Cel mai puternic antibiotic natural din lume

• publicat la: 15 mai 2010
Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Există vreun aliment biblic atât de puternic încât să vă poată apăra de ciuma bubonică? Atât de puternic încât oamenii de ştiinţă să-1 testeze contra SIDA? Atât de puternic încât să poată vindeca un braţ estropiat, uscat,paralizat? Atât de puternic încât batrânii, bolnavii, cei suferinzi de tot felul de infirmităţi să fie transformaţi, din invalizi fără speranţă care abia îsi pot târşîi tălpile câţiva paşi, în oameni robuşti şi energici, capabili să alerge, să dea cu piciorul, să sară şi să ţină pasul cu oricine?

În mod incredibil, EXISTĂ şi îl veţi găsi – nu în dulăpiorul cu medicamente, ci în grădina de zarzavaturi!

Usturoiul – Allium sativum
In Tara Sfântă cresc cam şaizeci şi şapte de soiuri de usturoi (Allium sativum), astfel încât nu e deloc ciudat că evreilor li s-a format gustul pentru această plantă. Vestitul oraş de odinioară Escalom, din Palestina, este denumit literalmente după o specie de usturoi, salot (în latină, Allium ascalonicum) .
O masă tipică a evreilor din Antichitate, începea cu un aperitiv constând din andive, lăptuci şi ridichi, care se înmuiau într-un amestec de untdelemn de măsline, usturoi tocat, sare şi oţet (mujdei) şi erau savurate cu mare plăcere.
Talmudul – cele treizeci şi nouă de cărţi cu comentarii biblice care interpretează legile din Biblie, datând din secolul întâi – îndrumă ca multe genuri de mâncare să fie asezonate regulat cu usturoi, pentru a alunga bolile care se pot ivi de la mâncarea stricata. De asemenea, evreii agăţau usturoiul de stâlpii usilor, pentru a alunga influenţele negative. O asemenea mentalitate poate părea învechita, dar se întâmplă – dupa cum a demonstrat ştiinta modernă -ca aburii sulfuroşi puternici emanaţi de usturoi să ucidă Bacteriile şi viruşii – dezinfectând aerul, trupul şi orice lucru cu care mai intră în contact.
Egiptenii, evreii, grecii şi romanii din Antichitate mâncau şi foloseau cu toţii usturoiul. Documentele scoase la lumina de arheologi, arată că usturoiul se folosea pe scară largă:
1. ca infuzie (ceai) pentru reducerea febrei;
2. ca decoct, pentru intestinele descuiate;
3. ca prişniţă, pentru umflăturile dureroase;
4. ca frecţie, pentru întinderile de muşchi sau de ligamente;
5. ca tinctură, pentru paraziţii intestinali;
6. ca tonic general, pentru ameliorarea stării inimii şi fortificarea digestiei.
În medicina Egiptului antic, un anume Hesy Re, Sef al Dentiştilor şi Medicilor în jurul anului 2600 î,Ch., plomba cariile cu usturoi zdrobit! în vremea aceea, domnea ideea că un dinte stricat trebuie păstrat cu orice pret, în loc de a fi scos.
STRĂVECHIUL REMEDIU CONTRA DURERILOR DE DINŢI MERGE ŞI AZI
Un leac străvechi şi tradiţional în zonele rurale contra durerilor de dinţi este un căţel de usturoi strivit, amestecat cu puţin unt sau ulei şi înfipt în carie sau pus pe locul dureros.În câteva minute durerea încetează.

ÎNTELEPCIUNEA REGELUI SOLOMON
Se spune că regele Solomon ar fi scris o carte care conţinea leacurile vegetale pentru toate bolile cunoscute de om. Pentru bolnavii care aveau crize de epilepsie (considerată pe-atunci o formă de nebunie), prescria rădăcină de valeriană sau căţei de usturoi. Introducea o mica parte dintr-una sau cealaltă din aceste plante în capătul unui inel mare pe care-1 purta pe un deget, iar pe acesta îl plasa direct sub nările bolnavului – din câte se pare, cu foarte mult succes. In prezent, valeriana e cunoscută ca sedativ şi tranchilizant natural. Iar compuşii de sulf din usturoi puteau să fi acţionat cam în acelaşi mod cu sărurile mirositoare, care trezesc omul dintr-o toropeală temporară.


CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL  DIN LUME

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe şi viroze nu au nici o şansă. Descompune flegma, combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Omoară cei mai oribili microbi – chiar şi pe cei ai leprei, gonoreei şi cangrenei – în cinci minute fix!
În testele de laborator, aceşti germeni au fost aruncaţi efectiv pe marginea unui platan de cultură! Un miligram de usturoi avea aceeaşi putere cu douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.
Este o planta atât de puternică încât, atunci când e frecată pe picioarele cuiva, intră rapid în sânge şi poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi, pusă pe talpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei şi alungarea răcelilor. Se face tocând câţiva căţei de usturoi, amestecându-i cu puţin untdelemn de măsline şi aplicând mixtura pe tălpi.
Oameni bolnavi de plamâni – ajunşi în pragul morţii – suferind de tot felul de maladii respiratorii (astm, emfizem şi oribilele bronşite, alergii şi abcese pulmonare) s-au întremat şi au plecat complet vindecaţi, lăudând aceasta plantă miraculoasă.
ÎNVINGE GERMENI DE CARE PENICILINA NICI NU SE ATINGE
In 1948, după ani întregi de cercetări, oamenii de ştiintă au confirmat în sfârsit cu fermitate „puterea de penicilină” a usturoiului, izolând diversele substanţe din el.
Alliina, prima substanţă izolată, avea efect contra germenilor care cauzează intoxicatia cu salmonella, dizenteria şi contra stafilococilor care provoacă furunculele şi ulceraţiile purulente ale pielii.
La fel de eficientă era şi împotriva streptococilor, care cauzează scarlatina, difteria, erizipelul, inflamarea învelişului inimii (febra reumatică) . Allicina, un alt ingredient, înfruntă conjunctivita (infecţia ochilor), putrefacţia (descompunerea mâncării în alimente si în intestine), febra tifoidă, holera şi TB.C.-ul.
De atunci, în  usturoi s-au găsit multe alte substanţe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una din cele mai bogate surse de germaniu şi seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă şi a multor forme de cancer). Ajoena este o substanţă care „diluează”
sângele, astfel prevenind cheagurile potenţial periculoase. Când animalele de laborator au fost hrănite cu o singură doză din acest ingredient al usturoiului, cheagurile de sânge s-au redus cu sută la sută, în timp de douăzeci şi patru de ore. De asemenea, ajoena acţionează contra a două tipuri de ciuperci: una care e adeseori prezentă în canalul extern al urechii, şi o alta care cauzează Candida sivaginita.
Usturoiul are peste o sută de compuşi ai sulfului cunoscuţi.
Acesti compuşi ai sulfului sunt cei care-i conferă usturoiului puterea sa de luptă contra bolilor, ajută la reducerea tensiunii şi a nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul şi bronşita, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţiile inimii, previn cancerul şi ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase.
REÎNTINEREŞTE FICATUL
Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice consta în puterea sa de a detoxifia bacteriile putrefactive din intestine şi, astfel, a ajuta ficatul să se odihneasca. Este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice şi ajută creşterea şi vigoarea circulaţiei sangvine prin ficat.
Se susţine că o linguriţă de usturoi în amestec cu o lingură de untdelemn de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul şi îl reîntinereşte atât de mult încât pielea de pe trup va străluci de activitate reînnoită. Utilizatorii spun că e într-adevăr o plantă miraculoasă.
Dacă usturoiul nu e tolerat, cauza constă într-o deficienţă a organelor digestive – mai ales a ficatului. Un stomac sau un ficat în stare bună, nu se va revolta niciodată împotriva unui element atât de natural şi benefic ca usturoiul.

Lasati un comentariu