7 combinaţii alimentare nocive – unele chiar letale

• publicat la: 15 iulie 2010
7 combinaţii alimentare nocive – unele  chiar letale

Nu cred că nu vi s-a intâmplat să suferiţi  profund de pe urma unei indigestii acute provocate conştient de lăcomia de a  infuleca din toate bunătăţile. In cele mai rele cazuri pot apărea alergii extrem de periculoase, uneori fatale. Iată 7 combinaţii alimentare care aduc un deserviciu stării de bine! Evită greşeli simple, dar periculoase in alimentaţia ta!

In general, combinatiile alimentare care ingreunează digestia au consecinţe medicale grave asupra intregului organism, nu numai asupra siluetei, aşa cum stiaţi deja. Cele mai multe probleme apar la nivelul stomacului şi al sistemului digestiv, urmand a avea consecinte si asupra aparatului excretor sau chiar la nivelul tuturor organelor, creand probleme cardiovasculare sau obezitate, si mai apoi moarte.Inainte nu tineam cont de ce anume se combină cu ce pentru a nu periclita organismul: ştiam că sunt innebunita după cartofi prăjiti, friptura la grătar, pâinică proaspătă şi salată – şi asta doar la felul 2, felul 1 fiind compus dintr-o porţie generoasă de ciorbiţă cu pâine şi ardei iute! Insă cu timpul, cu trecerea anilor, toate aceste păcate hedoniste au avut replici la nivelul stomacului şi in general al sistemului digestiv, cauzând crize de gastrită sau constipaţie şi indigestii, care mi-au sensibilizat stomacul, fortându-mă să mănânc numai regim.

Alcoolul cu băuturi energizante

Este la modă ca la petreceri sau in cluburi să amesteci whiskey sau vodka cu energizant, fiind mult mai apetisante la gust aceste băuturi şi…in tendinţe . La fel de „in tendinte” sunt şi statisticile privind rata deceselor cauzate de atac de cord. Această combinaţie este mortală, deoarece poate crea dificultăţi in respiraţie şi palpitaţii, iar in ultimă instanţă atac cerebral sau chiar infarct. Această combinaţie fatală, şi la propriu şi la figurat, nu este decât un amestec puternic care pune multă presiune asupra sistemului central nervos şi inimii, sfârşind prin a ceda, in cazuri predispozante.

O cafea „energizată”!

Adică o combinaţie intre cafea şi bautura energizantă! Ai spune că dacă cineva bea cafea, automat nu mai consumă şi energizantul care are aproximativ acelaşi efect. Totuşi, in vremuri stresante şi destul de solicitante, pentru majoritatea femeilor o simplă cafea nu mai este suficientă şi cel mai rău este că se consumă odată cu băutura energizantă, aceasta din urmă fiind gândită că o „răcoritoare stimulentă”, care nu te conduce spre o stare tonică, şi mai degrabă spre deces, din păcate, pentru că poate avea efecte extrem de periculoase asupra inimii şi poate deteriora rapid ficatul.

Nu „stropi” ciupercile cu alcool!

Oricum, există un pericol permanent care te pândeşte atunci când mănânci ciuperci, mai ales dacă nu sunt achiziţionate sau culese din surse sigure. Deoarece te poţi intoxica foarte uşor cu astfel de alimente. Insă din categoria celor comestibile, sunt unele dintre ele care nu trebuie sub nicio formă combinate cu alcool, pentru că dau naştere la o intoxicatie extrem de severă, care poate fi letală. Aceste ciuperci conţin o anumită substanţă care impiedică fermenţii să degradeze metabolitii alcoolului, sporind excesiv toxicitatea alcoolului

Cafeaua si cerealele (pentru micul dejun)

Nu combina niciodată cafea cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale (decât la o distanţă mare de timp), mai ales dacă acestea din urmă sunt bogate in fier, deoarece cafeaua inhibă absorbţia fierului, prima cauză a anemiei, o problemă care atacă mai mult..femeile, evident! De evitat combinarea alimentelor cu fier cu băuturi care conţin cofeină.

Nu bea lapte in timp ce mănânci!

Multe persoane nu numai că beau ele lapte in timp ce mănâncă alte alimente, dar oferă mai ales copiilor această băutură in acelaşi timp cu diverse alimente sau imediat după o masă copioasă. Nu este recomandată această combinaţie, pentru că provoacă indigestie, laptele impiedicând digestia celorlalte alimente.

Cartofii cu friptură

Predispoziţie la obezitate, acumularea de straturi adipoase care pot avea consecinţe la nivelul inimii, un sistem imunitar deficitar, distrugerea treptată a celulelor sănătoase ale organismului, constipaţie. Numai câteva dintre efecte, dar dacă stăm să ne gândim câte efecte negative are numai grăsimea in exces asupra intregului organism, putem extinde „imbolnăvirea” la intreg coprul şi la componentele lui. Toate astea doar pentru că glucidele nu se „pupă” foarte bine cu proteinele in aceeaşi farfurie. Acelaşi efect il au şi cartofii cu pâinea, acestea făcând parte din categoria carbohidraţilor, care se consumă individual şi niciodată combinat.

Zahăr şi făină

Stiu! Nu concepi nicio prăjitură fără aceste două ingrediente de bază! Complicat să faci prăjituri altfel, dar se pare că dacă vrei să ai un pancreas in deplinătatea funcţiilor fiziologice, să nu ai parte de arsuri la stomac şi balonari, atunci e bine să mănânci cât mai rar. Plus de asta, combinatia aceasta creşte extrem de mult riscul apariţiei diabetului.

Acestea sunt doar 7 combinaţii periculoase pentru sănătate!

feminis.ro

Lasati un comentariu