Careieni pe podium in Polonia

• publicat la: 2 iunie 2010
Careieni pe podium in Polonia

In perioada 28-31 mai, o  delelegaţie a Centrului Cultural al Municipiului Carei a fost prezentă la Festivalul Oraşelor Europene din Debica.


Vineri, 28 mai, ansamblul Ceatăra a susţinut un spectacol  în cadrul unui concurs regional de folclor, primind din partea juriului premiul special al concursului. Tot în aceeaşi seară, Ansamblul Centrului Cultural a participat la spectacolul de deschidere al Festivalului Oraşelor Europene, alături de artişti din şase ţări. La spectacol au participat oficialităţi din 11 ţări din Europa, printre care Belgia, Bulgaria, România, Estonia, Ucraina, Letonia, Slovacia, Ungaria, etc.

În cea de a doua zi a festivalului, au urcat pe scenă solista de muzică uşoara Nagy Anita, care a prezentat un program de 15 minute alcătuit din piese de muzică uşoară din repertoriul românesc şi internaţional, iar în aceeaşi seară, Szucs Jozsef si Marius Georegscu au prezentat un inedit show de tobe, primit cu entuziasm de spectatorii polonezi.

La ora 16, s-a deschis standul municipiului Carei la Debica, unde au fost oferite spre degustare specialităţi culinare şi produse de vinificaţie specifice ţării noastre şi regiunii de nord-vest a României. Standul a fost vizitat de peste 250 de polonezi, dar şi de oficialităţi din cele 11 ţări participante.  Standul României a primit şi vizita primarului oraşului Debica, Paweł Wolicki, care a apreciat calitatea produselor culinare româneşti.

Festivalul s-a încheiat în data de 30 mai, cu o paradă a costumelor tradiţionale, delegaţiile participând la o slujbă oficiată la catedrala romano-catolică din localitate.

Delegaţia culturală a municipiului Carei a cuprins 19 persoane şi a fost condusă de Bogdan Georgescu, iar la întâlnirea oficialităţilor din cele 11 oraşe prezente, municipiul Carei a fost reprezentat de Carmen Egli, şef birou proiecte din cadrul Primăriei Carei.

Redactia

comentarii

de Stefan la 3 iunie 2010 - 10:16

Am fost acolo…:))

de Lavinia la 3 iunie 2010 - 16:10

He he a fost fain ;))
Si eu am fost:P :))

de Carmen la 3 iunie 2010 - 16:35

A fost foarte frumos in Polonia….oameni de acolo au fost de treaba …. Iar D-nul Georgescu si D-na Raluca a avut grija de noi …. a fost super…

As m-ai vrea sa ma duc in Polonia….Sa ma reintalnesc cu oamenii de acolo …….

de cititor la 3 iunie 2010 - 17:17

pacat ca la capitolul gramatica ai mari probleme- in trei randuri trei greseli-e bine sa calatoresti dar nu uita ca nu trebuiesc neglijate nici lectiile

de ionela la 3 iunie 2010 - 19:18

am fost si eu..:D

ce pot sa spun…a fost foarte frumos:D 😉

de Clanul Rusu la 4 iunie 2010 - 11:44

Va felicit pe toti,mai ales pe Stefan si colegii lui dansatori pentru dragostea voastra de dans popular si mandria de a reprezenta orasul Carei.Mult succes la intrarea in etapa urmatoare de scoala

de Gabi la 6 iunie 2010 - 18:46

Felicitari dragi careieni,macar voi sa faceti cunoscut numele orasului nostru peste hotare,ca pe minnatii nostri edili nu-i intereseaza!Bravo lor!!!

de Stefan la 12 iunie 2010 - 20:57

Lasa greselile si numara berile :))=))

de vasile la 13 iunie 2010 - 02:05

Felicitari!

La mai mare…

de vedi la 14 iunie 2010 - 18:33

d-na gabi,ar fi posibil sa adaugati un coment fara tenta politica?cel de fata nu e deloc la subiect,dar nu ma astept ca acest lucru sa va deranjeze.

de Stefan la 19 iunie 2010 - 09:47

Lasati politica…..

Lasati un comentariu