Ministerul Sănătăţii pregăteşte schimbarea sistemului de acordare a concediilor medicale pentru a înlătura fraudele

• publicat la: 6 martie 2010
Ministerul Sănătăţii pregăteşte schimbarea sistemului de acordare a concediilor medicale pentru a înlătura fraudele

Ministerul Sănătăţii va regândi sistemul de acordare a concediilor medicale pentru a limita numărul persoanelor care beneficiază în mod fraudulos de acestea. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe că sumele cheltuite pe concedii medicale în ultimii trei ani s-au dublat.

În anul 2006 aveam 460 de milioane de lei cheltuiţi pe concedii medicale, iar în anul 2009 această sumă a ajuns la 923 de milioane. Dublarea sumei spune ceva, spune că unii beneficiază de concedii medicale pe nedrept. Noi nu vrem să limităm acest drept pentru cei care au nevoie, dar ştim cu toţii că sunt persoane care iau concedii nejustificat, se duc în vizită în străinătate, lucrează pământul (…) Va trebui să luăm măsuri pentru ca numărul celor care fraudează sistemul să fie restrâns cât mai mult’, a declarat pentru AGERPRES, Cseke Attila.

Potrivit acestuia suma cheltuită în 2009 pe concedii medicale reprezintă 6% din bugetul Sănătăţii, ceea ce este ‘enorm de mult’. Ministrul Sănătăţii nu a precizat în ce fel va face această ‘reformă’, limitându-se la a declara că la baza viitorului act normativ vor sta ‘proceduri’ ce vor fi publicate în foarte scurt timp pe site-ul instituţiei pe care o conduce.

Cseke Attila se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna. Vineri, acesta a vizitat Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Fogolyan Kristof’ din Sfântu Gheorghe, precum şi Spitalul de cardiologie şi Spitalul orăşenesc Covasna. Sâmbătă, Cseke Attila va participa la inaugurarea unei noi Policlinici la Spitalul municipal Târgu Secuiesc.

(Sursa: AGERPRES)

Lasati un comentariu