19.000 de români şi-au părăsit casele până acum, în urma inundaţiilor

• publicat la: 11 iulie 2010
19.000 de români şi-au părăsit casele până acum, în urma inundaţiilor

 

Aproape 20.000 de români şi-au lăsat în urmă casele luate de ape, iar alţii se pregătesc de evacuări. Meteorologii nu anunţă vreme bună nici în următoarele zile.

Ploile nu se mai sfârşesc. Judeţe întregi încă nu şi-au revenit în urma inundaţiilor şi un nou val de ploi urmează să le lovească. 19.000 de oameni şi-au părăsit casele până acum şi alţii se pregătesc să îşi facă bagajele.

Dobrogea, dar şi localităţile de pe malul Prutului sunt acum în pericol, după ce puhoaiele s-au mutat aici. Centrul oraşului Cernavodă a fost inundat. Apele au acoperit autoturisme parcate, au pătruns până şi în sediul primăriei, iar oamenii au ajuns să se plimbe cu bărcile pe străzile oraşului.

Inundaţii şi evacuări şi în comuna Ceatalchioi din judeţul Tulcea. Dunărea a rupt digul şi aproape 200 de case au fost inundate. 130 de oameni au fost evacuaţi şi duşi la Tulcea sau au rămas pe nava Mirceşti. Alte zeci de localnici au refuzat să-şi părăsească gospodăriile. În unele zone, apa  a ajuns la 2,5 metri.

Fără scăpare se simt şi 50 de familii din comuna Borcea, judeţul Călăraşi. De mai bine de o săptămână, gospodăriile lor sunt sub ape, după ce braţul Borcea al Dunării a ieşit din matcă. Şi ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, ploile torenţiale din ultimele două zile le-au înecat oamenilor tot ceea ce scăpase de furia fluviului.

Aproape 200 de persoane au fost evacuate în judeţul Botoşani, după ce Prutul a crescut îngrijorător. Prefectul a emis ordin de evacuare la Rădăuţi-Prut, unde 88 de persoane au plecat la rude sau şi-au petrecut noaptea pe dealul din comună. Şi la Baranca, 100 de persoane şi-au părăsit locuinţele.

 ziare.ro

Lasati un comentariu