Soluţii naturiste pentru părul tău

• publicat la: 23 mai 2010
Soluţii naturiste pentru părul tău

Pentru tratarea şi ingrijirea părului, dar şi pentru rezolvarea unor afecţiuni ale pielii capului, există o serie de solutii naturale eficiente, care pot fi preparate in casă, din plante, şi iti pot oferi strălucire şi sănătate.

Plantele sunt cele mai bune prietene ale unui păr sănătos şi frumos şi mai mult de atât, le puteţi folosi direct acasă, fără a da banii pe tratamente scumpe bazate pe plante. Efectele nu vor intârzia să apară.

Salvia

Printre plantele benefice pentru păr se numără salvia, la care poţi apela de câte ori vezi că părul tău este uscat şi fără strălucire. Salvia hidratează intens firele de păr şi in profunzime, de la rădăcină până la vârf.

Remediază degradarea părului cauzată de vopsirea excesivă sau de folosirea produselor prea puternice, de supraincărcarea părului cu spumă, ceară sau fixativ, sau de folosirea in exces a plăcii de intins părul.

De asemenea, salvia este bună pe timp de vară, când soarele „chinuie” părul şi il face să-şi piardă strălucirea, Prepară o cană de infuzie de salvie, adaugă două căni de apă şi una de oţet de mere, fierbe amestecul in jur de zece minute.

Lasă-l să se răcească şi foloseşte-l imediat după spălare, pentru clătirea părului. Lasă infuzia să actioneze câteva minute, masând puternic pielea capului. Limpezeşte apoi bine, fără a folosi apă prea fierbinte.

Uleiul de măsline

Un alt tratament natural pentru părul deteriorat este uleiul de măsline. Un adevărat aliat al naturii in ingrijirea părului, uleiul de măsline este indicat pentru părul uscat şi casant. Câteva picături de ulei revitalizează părul.

O mască hidratantă foarte bună pentru păr se poate obtine dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură de ulei de măsline. Cu amestecul astfel obtinut se masează părul, circa 20 de minute, inainte de baie. Uleiul de măsline trebuie folosit in cantităţi mici, pentru că altfel poate duce la ingrăşarea părului,

La fel, poate fi folosită o mască din jumătate de cană de cafea cu ulei de măsline şi câteva picături de ulei esenţial. Amestecul se lasă la macerat 24 de ore, intr-un loc fără lumină, după care se agită puternic, inainte de folosire. Uleiul de măsline este indicat pentru toate tipurile de păr, pentru că acesta hrăneşte, catifelează şi imbunătăţeşte calitatea şi elasticitatea firului de păr.

Rădăcina de brusture

Ceaiul din rădăcina de brusture, folosit pentru limpezirea părului, nu doar combate căderea şi rărirea acestuia, dar are şi proprietatea deosebită de a ingroşa firul de păr.

Poti folosi rădăcina de brusture fiartă in apă, sau poţi cumpăra de la magazinele de specialitate ulei de brusture, cu care iţi masezi scalpul aproximativ cinci minute. Părul trebuie spălat apoi cu atenţie, pentru a nu se ingrăşa inutil.

Lasati un comentariu