Pop Liviu e noul director dela APASERV Carei

• publicat la: 14 mai 2010
Pop Liviu e noul director dela APASERV Carei

Economistul Pop Liviu a fost detaşat de la Satu Mare la Carei pentru a conduce, pe o perioadă nedeterminată, APASERV-ul careian. Noul director îl înlocuieşte pe Oprea Sorin, care a rămas angajatul furnizorului de apă.

Conducerea APASERV Carei a fost preluată, de aproximativ două săptămâni, de sătmăreanul Pop Liviu, de 44 ani. Economistul a fost, înainte de a deveni director la Carei, şef reţele de apă la Satu Mare. Acesta lucrează de 20 de ani în domeniul furnizării apei potabile.

În cele două săptămâni, de când a preluat conducerea APASERV Carei, noul director a încercat să se documenteze şi să se familiarizeze cu particularităţile APASERV Carei, iar în viitorul apropiat va coordona, în principal, acţiunile de curăţare a reţelei de apă.

Nu ştie cu ce se ocupă fostul director

Noul director are o relaţie cel puţin bizară cu predecesorul său, Oprea Sorin. Chestionat de www.buletindecarei.ro despre atribuţiile lui Oprea, Pop Liviu a declarat: „Nu vă pot spune exact ce face Sorin Oprea. E aici, face muncă de birou, dar mai multe ar putea să vă spună el, întrebaţi-l!”

Înlocuire revizibilă

În luna februarie www.buletindecarei.ro a publicat o ştire conform căreia Oprea Sorin urma să fie demis. În respectivul articol se preciza că activitatea lui Oprea a fost pusă sub semnul întrebării de cei doi primari, care au insistat ca acesta să fie schimbat.

În momentul de faţă, informaţiile pe care le deţinem conduc spre o ipoteză cu un director din partea Formului Democrat German în fruntea APASERV Carei. Cu alte cuvinte, directoratul lui Pop Liviu ar fi unul de interimat, necesar pentru mai multe negocieri, la nivel judeţean, în vederea impunerii noului director.

Din câte se pare acesta este un careian, membru al Forumului Democrat German. Conform unor surse, viitorul director al APASERV Carei este şi consilier local.

Paul S.

 

comentarii

de un satmarean la 19 mai 2010 - 14:14

Operati cu fumigene ca sa distrageti atentia! E interimar Liviu Pop, asta e sigur! Dar in locul lui nu se pregateste FDG, ci, surpriza! ,PNL! Nu degeaba articolul e scris extrem de pozitiv, avand in vedere aversiunea constanta a redactiei voastre vizavi de Apaserv. Ceva nu bate. Si, apropo. Viitorul director e si el consilier local. Si liberal! E Pa.. ….diu. In orice caz, e un tip super de treaba! Cea mai buna solutie pentru viitoarea conducere, asta e clar! Macar el face opozitie constructiva, vine cu solutii! Aviz amatorilor taciturni din Consililul lui Peste!

de Daniela Ciuta la 19 mai 2010 - 17:39

Stimati satmareni din redactie, noi am fost la fata locului , ca sa luam interviul actualului director. Banuiesc ca voi aveti informatii mai exacte vis-a-vis de interimatul dumnealui.Si in articol am consemnat ce am auzit in cadrul sectiei Apaserv Carei.Daca la voi se stie cine va fi noul director, faceti publica informatia ,dar semnata. Aversiunea constanta a redactiei noastre- se pare ca nu intelegeti- a fost MEREU fata de calitatea apei furnizate de Apaserv.Apa pe care o platim ca potabila si care, de fapt este industriala; sau fata de lipsa de interes ,de-a lungul timpului fata de lipsa investitiilor in remedierea sau schimbarea sistemului de distributie a apei; sau fata de binecunoscuta situatie a statiei de epurare ! sau fata de …. sistari de apa neanuntate.Vi se pare putin lucru?Voi consumati apa de la robinetul de Carei( fara filtre montate)? Iar despre consilieri, ce sa mai zic, se pot consulta procesele verbale ale sedintelor, de-a lungul timpului si se vede cu ochiul liber cine pe cine boicoteaza sau cine e realist si cine populist.

