Rromii, pericolul social dădăcit de Primărie

• publicat la: 24 iunie 2010
Rromii, pericolul social dădăcit de Primărie

Zilele Careiului au confirmat o mai veche temere a careienilor: rromii reprezintă un constant pericol social. Poliţia e surdă şi oarbă, invocând lacune legislative. Primăria ascunde amploarea fenomenului, protejând capitalul electoral pe care îl reprezintă rromii, în timp ce face tot posibilul să le acorde acestora diferite favoruri, de la necondiţionarea ajutorului social, până la pomene electorale şi ajutoare de diferite tipuri.

Mormanele de moloz obţinute din demolarea fostei fabrici de mobilă Crasna au fost „donate” rromilor. În urmă cu doar câteva luni, în luna noiembrie a anului 2009, mai multe familii de rromi au fost mutate în imediata vecinătate a Teatrului şi a Casei de Cultură, pentru că imobilul în care locuiau s-a prăbuşit peste ele. Fostul internat al grupului Şcolar Simion Bărnuţiu a fost „cedat” tot rromilor, sub forma unor locuinţe sociale. Pe strada Doina, într-o clădire istorică, trăiesc câteva sute de familii de rromi, în locuinţe oferite tot de către Administraţia Locală.

Existenţa acestora e infracţională. Copiii sunt exploataţi prin cerşetorie, adolescenţii sunt obligaţi să se prostitueze. Unii practică activităţi ilicite precum cămătăria, furtul, tâlhăria, iar scandalurile şi tulburările liniştii publice au ajuns „fără număr”. Zonele pe care le ocupă sunt focare de infecţie, adevărate „ghetouri”, iar pagubele rezultate sunt de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. Ultima lor „acţiune” se leagă de „golirea” fostei cantine a grupului şcolar Simion Bărnuţiu, din care au sustras calorifere de fontă, rezervoarele toaletelor şi chiar soba de teracotă. Iar mai aproape, în timp, au fost bătăile şi scandalurile din timpul Zilelor Oraşului.

În tot acest timp, Primăria plăteşte un angajat responsabil cu problema rromilor. Ironia face ca şi acesta să fie un recidivist. Activitatea lui este egală cu zero, fiind mai degrabă omul de legătură dintre Primărie şi rromi, activat în timpul campaniilor electorale.

Sume importante din bugetul local sunt cheltuite pentru achitarea facturilor din imobilele în care trăiesc rromii. Din banii contribuabilului, acestora li se plătesc facturile de apă, uneori chiar şi de curent, în timp ce rromii refuză sistematic să achite amenzile sau să muncească în folosul comunităţii.

Locatarii din zonele în care locuiesc rromii au depus nenumărate plângeri. Poliţia a fost aleratată de sute de ori, dar rezultatul a fost mereu nul.

În acest moment, fără să îi pese, administraţia locală, în cârdăşie cu Statul, sprijină indirect infracţionalitatea şi sufocă bugetul. Chiar şi cu preconizatele reduceri, numărul categoriilor de ajutoare sociale va rămâne unul uriaş. Astfel, asistaţii social vor beneficia în continuare de alocaţii pentrur copii,pentru nou născuţi, de trusou, de alocaţii familiale complementare, de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor, de ajutoare de urgenţă, ca să amintim doar câteva.

Paul Sarvadi

comentarii

de Careian la 24 iunie 2010 - 11:24

este foarte adevarat tot ce sa spus mai sus asa este si cu:

Langa gara au fost mutati zeci de familii de rromi sau mai bine le zic tigani ca nici repsctel de a le zice rromi nu-l merita…acesti talhari pfoai trimit copii la cersit ii bat daca nu aduc bani am vazut asta cu ochii meii,care o varsta deja de peste 20 de ani fura..chiar din gara din parcul de langa gara fura tot ce prind nu se mai poate asa ceva pana cand sa induram toate astea si sa nu faca nimeni nimic …??

de pele la 24 iunie 2010 - 11:39

ar trebui adus pe Antonescu si Adolf……..

