De azi rămân doar 43 de subprefecţi si 32 secretari de stat

• publicat la: 14 iulie 2010
De azi rămân doar 43 de subprefecţi si 32 secretari de stat

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, că a semnat deciziile de eliberare din funcţie a 17 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, pentru desfiinţarea unui astfel de post din Ministerul de Interne fiind necesar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, potrivit Mediafax.

El a arătat totodată că, începând de miercuri, în fiecare judeţ vor fi doar câte un subprefect, iar în Bucureşti vor fi doi subprefecţi în loc de trei.

Premierul a arătat că statul cheltuieşte anual pentru fiecare secretar de stat câte 110.000 euro.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.

Prin decizia Guvernului, numărul total al secretarilor de stat va fi diminuat de la 57 posturi (dintre care 7 vacante) la 32 posturi. Numărul de subprefecţi va fi redus de la 85 posturi (dintre care 7 vacante) la 43 locuri.

Executivul a mai decis ca numărul de subprefecţi să fie redus de la două posturi la o singură funcţie în fiecare judeţ, iar în Bucureşti să fie doi subprefecţi în loc de trei.

Romania libera

Lasati un comentariu