Legea ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor

• publicat la: 16 august 2010
Legea ANI a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Legea ANI a fost adoptată, luni, de Camera Deputaţilor, cu 204 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi două abţineri, potrivit Mediafax.

Legea a fost adoptată în absenţa deputaţilor PSD, care părăsiseră sala la momentul votului.

Preşedintele Camerei, Roberta Ansatase, a mulţumit reprezentanţilor puterii şi ai PNL pentru prezenţa în plen şi pentru vot.

Deputatul PSD Marian Săniuţă a declarat, luni, în plenul Camerei, că proiectul Legii ANI este vechi, incomplet şi neconstituţional, arătând că Agenţia poate fi folosită ca element de luptă politică.

„Aşteptam o lege nouă şi nu un proiect vechi-nou neconstituţional. Nu dorim ca această Agenţie de Integritate să fie folosită, în viitor, ca un instrument de luptă politică. Atragem atenţia că într-o ţară membră a UE , această Agenţie, în forma proiectului, poate fi folosită ca element de luptă politică”, a spus deputatul PSD, în timpul dezbaterilor generale.

Marian Săniuţă a mai spus că PSD susţine nevoia de transparenţă şi oprice măsură de control al averilor demnitarilor, dar nu doreşte ca în România să se repete în perioada următoare situaţia „dosarelor instrumentate politic după anul 2005”.

„PSD a venit să susţină acest subiect, dar nu acest proiect nou-vechi şi neconstituţional”, a adăugat Săniuţă, care a arătat că proiectul de lege este incomplet pentru că nu se referă şi la preşedinţii consiliilor judeţene, primari şi viceprimari.

Preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), a respins, criticile aduse de PSD la raportul întocmit la legea ANI şi a arătat că Parlamentul are obligaţia de a pune această lege în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Buda a spus că deputaţii PSD nu au depus, în Comisie, niciun amendament la lege, iar votul dat a fost în unanimitate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, la rândul său, că au fost o serie de „inexactităţi” în discursul deputatului PSD Marian Săniuţă.

În timpul dezbaterilor generale la legea ANI, deputaţii PSD au părăsit sala de plen.

Romania libera

comentarii

de nemultumitu la 25 august 2010 - 10:26

gata ,am hotarat ,nu ma mai duc la vot .cu cine sa mai votez? cu pdl in nici un caz ,cu pnl ? dupa ce a votat legea ani ,si-i lasa pe pdl-isti si udmr-isi sa faca ce vor ,nu mai pot ,cu psd -poate ei macar nu au ridicat mana .

Lasati un comentariu