de gicu la 24 iunie 2010 - 11:39

Hitler unde esti?

de Gafeurul sufleur la 24 iunie 2010 - 13:24

Trist, dar adevarat! Paul, pentru acest curaj de a spune lucrurilor pe nume sper sa nu fi taxat de aceleasi autoritati depasite care au dat nastere acestei bombe sociale care pulseaza pana la explozie de cate ori se organizeaza un eveniment de amploare. Nu Hitler este solutia! Dar nici nu putem asista impasibili cum niste indivizi au doar drepturi, iar obligatii zero. Noi platim impozite, amenzi si muncim. Tiganii nu platesc impozite, nici amenzi (caci sunt insolvabili, adica nu detin nicio propietate), iar de lucrat nici vorba! Iar colac peste pupaza, traiesc din banii nostri dupa ce tot noi nu putem sta de frica lor pe strazile construite din banii nostri. Stiti ce spune tiganul? Nu e rusine sa furi, rusine e sa muncesti! Stiti ce spunem noi? Nu e rusine sa muncesti, rusine e sa furi! Este dovedit prin studuu sociale!

de cititorcareian la 24 iunie 2010 - 13:38

de aia nu scrii tu ca tii frica sa nu fii taxat? bravo Paul !cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume dar sper ca sa nu fii gresit inteles ; adica administratia locala ar trebui sa colaboreze cu tine ca sa putem avea si noi un oras curat , cu oameni civilizati; de ce noi suntem amendati daca grasim si cei …rommi nu? de ce sunt ei mai privilegiati decat noi? gafeurul asta scrie numai comentarii da de ce nu scrie si el si sa semneaza ca tine Paul?

de gabi la 24 iunie 2010 - 19:31

daca tot ii contestati asa pe tigani, de ce nu schimbati o zi cu ei? de ce nu incercati sa traiti o zi ca ei, sa nu aveti loc de munca, sa nu aveti unde sa va spalati…sunt curios cati dintre voi nu ar fura…in rest de acord cu ideile voastre, dar nu uitati ca multi au fost siliti sa aleaga acest mod de viata.

de Daniel la 24 iunie 2010 - 19:44

Gabi are dreptate,tiganii (sau „obiceiurile” lor)nu sunt decat un efect…noi ar trebui sa criticam cauza. Nimeni nu se naste hot sau cersetor (indiferent de etnie),ci ajunge asa din diferite cauze …(de obicei educatia/influenta parintiilor si/sau anturajelor).Tiganii sunt marginalizati de cand exista,si nu au avut incotro,de aia s-au „adaptat” in halul asta si au ajuns ce au ajuns (ce-i drept nu toti,tot respectul pt gaborii din mures sau sibiu,care au o cultura de gitanos foarte frumoasa).Sistemul e bolnav,rau de tot,de zeci de ani… iar noi lovim efectele in loc sa lovim cauzele.Mare greseala! Have a nice day!

de SM Online la 24 iunie 2010 - 20:22

Dikk, te gadzso, amu de te prinde Tonna, ai belit-o ;))

de gyuri la 25 iunie 2010 - 06:16

inca 20 de ani si populatia majoritara va fi rroma trebuie prin urmare sa ne gandim sa redenumin si tara pt ei, traiasca RROMANIA !!!

de pele la 25 iunie 2010 - 07:18

dupa ce naste o tiganca,la ginecologie ar trebui „sterilizata”!,s-au dupa al doilea copil sa nu mai primeasca bani (ca si chinezii)!

de hr la 25 iunie 2010 - 07:44

nu este posibil ca acesti tigani sa faca ce vor in acest oras. Le este permis orice. Inca putin daca mai traia Hitler…

de hr la 25 iunie 2010 - 08:10

ptr gabi ! schimba tu cu ei,lasa-i sa stea o saptamana la tine,intr-o casa pusa la punct,cu frigiderul plin,sa munceasca,sa plateasca din banii munciti toate cheltuielile,si sa vezi ce o sa iasa!!! Vei spune ca nu au loc de munca! Adevarat!!! Dar am avut aceleasi drepturi la scoala,sa invatam,sa muncim,etc…

de gabi la 25 iunie 2010 - 08:26

hr, vorbeste gura fara minte…ca sa faci scoala iti trebuie bani, conditii…la fel si ca sa te duci la munca. dar de unde sa stii tu asta?
iar pele, ce sa mai zic, pele care incurca „sau” cu „s-au” se ia de rromi. cu asta am spus tot.