La cate surprize am avut in ultimul timp, una in plus nu mai conteaza, mai ales daca e de bine.

de acelasi satmarean la 20 mai 2010 - 09:25

Sa fie intr-un ceas bun! Numai ca sper ca numirea viitorului director sa nu fie una cu scop de a-i inchide gura unui consilier extrem de activ si bine intentionat (sincer in actiunile sale)! Ar fi pacat.

de pele la 20 mai 2010 - 11:47

ar trebui pus pe Ujvari Ivan director!el lucreaza de multi ani la APASERV si stie toate problemele cu care se confrunta APASERV!!!!

de din nou acelasi satmarean la 20 mai 2010 - 11:55

Dupa asa o logica, Ceausescu ar trebui dezgropat si pus din nou presedinte, la cat de mult a stat in fruntea tarii si cate a facut pentru Romania (fara ironie). Una e sa stai ani la rand intr-o institutie bugetofaga, in care incompetenta este ridicata la rang de virtute, si cu totul altceva e competenta reala. Sa fim seriosi. Omul are experienta pe domeniul sau, dar nu in ceea ce priveste activitatea de management. Oricum, in maxim o saptamana se declanseaza actiunea cu nume de cod „Ovidiu”, in care vectorul albastru va indica directia pe viitorul fond galben (nuanta liberala) al Apaserv-ului. Mai explicit de atat nu pot sa fiu! Cunoscatorii stiu deja la cine ma refer.

de Daniela Ciuta la 20 mai 2010 - 11:59

Sa inteleg ca acum esti de acord cu prima parte a raspunsului? ” acuma bate?”
Cat priveste ” consilierul extrem de activ si bine intentionat”, nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme ; chiar mai exista si astfel de oameni; ciudat,nu?
si unii chiar isi asuma responsabilitati si mai ales sunt mandri de identitatea lor, de numele lor.

de din nou acelasi satmarean la 20 mai 2010 - 12:18

Perfect de acord…acum chiar ca bate! Sa-mi fie scuzata gluma. Numai ca gongul desteptarii a incetat sa mai bata prin Carei. Atata timp cat suntem tributari logicii „aia sunt ai nostri, ca sunt unguri, svabi sau romani”, nu avem nicio sansa. Exista mult prea multe resentimente aflate in stare latenta in subsidiarul memoriei colective. Careiul e ca si o tabla de sah, in care orice mutare mai indrazneata din partea „adversarului” creaza un raspuns pe masura. A se lua in calcul principiul reactiunii la romani (Mircea Vulcanescu). Pacat! Intr-un oras etichetat european, orice act de exprimare a unui sentiment patriotic, normal de altfel intr-o societate democratica, risca sa involbure serios apele. Ma rog, sa nu ies de pe fondul problemei. De aceea cred ca nominalizarea, deocamdata, a viitorului manager nu este una sincera, ci doar o petarda. O bucata din ciolan intins spre Opozitie.

de pele la 20 mai 2010 - 13:07

SA PUNA ATUNCI UN DIRECTOR PARALEL CU DOMENIUL APASERVULUI(CA SI POP ZOLTAN CAROL LA ITM SATU MARE!)

de Daniela Ciuta la 20 mai 2010 - 13:23

@din nou acelasi

„Nu sunt ce sunt „–- spune Iago in prima scena din Othello, marturisind ca-si serveste stapanul nu din dragoste si datorie, ci numai pentru a-si realiza planurile ascunse.
Vorbele pe care Shakespeare le-a pus in gura acestui personaj , se potrivesc acelei persoane care nu este ceea ce pare sa fie.
Revenind in Carei, ar fi de bun augur ( si mai ales o cale de progres) ca oamenii sa incerce macar sa -si spuna parerile lor, fara sa se ascunda sub alte identitati sau pseudonime.Atunci am putea discuta de un real progres.Asa, pareri emise dupa draperie, chiar nu ne ajuta.Stai linistit , ca nu esti singurul; dar cu cat vor fi mai multi cei care isi vor da seama ca nu asta este calea progresului, cu atat mai repede vom scapa de toata ” aceasta boala” care a cuprins tara.

