România a câştigat locul 3 la Eurovision

• publicat la: 30 mai 2010
România a câştigat locul 3 la Eurovision

Duetul Paula Seling – Ovi a primit voturi consistente din partea telespectatorilor din Moldova, Spania, Norvegia, Portugalia şi Suedia. Trofeul a fost câştigat de Germania.

Cotată cu a zecea şansă la câştigarea trofeului Eurovision 2010, România s-a clasat pe poziţia a treia în cadrul ediţiei 2010 a concursului Eurovision desfăşurat sâmbătă seară în capitala Norvegiei, Oslo.

Duetul Paula Seling-Ovidiu Cernăuţeanu a impresionat cu piesa „Playing with Fire” în special publicul din Moldova – care ne-a dat maximul de puncte, dar şi din două ţări în care se află mulţi români la muncă – Spania şi Portugalia, însă şi pe cel din Norvegia şi Suedia. Asta şi poate pentru că Ovi are cetăţenie norvegiană. Marea Britanie, Israelul şi Ciprul au contribuit şi ele cu opt puncte (din maximul de 12) la zestrea românilor.

Paula şi Ovi au egalat cea mai bună performanţă a României la concursul Eurovizion, înregistrată de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem, în anul 2005

Punctajul obținut de România a fost de 162 de puncte, distribuite astfel: Irlanda 7 puncte, Serbia 6 puncte, Albania 5 puncte,Turcia 2 puncte, Polonia 6 puncte, Bosnia-Herțegovina 2 puncte, Slovenia 7 puncte,Rusia 3 puncte, Portugalia 10 puncte, Azerbaidjan 7 puncte, Grecia 4 puncte, Islanda 5 puncte, Danemarca 8 puncte, Spania 10 puncte, Slovacia 1 punct, Ucraina 2 puncte, Letonia 3 puncte, Malta 5 puncte, Norvegia 10 puncte, Cipru 8 puncte, Lituania 2 puncte, Belarus 1 punct, Elveţia 4 puncte, Marea Britanie 8 puncte, Olanda 5 puncte, Israel 8 puncte, Moldova 12 puncte, Suedia 10, Armenia 1 punct.

Trofeul a fost câştigat de Germania, prin Lena, cu piesa „Satellite”, care a acumulat 246 de puncte, iar pe locul doi s-a clasat Turcia. Pe ultimul loc din cele 25 de ţări care au participat la finală s-a poziţionat Marea Britanie, iar românii se pot simţi astfel răzbunaţi faţă de jurnaliştii britanici de la „The Guardian”, care au acuzat România, Rusia şi Finlanda că trimit intenţionat la concurs artişti cu melodii slabe, pentru a se asigura că nu vor câştiga şi nu vor fi nevoite astfel să găzduiască competiţia.

Lena, câştigătoarea Eurovisionlui, va duce acum cea mai importantă competiţie a muzicii uşoare din Europa la ea acasă, în Germania. România va trece şi în 2011, în Germania prin focurile preselecţiei. Asta pentru că, în pofida locului trei ţara noastră nu este unul din principalii contribuitori la fondurile concursului, care se califică automat în finală.

ziare.ro

comentarii

de Gabi la 30 mai 2010 - 19:52

Felicitari finalistilor nostri!Ne-ati mai luat de pe suflet una din multele pietre si ne-ati facut fericiti macar pentru o seara!Bravo lor!!!!

de Dorin la 31 mai 2010 - 20:58

Foarte frumos Paula si Ovi,pacat ca suntem noi „romani” si nu ne-au apreciat Europenii mai mult de atata.
Dar sa castige Germania cu piese ACEEA!? sa fim seriosi..

Lasati un comentariu