de marika la 25 iunie 2010 - 11:55

mai gabi ,draga ,tu nu stii ca-n amarata de romanica invatamantul e gratis ? ca haine se gasesc pe toate drumurile cu bani marunti …ai auzit de haine la mana a ll-a? si profesorii si medicii se imbraca de la kuka ,dar ei ….asa au in sange ,sa fure ,se insele ,sa primeasca ajutoare …si daca au vazut ca se poate ,de ce sa mai lucreze? SUNT SI EXCEPTII ,DAR ,DOAR PTR. A INTARI REGULA .

de gabi la 25 iunie 2010 - 12:23

mai moriko, tu ai platit facturi vreodata in viata ta? te-ai intretinut singura? ai fost tratata de societate cum sunt ei? ce naiba, ei devin hoti si parveniti cum se nasc? noi suntemi perfecti? adica vrei sa spui ca albii care iti dau in cap pe strada, care te fura pt ca nu au cum altfel sa supravietuiasca, sunt mai buni ca tziganii? de ce? e drept ca put ca naiba, ca sunt antipatici, ca fura, dar cum a spus si dani mai sus, de aia e tara unde e, ca sunt oameni ca tine care dau vina pe efect, nu pe cauza. szio moriko!

de glk la 25 iunie 2010 - 13:19

ptr gabi. nu intelegi la ce se refera hr ? ei(tiganii) nu frecventeaza scoala,nu muncesc,doar fura si creeaza probleme. nu tb bani ca sa faca 8 clase. sau?

de o persoana indignata la 25 iunie 2010 - 13:30

acum cativa ani,niste tigani au dat foc,pur si simplu,unui copil cu handicap pe care il stiam din vedere…..si ii mai aparati ne-o facut renume in toata europa si occidentu de nu ne pot vedea e tot din cauza lor.,in mare parte…au omorat si mancat niste lebede in viena eetc din pacate ar fi taaaaare multe grazavii de enumerat…o sa-mi cumpar un pitbul ca sa mai pot iesi in oras

de gabi la 25 iunie 2010 - 13:41

@glk:
deci nu e nevoie de bani pentru rechizite, pentru haine, pentru igiena, pentru mancare, etc. nu e nevoie de timp pentru a invata, totul vine de la sine. temele de casa s-ar face singure, etc. ori ei nu cred ca ar avea timp, deoarece ar fi preocupati si de a face rost de bani. tu ai facut scoala din 0 lei? remarcabil…cu 8 clase ce rezolvi? mii de oameni au facultati si nu sunt bagati in seama, pe ce lume traiesti? tiganii au aceleasi sanse sa fie angajati ca si noi ceilalti?
@persoana indignata:
eu cred ca pitbulii o sa te cumpere pe tine, ca sa poata iesi pe strada.

de cititor la 25 iunie 2010 - 15:38

draga daniel, pai nu prea esti la curent cu se se mai intampla in lumea asta; ai citit ca englezii au oferit un milion de lire pentru acel medic chirurg din Bucuresti? ai citit cati romani lucreaza la Microsoft?ai auzit de T Vuia si Henri Coanda? si altii, cu sutele care fac cinste tarii noastre? renumele prost il au datorita TIGANILOR carte isi spun romi !
Si Nadia Comaneci este romanca, si Ilie Nastase si Hagi si….etc.

de corina la 25 iunie 2010 - 16:56

Daniel draga, daca ai fi putin mai patriot ti-ar sta mai bine, du-te in strainatate sa-ti spuna analfabetii aia ca esti tigan chiar daca nu esti, pacat ca nu ne iubim tara unde parintii si bunicii nostri ne-au adus pe lume.

