Cum îşi bate joc Boc de sute de mii de români

• publicat la: 27 august 2010
Cum îşi bate joc Boc de sute de mii de români

Goana după bani pentru buget a Guvernului Boc a pus sute de mii de români pe drumuri. Cel puţin 500.000 de cetăţeni care muncesc cinstit şi obţin venituri din activităţi independente sunt purtaţi pe drumuri în aceste zile pentru a da bani statului în contul contribuţiilor la CNAS, CNPAS şi ANOFM pentru veniturile profesionale. Haosul creat la aceste instituţii este amplificat de confuzia angajaţilor, care nici ei nu prea ştiu exact ce au de făcut. Culmea, în acest timp, premierul Emil Boc susţine că „această situaţie nu există“.

Conform noii legi, persoanele care obţin venituri din activităţi independente trebuie să depună la fiecare instituţie în parte, declaraţiile individuale privind venitul încasat în iulie, anunţă REALITATEA. Românii sunt obligaţi să meargă atât la casele judeţene de pensii, la cele de sănătate, cât şi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Este vorba despre peste 386.500 persoane fizice autorizate, 105.000 de deţinători de contracte şi convenţii civile şi aproape 60.000 de oameni care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, potrivit datelor Fiscului valabile la sfârşitul lunii aprilie. Adică aproximativ 550.000 de persoane, la care se mai adaugă şi agenţii de vânzări şi de asigurări, dar şi reprezentanţii profesiilor liberale, precum arhitecţii şi contabilii. Astfel, potrivit estimărilor EVENIMENTULUI ZILEI, un total de aproximativ un milion de persoane trebuie să plătească noi taxe către vistieria statului.

Mai mult, constată NAŢIONAL, haosul generat este aproape „gratuit“ pentru că mulţi oameni nu au reuşit să-şi achite contribuţiile. Şi, cel mai probabil, nu vor reuşi nici azi, cînd este termenul limită, din cauza unor disfuncţionalităţi tipic româneşti. Însă premierul Emil Boc, anunţă GÂNDUL a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări legate de această situaţie, că este vorba despre „o supoziţie“, şi că o asemenea informaţie „nu se confirmă“. În această situaţie actorii cu care a discutat RING consideră că statul îşi bate joc de ei şi au găsit şi o modalitate de a protesta: greva fiscală.

ziare.ro

Lasati un comentariu