Apa de ploaie, sănătoasă pentru băut şi gătit

• publicat la: 28 iulie 2010
Apa de ploaie, sănătoasă pentru băut şi gătit

Apa de ploaie utilizată pentru băut sau gătit este foarte sănătoasă pentru organism, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne.

Aceştia au distribuit filtre de apă in 300 de locuinţe in care se utiliza apa de ploaie pentru consum. Cu toate că toţi proprietarii au fost informaţi că dispozitivele vor elimina microorganismele ce exista in acest tip de apă pentru a le proteja sănătatea, in realitate doar jumătate dintre aceste dispozitive conţineau intr-adevăr filtre. „Oamenii care au băut apă de ploaie nefiltrată nu au manifestat mai multe afecţiuni gastrice sau alte boli comparativ cu cei care au consumat apa de ploaie filtrată”, a explicat Karin Leder, preşedinte al departamentului de Boli Infecţioase şi Epidemiologie al Universităţii Monash.

Studiul a reuşit să demonstreze că apa de ploaie este la fel de benefică pentru organism ca orice alt tip de apă si că nu exista risc major de imbolnăvire dacă este consumată. „Folosirea apei de ploaie în scopuri casnice ar trebui luată în calcul în contextul în care încalzirea globală impune economisirea tuturor resurselor. Îi încurajăm pe oameni să folosească şi apa de ploaie pentru consum”, a adaugat Karin Leder.

topsanatate.ro

Lasati un comentariu