de generalul antonescu :) la 25 iunie 2010 - 17:17

de zilele orasului ei au fost cei mai numerosi. si sunt multi tigani in carei care au bani si tot cu prostii se ocupa. in orasul asta nu se poate schimba mare lucru pt ca nu se vrea de sus,le e bine asa,isi vad interesu si gata. nu sunt rasist dar pe tigani nu ii suport dupa cate au facut in lumea asta.

de glk la 25 iunie 2010 - 17:51

gabi draga. eu propun sa nici nu incerce sa faca scoala acesti tigani!asa e bine?esti satisfacuta?deci sa nu aiba nici cele 8 clase!ptr rechizite,caiete etc nu au bani,dar ptr tigari si bautura sunt bani!sa-ti zic una!!! cand o mama a venit la scoala sa ridice niste bani ptr odrasla sa,a si chemat un taxi cu ce sa mearga acasa! ce zici??? e bine! nu?!

de gabi la 25 iunie 2010 - 18:44

sunt foarrrrte satisfacuta!!! nu-s femeie, bata-te!! :))))

de o persoana indignata la 26 iunie 2010 - 09:27

o comunitate care nu are nici un statut in societatea romaneasca,ca platitori de taxe si impozite;insa vor ajutoare de la stat fara sa fi participat o zi la bugetul lui,traiesc bine merci fara cheltuieli de intretinere etc,nu au carte de munca ,multi nici documente de identitate ca sa fenteze mai bine legea,!nu fac dovada banilor cu care isi ridica vilele,nu platesc impozit ca ne terorizeaza pe la nunti si chefuri cu manele ordinare,isi scot la cersit si la furat odraslele,nu-i lasa sa-si traiasca copilaria obligandu-i la casatorie la varste fragede.Toate astea si muuuulte altele su protectia autoritatilor care le-au dat un statut aparte facandu-ma pe mine roman sa ma simt minoritar in propria-mi tara,ca ei sunt cei care primesc locuinte sociale la carei,,nu noi romanii!!!convine sa fii tigan in tara asta,nu-i asa??
pt gabi..daca gasesti un argument in favoarea lor te felicit!!ahh nici pitbul n-ar vrea sa se intalneasca noaptea pe strada cu un tigan,i-ar fi frica:-)))faci cumva politica??altfel nu-mi explic ipocrizia discursului tau ce se vrea corect-politic

de marika la 26 iunie 2010 - 09:39

GABI ,cica esti baiat de baiat ,nu-ti mai scriu nimic ptr. ca m-au razbunt cei ce au scris dupa mine .Si totusi iti spun un secret …n-am nimic cu tiganii de omenie ,ti-am spus ca sunt si exceptii ,te-ai gandit cum au ajuns exceptii? si mai afla ca pe unii chiar ii admir ,de exp .Madalin VOICU ,ai auzit de el ? el recunoaste ceea ce tu crezi ca sunt inventii de-ale noastre .PA.

de gabi la 26 iunie 2010 - 11:02

persoana indignata, argumentele mele sunt mai sus, nu le repet.

mai moriko, normal ca sunt baiat de baiat, si pentru asta am alta gandire. astia care sunt baieti de baieti stiu sa lupte pentru a avea de ce au nevoie, iar aia ca tine, fetite de fetite raman cu frustrarile, cu neimplinirile, cu urmarirea politicii, a situatiei financiare, cu discriminarea unora. si asta doar pt ca ei nu sunt in stare sa treaca pe aceste asa-zise nedreptati. baietii de baieti se descurca, nu se plang, nu se iau de tigani, inteleg problema in ansamblu. si o intrebare…cine fura mai mult in tara asta, romanii sau rromi? szia moriko!

