C.T. Popescu: Pentru ce-a făcut Guvernul Boc, Ceauşescu a fost impuşcat ca un câine

• publicat la: 6 mai 2010
C.T. Popescu: Pentru ce-a făcut Guvernul Boc, Ceauşescu a fost impuşcat ca un câine

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că ceea ce a făcut Guvernul Boc de când  conduce ţara, transformând România in cel mai mare datornic la FMI inainte de aprobarea imprumutului pentru Grecia, a dus, in 1989, la executarea lui Nicolae Ceauseşcu.

„Pentru ce-a făcut Guvernul Boc, Ceauşescu a fost impuşcat ca un câine. Ce-a făcut Ceauşescu? A indatorat ţara cum l-a dus pe el mintea după care poporul român a trebuit să plătească prin jupuirea lui până la os. Acelaşi lucru il face in momentul de faţă Guvernul Boc”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea Tv.

Prezent la aceeaşi emisiune, liderul PNL,Crin Antonescu  a ţinut să intervină, explicând că dacă Ceauşescu a făcut totuşi ceva cu banii, Boc nu a facut decât să-i impartă la ai lui.

De ce vrea FMI taxe mai mari- pentru că nu mai are incredere in Guvernul Boc

„Ceea ce a spus domnul Cristian Tudor Popescu este in favoarea lui Ceauşescu. Pentru că Ceauşescu,  banii ăia imprumutaţi de i-am plătit noi nu-i impărţea la vedere la ai lui”, a spus Antonescu.

Jurnalistul a adăugat că este absolut normal să fie luate măsuri nepopulare in această perioadă, insă actuala conducere nu le poate lua pentru că nu mai prezintă incredere şi a demonstrat că nu are capacitatea necesară.

„Fireşte că măsurile care trebuie luate in condiţii de criză nu pot fi plăcute. Sunt măsuri dureroase, cer sacrificiul populatiei. Dar pentru ca astfel de măsuri să poată să fie luate, trebuie indeplinite două conditii: 1. ca guvernanţii care cer aplicarea acestor măsuri să fie credibili, să dea sentimentul seriozităţii, al responsabilităţii, că ştiu ce au de făcut, şi 2. ca măsurile respective să fie incadrate intr-un plan, să aibă o perspectivă, un timp de desfăşurare cu aferentele asumate.

Consecinţele negative ale imprumutului de la FMI

Niciuna dintre aceste două conditii nu este indeplinită de actualii guvernanţi care sunt din ce in ce mai puţin credibili. Si azvârlirea din nacelă a unor miniştri care şi aşa au probleme cu Băsescu unii dintre ei şi ar fi bucuros să scape de ei, luându-i pe cei mai hoţi şi mai idioţi din Guvern, nu e o solutie satisfăcătoare pentru ţara asta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El a conchis că singurul vinovat pentru situaţia actuală este Traian Băsescu , insă acesta nu va avea soarta lui Ceauşescu pentru că ştie să taie capete la timp.

„Principalul responsabil pentru ce se intâmplă acum este domnul Traian Băsescu. El a avut conducerea executiva totală a României şi o are. (…) Domnul Boc rimează cu Moţoc. Dacă ar fi dat şi Ceauşescu nişte „Moţoci” afară la timp, s-ar putea să mai fi continuat”, a mai spus C.T. Popescu.

sursa    ziare.com

Lasati un comentariu