mai multa aglomeratie in zona.
Lucruri bune: concurenta pt Unicarm si evident locurile de munca.
Interesant acest ‘turism alimentar’ care borbandeaza Carei-ul, avem potential de cumparaturi dar cum ramane cu, cinematograful, teatrul, concerte?

de Attila la 14 martie 2010 - 15:00

Ratiunea trece prin stomacul careienilor si prin buzunarul autoritatilor, asa ca nu va mai tot plangeti atat. Daca tirurile vor sosi noaptea, linistea locatarilor va pleca tot noaptea. Vizavi de turismul alimentar, a facut cineva calcule cam cu cat ne-am ingrasat in ultima vreme, invers proportional cu grosimea buzunarelor. :))

Lasati un comentariu