de Daniel la 26 iunie 2010 - 12:29

gabi got a point here… bune argumente . vorbeste de cauze,si nu de efecte…foarte corect

p.s. o ironie la adresa celor care critica efectul (guvernantii,populatia) si nu cauza… bagati bine la cap,schimbati fictiv pe cei din clip cu tiganii,si aveti raspunsul. http://www.youtube.com/watch?v=HzeZhCt5PVAo cine stie,stie in ce sistem traim si cine ne sunt adevaratii dusmani.o zi buna tuturor!

de Daniel la 26 iunie 2010 - 12:37

p.s.2. inlocuiesti titlul „gangsta rap made me do it” cu „sangele de tigan m-a facut sa fiu asa si sa fac toate relele” si ai ironia perfecta…daca te-ai prins 🙂

de sipunct la 28 iunie 2010 - 18:06

Generatiile potrivite vor decide daca crimele,violurile,furtul,violenta tiganilor va continua.

de Mr. la 28 iunie 2010 - 21:29

speriatule , te rog nu confunda Democratia originala cu ceea ce se afla in Romania. in Romania democratia este doar un pretext de a ne simti liberi , iar altii sa poata fura „curat” , ma refer de cei de la guvern.

adevarat ca am vazut si eu tigani pe strada batandu-se , cersind , prostituandu-se , fac munci ilicite , camata , trafic , contrabanda , dar sa ne gandim doar in zona noastra , Carei si sa nu luam in general .

sunt multi mafioti in Carei si nu toti sunt tigani .

ideile mele ce ar trebui facute pentru a stopa aceste infractiuni sunt urmatoarele :

– trebuie sa fie educati .
obligati copiii sa mearga la scoli , sa invete sa scrie si sa citeasca , bunele maniere sa aiba habar ce sunt acelea si cel mai important : limba romana . sunt si multi maghiari care din rautate se prefac ca nu stiu limba romana si vorbesc doar pe maghiara , ce sa zic , statul le permite.
– obligati sa munceasca pentru a plati taxele si impozitele deoarece ei traiesc pe spinarea noastra si reprezinta un pericol pentru societate , ne e frica sa ne plimbam cu copiii , familia prin oras , sa iesim seara la un suc fiindca e plin de tigani.
– sunt unii tigani care au aminale. as dori ca politia sa nu le dea voie sa aibe animale daca nu detin teren ca sa le asigure hrana.
– se inmultesc mult , aici iar revin la prima idee , trebuie educati . tuturor le place sexul dar trebuie sa invete sa se protejeze .
– locurile unde traiesc sunt adevarate „ghene” . aici ar trebui ca politia sau alte institutii sa intervina si sa evacueze tiganii din acele locuri , sa fie si ei obligati sa curete unde fac mizerie , nu degeaba e o tara de cacat .

am niste neamuri in Camin . recunosc ca acolo nu sunt multi rromi dar sunt foarte curati si respecta legile , platesc taxe…

mai am multe idei , le voi scrie in alte zile deoarece sunt curios ce mai scrieti voi aici .

PS: nu avem ce face cat timp statul le permite sa traiasca in mizerie , fara legi .

tiganii nici nu ar mai trebui sa aibe dreptul la vot deoarece aici intervine coruptia cand partidele politice mituiesc mai ales tiganii ca sa ii voteze.

de gafeurul sufleur la 29 iunie 2010 - 08:39

Ptr. un cititorcareian

Amice, daca nu stii ce vorbesti, nu te baga. Habar n-ai despre ce e vorba aici. Daca m-ai cunoaste, si folosesc ipoteticul, atunci n-ai mai vorbi asa. Poate am luat atitudine cu mult inainte de Paul si am avut meciuri mari cu asa zisii lideri ai romilor. Şi nu cu ăia mici de la Carei! Asa ca pana NU ITI DAI NUMELE, CIOCU` MIC! Te dai rotund(ă), dar, repet, esti pe lângă subiect. Oricum, la o fază m-am distrat copios. Tu zici: „adica administratia locala ar trebui sa colaboreze cu tine ca sa putem avea si noi un oras curat , cu oameni civilizati; de ce noi suntem amendati daca grasim si cei …rommi nu?”. Dar de când o autoritate trebuie să ţină cont în mod imperativ de opinia unui jurnalist, în condiţiile în care un ziarist nu dă verdicte, ci numai prezintă, eventual analizează, o stare de fapt! La gară cu tine!