de din nou acelasi satmarean la 20 mai 2010 - 15:00

Societatea este un fenomen complex, in care exista si subzista nevoi, interese si viziuni. Adoptarea unei pozitii simpliste, fara a tine cont de multitudinea de interese, este o greseala. Ar fi mult prea simplu sa ne spunem toti pasurile si off-urile, dar nu e chiar atat de simplu. In aceasta societate atat de interdependenta, o simpla dereglare a unei rotite il poate da peste cap. Tocmai din acest rationament este imperios necesar, dupa parerea mea, mentinerea acestui echilibru. Daca e nevoie chiar si prin compromisuri sau, daca vreti, prin asa zisa ascundere a identitatii. Sa va exemplific: intr-un stat democratic, evoluat si, implicit, complex, mult trambitata transparenta este un termen care ramane in stadiul normativului. Din cauza nevoii de a apara unele echilibre complexe, direct proportionale cu dezvoltarea statului, a aparut nevoia de a face compromisuri. Nu suntem cu totii free lancer ca sa ne permitem libertatea de a lua pozitie neconditionata. Intotdeuna se impune un echilibru. Asa ca nu e o boala a natiunii, e un status quo normal, pentru ca lumea in care traim nu e tocmai cetatea lui Platon, nu e o lume ideala. Sa nu ne mai mintim. Dar atat despre filosofie, nu vreau sa fiu fals. Nici sa imi gasesc scuze. Dar in niciun caz nu este cazul sa operati dupa un sablon atat de simplu. Totul este relativ, inclusiv libertatea cuvantului. Poti sa spui ce vrei, dar risti sa suporti consecintele. Cazul dvs. Cel mai probabil bine intentionata, sunteti catalogata ca fiind partizana si distructiva cand vine vorba de sustinatorii „puterii”. Ori un echilibru v-ar fi permis sa dejucati aceste capcane. Parerea mea.

de Daniela Ciuta la 21 mai 2010 - 05:56

Din pacate, banuielile mele sunt confirmate;tu in schimb te contazici pe alocuri;
E periculos sa ai impresia ca detii adevarul absolut; consideri duplicitatea si compromisul o stare normala in statulde azi , pentru a asigura un echilibru; echilibrul cui? Interesele cui? Daca am gandi toti asa , am fi ramas si azi tot in societatea comunista multilateral dezvoltata; adica acei muncitori brasoveni de la Steagul Rosu care , in 15.11.1987 au avut curajul sa-si sustina interesele au fost doar niste” free lancer”? Sau minerii de la Lupeni? Sau preotii greco-catolici care umpleau inchisorile patriei?sau zecile de academicieni presarati prin toate inchisorile doar pentru vina de a nu sustine ideile cuiva , de a nu fi aceptat un “echilibru” impus ?
Daca ne permitem sau nu, asta depinde numai de noi, de echilibrul nostru interior, de convingerile si principiile noastre.
Poate mai meditezi putin daca chiar merita perpetuata acesta stare de duplicitate; te-ai gandit ca poate poti sa fii si “de sine statator”, sa poti sa faci ceea ce faci si pe cont propriu, adica sa fii propriul tau stapan.?
E greu la inceput dar crede-ma ca merita; trebuie doar putin curaj si credinta.
Nu te consider fals ,ci doar in cautarea drumului drept.
Cat priveste sabloanele dupa care am aplicat pana acum, se pare ca au avut succes;am o meserie in care am demonstrat ceva si tot dupa sabloanele mele proprii;sabloanele simple sa stii ca sunt cele mai de succes;daca ai fi avut posibilitatea sa traiesti sau sa lucrezi intr-un stat democratic sau sa colaborezi cu un stat democratic ti-ai fi dat seama de diferenta; din carti numai , e mai greu. Cat priveste “ poti sa spui ce vrei dar iti asumi consecintele”, sunt de acord; da, mi-am asumat consecintele mereu, dovada acest ziar.
Cat despre capcane- nu mi-a placut niciodata vanatoarea asa ca nu folosesc capcane; utilizez confruntarea directa !

de carmen la 23 mai 2010 - 06:38

Pentru Pele:
Cred ca nu aveti alta activitate mai constructiva decat sa enervati cititorii.
Municipiul Carei este un orasel mic unde se cunosc istoricul,evolutia si prestatiile individuale ale cetatenilor cu arborele genealogic cu tot.
Poi cum sa formezi un manager dintr-un nesimtit fara pregatire si calitati opuse formulei”a pune osul” ca Ujvari.
Dupa ce ca se plimba pe trotuare nestingherit cu motocicleta si urla in gura mare ca in pridvorul propriu mai are de educat o matahala de plod fara cei 7 ani de acasa.
Deci hai sa ne urmarim prioritatile in mod convergent si sa lasam 5 tineri cu masterate sa faca treaba pe salariul persoanei mai sus mentionate.
Ia mai trageti la bara sau rotiti mingea pe deget pana ametiti pe gratis

de satmarean la 1 septembrie 2010 - 05:27

adica devine primar ?

Lasati un comentariu