Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi micşorată de la 1 iunie, potrivit consilierului Andreea Vass

• publicat la: 11 mai 2010
Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi micşorată de la 1 iunie, potrivit consilierului Andreea Vass

Procentul cu care va fi diminuată urmează să fie hotărât cât mai rapid de ministerul Muncii, potrivit consilierului economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi micşorată, a spus la Realitatea FM consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass. Ea susţine că nu s-a stabilit în acest moment cu câte procente va fi diminuată sau dacă va fi impusă o sumă fixă. Acest lucru urmează să fie hotărât de ministerul Muncii, susţine Andreea Paul-Vass în perioada următoare, cât mai rapid, astfel încât să intre în vigoare de la 1 iunie.

Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu a declarat după prima discuţie cu sindicaliştii că numai două dintre subvenţiile existente în prezent nu vor fi afectate: ajutorul pentru persoane cu handicap şi indemnizaţia pentru copii. În rest se va merge până la radierea subvenţiilor, în funcţie de situaţiile punctuale.

În prezent, potrivit legii, persoanele care în anul anterior naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85 la sută din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor înregistrate de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, în luna martie, la nivelul întregii ţări erau aproape 200 000 de persoane care beneficiau de indemnizaţia pentru creşterea copilului.

sursa  ziare.ro

comentarii

de Dasy la 11 mai 2010 - 14:47

RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!
SA VINA GAL FLORIN IN FATA POPULATIEI CAREIENE SA DAM CU PIETRE IN EL.

Lasati un comentariu