Orar nou de aprovizionare a unităţilor alimentare careiene

• publicat la: 4 mai 2010
Orar nou de aprovizionare a unităţilor alimentare careiene

După cum aminteam intr-un articol anterior, aprovizionarea unităţilor de alimentaţie pe timp de noapte a creat (şi creează ) numeroase neplăceri celor ce locuiesc  in imediata apropiere a acestora.

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local s-au adoptat măsuri clare ce stabilesc un  orar strict de aprovizionare pentru unităţile  comerciale precum şi cuantumul contravenţiilor şi sancţiunilor in caz de nerespectare a aceastora.

Agenţii economici care desfăşoară activitate de comerţ cu amănuntul şi de alimentaţie publică in zone rezidenţiale,indiferent de forma de proprietate  sunt obligaţi să respecte programul de aprovizionare, astfel:

in zilele de luni până vineri

–   magazinele cu profil alimentar intre orele 7-18

–   magazinele nealimentare          intre orele 8-16

–  unităţile de alimentaţie publică : restaurante,unităţi cu program distractiv cu profil culinar şi de cofetărie patiserie      intre orele 7-20

in zilele de sâmbătă

– magazinele cu profil alimentar intre orele 7-14

– magazinele nealimentare intre orele          8 -14

– unităţile de alimentaţie publică intre orele  8-20

In zilele de duminică şi sărbători legale , aprovizionarea este permisă intre orele 7-12 şi numai pentru magazine cu vânzare predominantă a produselor alimentare .

In interiorul orarului , aprovizionarea magazinelor se va face cu autovehicole având masa totală autorizată de 7,5t.

Consiliul Local a aprobat aceste măsuri de stabilire a orarului de aprovizionare

printr-o Hotărâre de Consiliu care intră in vigoare incepând cu 1 iunie 2010.

Nerespectarea programului de aprovizionare stabilit  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi ce se ridică până la 2.000 lei.

Se elimină astfel disconfortul creat locuitorilor din vecinătatea societăţilor comerciale care aprovizionau pe timp de noapte.

Sperăm ca cei autorizaţi să supravegheze respectarea acestui orar să-şi indeplinească atribuţiile astfel ca locatarii vizaţi să se poata odihni pe timpul nopţii.

Daniela CIUTĂ

Lasati un comentariu