Serviciile secrete britanice angajează români

• publicat la: 22 martie 2010
Serviciile secrete britanice angajează români

SOCA (Serious Organized Crime Agency) este o agenţie britanică de luptă împotriva crimei organizate, similară ca structură FBI-ului. SOCA angajează români care să intermedieze şi să faciliteze contactul între reprezentanţii agenţiei şi România.

SOCA (Serious Organized Crime Agency) angajează români pentru un salariu de 809 de euro, pe poziţia de asistent al liaison officer-ului (SLO).
Candidatul trebuie să aibă o diplomă în Stiinţe Politice, Limbi Moderne Aplicate (cu menţiunea că una dintre dintre limbi să fie engleza), sau Drept. Mai mult, candidatul trebuie să aibă abilităţi excelente de comunicare şi de managementul informaţiei, să vorbească fluent limba engleză, să nu aibă cazier şi un trecut “curat”. Anunţul de angajare este postat pe site-ul eJobs.

Doritorul acestui post trebuie să fie dispus să muncească peste program şi să fie relocat. Mai departe, candidatul trebuie să ştie să opereze în Office, Excel şi PowerPoint. În cazul în care veţi fi selectat, veţi fi supus uunui set de verificări suplimentare, pentru a vă fi probată eligibilitatea.

Pachetul salarial presupune o remuneraţie de 809 euro şi tichete de masă.

Agenţia (Serious Organized Crime Agency) este independentă de structurile statului britanic şi a apărut în urma atentatelor din 7 iulie 2005 din Marea Britanie, care s-au soldat cu 56 de morţi, în cele patru atentate sinucigaşe comise la metrou şi într-un autobuz londonez. SOCA funcţionează din aprilie 2006, şi a apărut  în urma fuzionării Brigăzii Naţionale Anti-Crimă (National Crime Squad), a Serviciului Naţional de Criminalitate (National Criminal Intelligence Service (NIS), a Brigăzii Naţionale de luptă împotriva infracţiunilor pe internet şi a terorismului online (National Hi-Tech Crime Unit), şi a departamentului responsabil de lupta împotriva crimei organizate cu trafic de persoane şi de droguri.
SOCA are 4.200 de angajaţi, dintre care doar 400 lucrează “sub acoperire”. Priorităţile SOCA sunt lupta împotriva traficului de droguri, a traficului de persoane şi a fraudelor informatice. SOCA este nodul de legătură britanic pentru Interpol şi Europol. Comparaţia cu FBI nu este tocmai fidelă, din cauza caracterului non-federal al constituţiei Regatului Unit.

Ce atribuţii veţi avea la SOCA?

În principal, veţi traduce documente oficiale (cu focus pe reglementările legale româneşti), veţi fi interpret pentru SLO, şi veţi stabili şi asista la întrevederi între SLO şi oficialităţile române.

(Sursa: Money.ro)

Lasati un comentariu