Bucurie şi speranţă in tabăra dela Bobald

• publicat la: 26 august 2010
Bucurie şi speranţă in tabăra dela Bobald

Prin bunăvoinţa Consiliului Judeţean Satu-Mare ,Asociaţia Werdnig Hoffman impreună cu Asociatia Prader Willi România au organizat  cea de-a  2-a ediţie a taberei de vară  dela Bobald.

Incepând cu 23 august , in tabăra dela Bobald  au sosit tineri cu  dizabilităţi din mai multe localităţi din ţară, cum ar fi Zalău,Salonta,Oradea, Bucureşti Satu-Mare şi Carei.

Pe lângă persoanele cu dizabilităţi, participă persoane cu suflet mare , care s-au oferit să ajute aceşti tineri să aibă parte de o vacanţă de neuitat.

In clădirea renovată ,ce aparţine de CJ, tinerii cu dizabilităţi au parte de condiţii optime de cazare in timp ce voluntarii s-au cazat in corturi .Vremea prielnică  permite desfăţurarea de activităţi recreative, cultural-artistice şi chiar spirituale.

In prima zi , tinerii au fost incurajaţi să realizeze desene şi picturi care ulterior au fost expuse.

A doua zi , am participat impreună la un joc de Bingo, savurat de toţi cei prezenţi.

Preotul protopop greco-catolic Radu Filip s-a deplasat la tabăra dela Bobald pentru a face posibilă participarea tinerilor la o slujbă religioasă.

Acesta a reuşit să capteze atenţia celor prezenţi prin impărtăşirea tainei Sfintei Euharistii, taină in care, sub chipul pâinii şi al vinului, se impărtăşeşte credincioşilor insuşi Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor .

Spre seară au sosit şi alti vizitatori , atmosfera de voie bună continuând până târziu.

Fiecare participant a beneficiat de un tricou imprimat cu sigla asociaţiei.

Voluntarele dela bucătărie i-au răsfăţat pe cei de faţă cu mâncăruri tradiţionale , unele pregătite in aer liber.Nu a lipsit clasicul bogracsi  şi  minciunelele pudrate cu zahăr.

Dacă dispuneţi de puţin timp liber şi nu aveţi alte planuri , tinerii vă aşteaptă la tabăra dela marginea oraşului , la un joc de Bingo sau o seară folk( să vă aduceţi chitara) sau …la o discuţie amicală.

Daniela CIUTĂ

Lasati un comentariu