Băsescu, gata să trimită PDL în opoziţie

• publicat la: 7 iunie 2010
Băsescu, gata să trimită PDL în opoziţie

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit duminică cu premierul Emil Boc şi cu parlamentarii PDL, pentru o ultimă discuţie importantă înainte ca premierul să îşi asume răspunderea în Parlament pentru legile care vor scădea pensiile şi salarii. Şeful statului le-a dat termen 48 de ore membrilor PDL să suţină Guvernul Boc şi a ameninţat că, în caz contrar va trimite PDL în opoziţie.

Planul prezidenţial al înăbuşirii revoltei din PDL a fost lansat cu o sperietură. „Vreţi să guvernaţi sau vreţi să treceţi în Opoziţie? Vă dau 48 de ore să vă gândiţi. În cazul în care nu vreţi, să-l susţineţi pe primul-ministru, să-l anunţaţi ca să nu mai depună legile de asumare şi în 48 de ore voi da un nou guvern României!”, a ameninţat Băsescu, vorbind din picioare PDL, au declarat pentru Evenimentul Zilei surse care au participat la întâlnire.

Accesul de democraţie care a înfierbîntat multe minţi democrate în ultimele zile nu este privit cu ochi buni  la Cotroceni. Susţineţi măsurile de austeritate, inclusiv Guvernul, sau zburaţi în opoziţie – a venit, dură, replica lui Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu le-a spus duminică seară, parlamentarilor PDL prezenţi la întâlnirea informală de la Snagov, că premierul Boc a „fost sabotat de propriul Cabinet“ şi că PDL „este în pericol de pesedizare“, au declarat pentru mediafax , surse democrat-liberale.

De asemea, surse participante la discuţii au declarat că preşedintele a fost foarte furios că membrii PDL din Cabinet nu au făcut restructurările la care s-au angajat şi l-au păcălit pe Emil Boc fie că au redus cheltuielile, fie că în domeniile lor nu este nevoie să se facă mari economii. Băsescu nu a dat nume , dar parlamentarii PDL şi-au dat seama că era vorba despre tripleta Berceanu Videanu Blaga când şeful statului a făcut referire la unii care vor să pună mâna pe partid, după ce s-au aşezat bine în fotoliile guvernamentale.

Surse politice spun că cei prezenţi la întâlnire au fost nevoiţi să-şi închidă telefoanele mobile, pentru a nu se întâmpla ca în precedentele dăţi, când după întâlnirile lui Băsescu cu parlamentarii, în presă au apărut înregistrări ale acestora. Realitatea aminteşte că executivul se prezintă astăzi de la ora 16.00 în Parlament pentru asumarea răspunderii iar PSD, PNL şi PC au anunţat că vor depune două moţiuni de cenzură, câte una pentru fiecare lege în parte. Pentru ca Guvernul să pice, Opoziţia mai are nevoie de 18 voturi.

ziare.ro

comentarii

de Gabi la 7 iunie 2010 - 19:56

Mai credeti in minciuni?Vai de capul lui de Pinochio!Fara PDL acest,,stimabil” e mort!Asta a fost asa de fatada,iar d-nii guvernanti au cantat in picioare,,Nu mi-e frica,nu mi-e frica de BAU -BAU…!Sa traim bine!

Lasati un comentariu