Urechi infundate? Ponturi utile

• publicat la: 29 mai 2010
Urechi infundate? Ponturi utile

Când urci pe munte sau te afli intr-o zonă cu presiune atmosferică ridicată, urechile sunt primele care reacţionează. Ele se infundă, insă poţi rezolva această problemă foarte simplu. Fie aşezi mâna la nas şi prin presiune in zona urechilor te eliberezi de probleme, fie mesteci guma sau pur şi simplu caşti de câteva ori.

Există cazuri in care nu este atât de uşor să desfunzi urechile, iar disconfortul resimtit este foarte mare. In avion sau in maşină, la mari inăltimi ori chiar in lift uneori, infundarea urechilor nu mai este o problemă trecătoare şi pot apărea chiar dureri prin incercările repetate de a remedia problema.

Există cazuri in care urechile infundate sunt un simptom al infecţiilor, răcelilor sau alergiilor, iar in acest caz trebuie să vă prezentati la medic. Se mai intâmplă ca dupa o repriză de inot urechea să fie infundată. Această problemă dispare de la sine in maximum câteva ore.

Poti inclina capul pe partea urechii infundate pentru a favoriza eliberarea căilor urechii medii. O altă metodă rapidă şi utilă este aceea a aburului. Aşează urechea cu probleme deasupra unui ibric in care a fiert ceaiul şi poţi scăpa de probleme rapid.

Ceara de ureche poate fi uneori cauza infundării ei. Poţi scăpa de neplăceri prin folosirea de solutie salină (apă cu multă sare) in urechea afectată, pentru 15 minute, iar rolul ei este de a dizolva ceara excesivă. Specialiştii avertizează asupra riscului folosirii beţişoarelor de ureche, complet nocive.

Poţi folosi uleiul esenţial de mentă pentru desfundarea nasului şi vei vedea că imediat vor fi desfundate şi urechile. Aceste remedii sunt utile şi in cazul in care urechile infundate sunt cauzate de alergii.

Dacă nici unul dintre aceste remedii nu te scapă de neplăceri, medicul este cea mai bună alegere. Mai mult, poţi afla exact cauza şi poţi preintâmpina eventuale probleme ulterioare.

topSanatate

Lasati un comentariu