Cetăţeni afro-asiatici reţinuţi la frontiera cu Ungaria

• publicat la: 16 august 2010
Cetăţeni afro-asiatici reţinuţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au reţinut la câţiva metri de frontiera cu Ungaria şase cetăţeni afro-asiatici care încercau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în vestul Europei. Trei dintre ei sunt la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei româno-maghiare.

În dimineaţa zilei de 15 august, în jurul orei 5,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, în timp ce se aflau în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, pe direcţia localităţii Oar, un grup de persoane care se deplasa pe jos spre teritoriul statului vecin.

Din primele verificări s-a stabilit că doi dintre cetăţeni sunt din India, iar patru din Pakistan, sunt cu toţii solicitanţi ai statutului de azilant în ţara noastră şi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Trei dintre ei nu sunt la prima tentativă de acest fel. În cursul acestui an au mai încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria, doi fiind reţinuţi de autorităţile de frontieră în zona de competenţă a IJPF Bihor, iar al treilea de către poliţiştii de frontieră de la SPF Carei.

Cei şase cetăţeni afro-asiatici au ajuns în municipiul Satu Mare cu trenul, în decursul zilei de 14 august, au luat un taxi până în centrul orasului, iar la lăsarea serii au pornit, pe jos, pe malul stâng al râului Someş şi, folosindu-se de acoperirile din teren au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, în dreptul localităţii Oar. La aproximativ 50 de metri de linia de frontieră au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră de la SPF Berveni.

Acestora le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, la finalizare urmând a fi prezentaţi procurorului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

sursa:IJPSM

Lasati un comentariu