Concursul Naţional Literar “Nora Iuga”

• publicat la: 1 aprilie 2010
Concursul Naţional Literar “Nora Iuga”

Renumitul blog “Reţeaua Literară” îi invită pe scriitorii  sătmăreni la editia a II-a –  a Concursului literar Nora Iuga, concurs desfăşurat  la Onesti, judeţul Bacău în perioada 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010.

Manifestarea se va desfăşura pe două categorii de vârstă: scriitori până la şi peste 35 de ani, aceştia trimiţând ori 3 volume (poezie şi / sau proză) ori grupaj de text (4 poezii şi / sau 2 proze scurte).

Concursul se desfăşoară la secţiunile poezie şi proză scurtă, fără tematică. Participanţii pot trimite texte pentru ambele secţiuni; fiecare poezie trebuind să nu depăşească 3 pagini A4 şi fiecare proză scurtă 5 pagini A4; vor fi editate în Word, caractere Corbel, litera cu mărimea de 16, şi vor fi scrise cu diacritice.

Textele vor fi însotiţe de o fişă de participare care va conţine câteva date personale: nume şi prenume, adresa, telefon, vârsta, o fotografie de rezoluţie mare, motto, e-mail, etc. mottoul trebuind să apară pe fiecare pagină din concurs, se va preciza secţiunea la care se participă (până în 35 de ani, peste 35 de ani şi  o taxă de participare de 20 RON prin mandat poştal pe numele Gabriela Gîrmacea: Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale, strada Republicii, nr. 58, ap. 194, cod 601025, Oneşti, judeţul Bacău. Pe mandatul poştal se va specifica la rubrica“Loc pentru corespondenţă” menţiunea“Pentru Concursul literar Nora Iuga”.

Juriul va fi alcătuit din scriitorii: Nora Iuga, Octavian Soviany, Miruna Vlada, George Chiriac, Moni Stănilă, Gabriela Gîrmacea, şi va acorda următoarele premii:

Premiul Nora Iuga – 1500 lei

Premiul I –   1000 lei

Premiul II –   600 lei

Premiul III – 400 lei.


Valeriu Ioan

comentarii

de Dan la 2 aprilie 2010 - 17:31

Dacă participaţi şi la poezie şi la proză scurtă, taxa de participare este de 30 lei. Din juriu face parte si George Chiriac, acuzat cu 3 ani in urma de plagiere pe un alt site literar.

Lasati un comentariu