Al treilea ministru care recunoaşte că guvernanţii au minţit

• publicat la: 14 iunie 2010
Al treilea ministru care recunoaşte că guvernanţii au minţit

Deşi oficial Guvernul susţine că taie din pensii şi din salariile bugetarilor pentru a nu fi nevoit să facă un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional, pe care nu l-ar mai putea plăti, ministrul de Interne, Vasile Blaga a anunţat ieri, într-o emisiune a Pro Tv, că România are nevoie de un nou împrumut de la FMI. Ideea fusese avansată şi de preşedintele Traian Băsescu, dar numai în cazul în care nu se vor face tăierile de pensii şi salarii pe care tocmai le anunţa.

„Sunt convins că la nivelul Ministerului Finanţelor şi al BNR au fost purtate discuţii în acest sens”, a declarat Blaga, citat de Realitatea, precizând însă că în Guvern nu s-a pus încă această problemă. Blaga regretă că măsurile de austeritate nu au fost luate mai devreme.

Pe de altă parte,  Ministrul Internelor a recunoscut şi că se ştia de situaţia critică prin care va trece România încă de la începutul lui 2009, dar că nu s-au luat măsuri pentru că nu erau considerate necesare. Blaga a mărturisit că ar fi putut fi luate măsuri de austeritate încă de la acea dată, „însă nu s-a considerat necesar“, lucru care a fost regretat ulterior, căci, în opinia sa, „România se află în cea mai dificilă situaţie de după cel de-Al Doilea Razboi Mondial“.

El nu este primul ministru care a recunoscut că ştia despre situaţia reală a economiei. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat că anul trecut guvernanţii au „minţit prin omisiune”, pentru că nici un partid nu este atât de inconştient încât să anunţe măsuri nepopulare în campania electorală. Spusele lui Berceanu au fost confirmate şi ulterior şi de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu.

Ziare.ro

comentarii

de Gabi D la 16 iunie 2010 - 19:09

Toti mint cu nerusinare,nu e de mirare ca am ajuns la nivelul zero…Si-o sa mai coboram!…

Lasati un comentariu