Seră cu plante exotice în Parcul Dendrologic

• publicat la: 10 mai 2010
Seră cu plante exotice în Parcul Dendrologic

Consilierii locali au aprobat amenajarea unei sere de prezentare a plantelor exotice. Aceasta va fi construită în Parcul Dendrologic, în aproprierea actualelor sere, din fonduri europene, în cadrul unui program de cooperare  transfrontalier româno – maghiar.

Investiţia va fi inaugurată în 2013 şi conform planurilor ea va servi studiului, în cazul elevilor din şcolile careiene, şi se aşteaptă să devină şi o atracţie pentru viitorii turişti.

Sera va avea o înălţime de 7,5 metri şi o suprafaţă de 15×10 metri. ea urmează să fie populată cu plante exotice, de o echipă de specialişti români şi maghiari.

P.S.

comentarii

de Dragos la 12 mai 2010 - 08:02

Tara arde si edilii se piaptana.

Defrisarea parcului … un proiect extraordinar in cazul in care se dorea inchiderea robinetului cu oxigen al orasului si implicit singurul punct de atractie al Careiului.
Hai sa nu comparam castelul si parcul nostru cu Schonbrunn. Nu e cazul.
Ce urmeaza dupa modificarea parcului? Resculptarea monumentului pentru ca deranjeaza insemnatatea lui? sau pentru ca nu mai e la moda cascheta pe capul militarilor?!
Unde naiba ne vom refugia in serile toride ale verii?! Ne vom plimba printre cioturi de magnolii care vr devenii copaci doar in cativa ani. Vom mirosi orhidee furate a doua zi dupa plantare. Si cine stie … poate vom plati si taxa de intrare in parc.

Nu sunt bani la bugetul local. Aceasta este problema pe care trebuie sa se se concentreze consilierii in frunte cu primarul.
Parerea mea de cetatean frustrat.

de A U la 14 mai 2010 - 06:57

Parcul e distrus deja in totalitate.Sa va fie rusine dragi TULIPANTOSI

de daciafan la 14 mai 2010 - 11:58

in acceptiunea edililor nostri dezvoltare si modernizare inseamna de fapt distrugere
atata incompetenta, nepasare si batjocura la un loc nu cred ca poate fi intalni in multe municipii

de kovacs antal (puha) la 14 mai 2010 - 12:22

cum un om moare,asa moare si un copac!foarte multi copaci din parc sunt prea batrani si la un vant mai puternic se pot rupe!!!

de daciafan la 14 mai 2010 - 13:14

sa fie taiati cei aflati pe punctul sa se prabuseasca si sa fie plantati altii
e greu?

de petre la 14 mai 2010 - 18:04

draga puha, asa vi s-a spus voua la sedinta ca se taie doar cei gaunosi care nu rezista la vant?
tu ai fost sa vezi ce s-a taiat? eu am fost si am vazut ca nu erau din cei ce trebuiau taiati -pentru vant- si daca te duceai sa vezi si unde au fost dusi atunci nu ai mai spune nimic; nu toti au firme de prelucrat lemn, si cum e criza, ia fiecare ….de unde lucreaza

de kovacs antal (puha) la 14 mai 2010 - 18:14

de ce nu ai facut cateva poze,pentru a demonstra ca unde au ajuns copacii!,iar la sedinte nu umblu si nici nu am umblat!nici nu sunt membru la nici un partid!

de daciafan la 15 mai 2010 - 07:35

petre daca ai informatii clare nu ezita sa le postezi

Lasati un comentariu