Ultimul sunet de clopoţel la Josephus Calasantius

• publicat la: 11 iunie 2010
Ultimul  sunet de clopoţel  la Josephus Calasantius

Joi, 10 iunie, 80 de absolvenţi ai Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic „Josephus Calasantius” Carei au ascultat pentru ultima dată sunetul clopoţelului. Festivitatea de încheiere a anului şcolar a avut loc într-un cadru festiv, începând cu Sfânta Liturghie oficiată de episcopul Schönberger Jenő. Au mai slujit la sfântul altar părintele Sárközi Sándor din partea Ordinului Piarist, preotul reformat Tolnay István şi alţi preoţi romano-catolici.

Acesată slujbă, urmată de discursurile directoarei Poszet Anna, a diriginţilor claselor terminale şi de înmânarea premiilor, reprezintă pentru absolvenţii acestui liceu o „sărbătoare deosebită, un final demn de frumuseţea anilor petrecuţi în această şcoală” – afirmă ei. Pe chipurile nenumăraţilor părinţi şi aparţinători care au venit să-şi felicite copiii se oglindeau bucuria şi mândria dar şi emoţia de a-i vedea părăsind copilăria şi făcând primii paşi pe drumul de adult.

Şefa de promoţie este eleva Hadfi Anna cu media de 9,94. Pe lângă rezultatele foarte bune la învăţătură, ea a mai fost recompensată, alături de Vinkler Andrea şi Mészaros Jolánka, cu un premiu special pentru implicarea activă în programele spirituale; premiul le-a fost înmânat de către domnul episcop.

Un premiu special din partea foştilor şi actualului îndrumător spiritual al şcolii i-a fost înmânat elevului Linzenbold Szabolcs pentru participarea la numeroase concursuri pe teme religioase precum şi pentru rezultatele deosebite la olimpiada de religie romano-catolică.

S-au mai oferit diplome absolvenţilor şi pentru rezultatele obţinute la olimpiadele  de chimie,  la concursul de matematica „Adolf Haimovici” precum şi pentru diverse activităţi cultural- sportive.

De menţionat diplomele acordate de către Centrul Cultural Municipal Carei pentru meritele obţinute la dans popular elevilor Vinkler Andrea şi Barabás András respectiv teatru amator elevului Pap Gerhard. S-au oferit şi două premii a câte 100 de lei din partea deputatului UDMR Varga Attila celor mai buni elevi care s-au evidenţiat în activităţile extracurriculare.

Le urăm tuturor elevilor baftă la examene şi succes în viitor.

Dragoş Georgescu

Lasati un comentariu