Maidanezii muşcă din buget

• publicat la: 7 aprilie 2010
Maidanezii muşcă din buget

Vaccinarea şi sterilizarea unui singur câine vagabond costă Administraţia Locală 150 de lei. Conform estimărilor, în municipiu există în jur de 200 de patrupede fără stăpâni, de prinderea cărora s-a apucat, acum o sptămână, o firmă de ecarisaj din Satu Mare.

Cel mai bun prieten al omului, câinele, creează mari probleme municipalităţii şi nu ţine cont, deloc, de situaţia financiară precară a oraşului. În acelaşi timp, rezolvarea problemei pe care o reprezintă maidanezii generează tensiuni între Primărie şi reprezentanţii Fundaţiei Puffy, care şi-a propus să militeze pentru salvarea câinilor fără stăpâni.

Varianta azilului a căzut

Primăria a identificat anul trecut un teren unde a intenţionat înfiinţarea unui azil pentru câinii vagabonzi. Planurile din birouri nu au coincis cu cele de la faţa locului, însă. Locuitorii din zona respectivă, situată în aproprierea fostului poligon auto, s-au opus înfiinţării azilului, în timp ce apelul edililor către asociaţiile non-guvernamentale şi fundaţiile locale, prin care le rugau pe acestea să se ocupe de administrarea azilului, nu a avut nici un rezultat.

Varianta hingherilor nu e pe placul Fundaţiei Puffy

Cum numărul câinilor vagabonzi a continuat să crească, alimentând nemulţumirea careienilor, în cele din urmă, Primăria a solictat intervenţai unei firme de ecarisaj din Satu Mare. Aceasta şi-a început activitatea, pe raza municipiului, în 30 martie. Prima descindere a fost tot anereuşită, necesitând chiar şi intervenţia Poliţiei. Sesizând brutalitatea, de care au dat dovadă hingherii, reprezentanţii Fundaţiei Puffy au încercat să stopeze activitatea hingherilor, iar conflictul izbucnit a putu fi stins doar de purtătorii de uniformă.

Sterilizarea şi vaccinarea e scumpă

Acţiunea hingherilor sătmăreni nu e deloc ieftină. Pentru fiecare câine prins, vaccinat şi sterilizat, aceştia percep 150 de lei. Câinii sunt transportaţi la azilul din Satu Mare, unde sunt ţinuţi timp de două săptămâni, în cuşti speciale, după care, dacă nimeni nu îi revendică, se trece la eutanasiere.

Conform unor date neoficiale, în municipiu există în jur de 200 de câini vagabonzi.

P.S.

comentarii

de LACI la 7 aprilie 2010 - 08:28

E si asta o bataie de cap.Dar trebuie rezolvata tot cu cap.Dar unde nui cap vai de caini….

de Adrian Ioan la 10 aprilie 2010 - 20:39

Eradicati toti ! Puffy apara niste caini vagabonzi? ce tare…felicitari aiuritilor, aparati maidanezii, ma uit dimineata cand merg copii la scoala, in cartier mereu sunt maidanezi care cel mai probabil din lipsa de mancare, devin agresivi si latra pe saracii copii, se apropie de ei periculos ! Asa? Puffy astea nu le vedeti, vai de capul vostru !

de Gabi la 26 mai 2010 - 16:49

D-le Adrian Ioan ai in tine o rautate de neimaginat,asa cum probabil ti-e si sufletul!De aceea ne bate Dumnezeu pentru ca sunt oameni ca dumneata(imi imaginez ca nu esti adolescent si nici macar tanar,70%din acestia iubesc animalele) care nu va ganditi ca si aceste animale sunt fiinte cu suflet care se ataseaza,care iubesc neconditonat si care nu cersesc decat o farama de dragoste!Voi nu puteti intelege acest lucru pentru ca nu aveti suflet,sunteti plini de rautate si cred ca si foarte saraci spiritual!Vai de asemenea oameni,eu nu mi-as educa nicodata copilul sa loveasca un animal,oricum ar fi acela,urat,hidos,jigarit,etc…E un suflet si el care nu e vinovat ca stapanii inconstienti il abandoneaza in ghene de gunoi sau la marginea campului…Acesti caini,,maidanezi” isi fac si ei ciclul vietii lor apoi se sting fara ca cineva sa-le fi intins poate vreo bucata de paine!Am devenit un popor de criminali si noi n-am fost asa,,cum spunea cantecul,,din bucata mea de paine am hranit un om si-un caine”!Niciodata n-o sa fiu de acord cu d-l Adrian Ioan,tipul acesta de om l-am intalnit si pe strada atunci cand am vazut de f. multe ori copii de-o schioapa care dadeau cu picioarele in bietele animale!Si atunci spuneti ca acesti maidanezi sunt rai si musca ,dar OAMENII?Ei sunt mai buni?Copiii care chinuiesc animalele vor fi viitorii infractori de maine si vor ucide fara ezitare deoarece le place suferinta altora!Se puteau face multe ptr. acesti maidanezi si eu sunt de acord cu sterilizarea lor.Uite,de pilda,daca nu s-ar fi facut Zilele Careiului se puteau face si niste sterilizari si s-ar fi impiedicat inmultirea lor.Nu ei sunt de vina,nu fac altceva decat sa-si urmeze ciclul biologic,dar daca noi oamenii n-o sa-i ajutam,va fi vai de ei!Si intradevar,aspectul unui oras cu multi caini e dezolant!Dar si pentru acest lucru ati fost alesi d-lor consilieri si d-le primar nu-i asa?Si ei fac parte din viata noastra si nu sunt niste obiecte fara viata pe care sa le aruncam de cate ori ne impidicam!

Lasati un comentariu