de gafeurul sufleur la 29 iunie 2010 - 08:43

E simplu sa spunem bravo Paul, cand 99,99% din careieni se ascund cand trebuie facut ceva. De frica, normal. Dar ii critica pe altii cand au curaj de a spune lucrurilor pe nume! Sunt oameni precum Szasz Lorand si Paul Sarvadi care o iau in barba ptr. drepturile noastre, iar noi de la adapostul propriei lasitati spunem cu juma` de gura: bravo! E timpul sa luam atitudine, cititorule careian! Nu sa criticam de dupa perdea!

de Mr. la 29 iunie 2010 - 11:09

da , ai dreptate gafeurule dar ce avem de facut ? ce putem face? explica …

de cititorcareian la 29 iunie 2010 - 13:09

vad ca esti gafeur; da ti-au trebuit cinci zile sa pricepi ce scrie in comentariu?asa om asa limbaj ( ciocu mic) , de mahala sau de gara;locurile pe care le frecventezi; mare hahalera mai esti, vorbesti de altii da tu te ascunzi dupa …gafeuri… care sunt sufleuri. ” Sa luam atitudine”- ia da tu exemplu si semneaza frumos cum te cheama pe tine.

de nimeni_altu la 29 iunie 2010 - 21:19

Deci rublica asta face toti banii! adevarul gol golut asa cum e.
E foarte trist cand vedem asa ceva dar in ultimii ani s-a ajuns deja la cota maxima,deja sunt insuportabili!!
Primaria si Politia ar trebui sa faca ceva pana nu v-a face populatia pentru ca totusi ,totul are o limita.

de gafeurul sufleur la 30 iunie 2010 - 08:59

Catre – cititorcareian –

Amice, mi-au trebuit cinci zile sa citesc postul tau agramat pentru ca am si alte lucruri infinit mai importante de facut. Nu intru in detalii pentru a nu te expune criticilor (desi semnezi anonim, sau chiar te cheama Cititor Careian?, vizavi de anonimat, „hahalero” – fain limbaj). Cat despre limbajul meu, consider ca este mai elevat decat al tau (se vede cu ochiul liber). Cat despre locurile pe care le frecventez, ele sunt de obicei centrale si sunt frecventate de oameni normali, nicidecum unele izolate si rau famate.

Si daca tot ai o atitudine ostentativa, ar fi indicat sa te „semnezi si tu frumos”, asa putem vorbi mai la obiect, amice!

de jandarmul la 30 iunie 2010 - 17:47

cereti jandarmii inapoi in oras.sa vedeti batuta ce le dam.

de jandarmul la 30 iunie 2010 - 17:49

nu suportam indienii .si apropo cine e TONA??vrem sa-l cunoastem……

de cititorcareian la 30 iunie 2010 - 19:14

bla, bla, bla … gafeurul tot gafeur ramane

de gafeurul sufleur la 1 iulie 2010 - 07:22

Ti-ai epuizat argumentele. Nici nu ma mir, in conditiile in care se pare ca esti nevoit sa imprumuti cuvinte de la Gigi Fecali pentru a-ti imbogati fondul lexical, cel putin, aparent, limitat – hahalero, de ex. Bla bla bla inseamna in acceptiunea ta – „sunt o persoana fara cultura generala, nu pot intra intr-o polemica cu argumente plauzibile, asa ca mai bine bat in retragere si fac pe smecheru`”.

