Măsurare gratuită a glicemiei

• publicat la: 17 iunie 2010
Măsurare gratuită a glicemiei

Pe platoul din faţa monumentului, incepând cu ora nouă dimineaţa, careienii au profitat de oferta celor dela LIONS Club SOMEŞ din Satu-Mare  care oferă cu titlu gratuit posibilitatea măsurării  glicemiei pentru nediabetici.

Până la orele 10,00,  nu mai puţin de 50 de careieni( printre care şi primarul Kovacs)  trecuseră deja pe la corturile amenajate şi dotate cu aparatură de profil.

Doamna doctor specialist in diabetologie face un apel către persoanele obeze , cele care au antecedente de acest gen in familie şi in special mămicile care au născut copii cu greutate mai mare de 4 kg , să  vină şi să profite de prezenţa lor pentru a-şi putea face aceste investigaţii.

Menţionăm că testele medicale se fac numai până la orele 17,00.

Cei dela Lions Club Somes Satu-Mare aduc pe această cale mulţumiri Primăriei oraşului precum şi Spitalului Municipal  pentru sprijinul acordat .

La sfârşitul zilei s-au contabilizat rezultatele obţinute in urma investigaţiilor.Astfel, din cele  422 persoane investigate, 8 au fost depistate cu diabet zaharat iar alte 50 de persoane au fost  indrumate  către medicul de familie  pentru analize complexe.

Daniela Ciută

comentarii

de daciafan la 21 iunie 2010 - 06:21

omenirea se confrunta cu o epidemie de diabet
mentinerea IMC-ului (indice de masa corporala) in limite normale este esentiala

Lasati un comentariu