de Careian la 1 iulie 2010 - 18:13

tot ce a-ti face tiganu tot tigan ramane imputit furacios cersetor si alea rele deci nu aveti ce schimba nu vedeti ca politia tremura de frica cand e vorba de un romales hai maii ca asa e si chiar de zilele orasului te uitai in stanga vedeai un ce?romales te uitai in drepta oare ce vedeai??va las sa ghiciti

cu asta am terminat:X

de gafeurul sufleur la 2 iulie 2010 - 09:35

M-am saturat de atata violenta care naste, la randul ei, violenta. Suntem mult prea opaci, mult prea lasi. Mult prea resentimentari. Nu avem nicio sansa daca continuam asa. Suntem o natiune obosita psihic, educati cu lipsuri si pumni in gura. Masa de manevra mult prea ieftina, dar pentru care noi platim un pret mult prea scump. Nu romii, ca si oameni, sunt de vina, ci acel model antisocial creat prin lipsa de interes si viziune a guvernantilor nostri. E clar ca putem vorbi si despre un oarecare determinism genetic, dar nu ura e solutia.

de Careian la 2 iulie 2010 - 15:22

nu e vorba de ura dar mai voi nu stiti cum sunt asti-a le dai un deget vor toata mana asa is ei si asa si vor ramane

de tziganu la 6 iulie 2010 - 07:21

Ma noi ii avem la mina pe cei de la primarie…
si pe cei de la politie si procuratura
facem bishnitz cu ei

de speriatu' la 8 iulie 2010 - 22:47

Sa va ierte Dumnezeu rautatile, spurcaciunile. Priviti de la nivelul furnicii scunde problema. Asta nici ca m-ar deranja dar atat de agresivi in declaratii nu am crezut ca sunteti.

de Careian la 9 iulie 2010 - 07:14

asta e adevarul sunt si rromi care se spala care sunt curati care au facut scoala care respecte ceilalti oameni dar…din pacate sunt si rromi nesimtit

de Krisztian la 17 iulie 2010 - 07:39

Hitler era solutia 🙂 Eu locuiesc pe „Tiganyveg” am chiar si in vecinatate o familie. Copii nu umbla la scoala, iar parinti permit acest lucru. Vorbesc vulgar, fac niste treburi ca vine sa vomiti, nu grijesc ce au, nici chiar locuinta, daca mai tineti in minte vis-a-vis cu lostul Unio, langa Caritas s-a daramat acoperisul. Din ce cauza? Grinzile era bune la foc. Eu trebuie sa muncesc, iar acum sunt fara servici dinpacate dar nu ma duc la primarie dupa ajutoare, chiar daca nu am bani nu ma duc la furat… Caut de servici, si si tigani primesc de lucru, dar daca in prima zi il fura pe patron sau pe gazda la care lucru, e normal ca il da afara. Pentru apa nu trebe platit de la furtunele orasului (de pe colturi) deci o spalare se poate face. Locuiesc pe gratis in casele sociale, fara chirie si fara sa plateasca curentul. E bine ca pe str. Maniu era plin cu antene DIGI, poate si mai tineti in minte. Politia nu face nimic cu ei, au mana libera sa te jefuiasca, nimeni nu spune nimic. Spunet-mi si mie unde vom ajunge. Ziua primest o palma si ramai fara telefon sau portofel, copii sunt „minori”, dar daca fac ceva si pe ei trebuie amendati cumva. Dar sistemul nu face nimic 🙁

de x la 7 septembrie 2010 - 11:02

pe strada Doina ii frica la lume sa treaca ,pt ca e plin de RRRRRROMI,in cladirea aia mare care este casa memoriala si cladire istorica da vad ca au drepul sa locuiasca rrrrrrrrrrromi in ea , CU RESPECT PRIMARULUI NOSTRU PATRIOT KOVACZCVZCZCZCZCS. sa isi mute rrrromiii la el pe strada pe sa vada cum poti dormi noaptea de linistit.cand muzica merge noaptea pana la ora 2-3 fac scandal si ameninta vecinii,care platesc TAXE SI IMPOZITE si daca nu au loc de munca,daca suni la politie le da amenda eventual pe care nu o platesc oricum.BRAVO DOMN PRIMAR DE LA UDMR TRAIASCA RROMANIA.SA TI MUTI PE TOTI LA TINE PE STRADA.

Lasati un comentariu