Legi ciudate ale lumii

• publicat la: 28 august 2010
Legi ciudate ale lumii

Existenţa noastră este ghidată de un număr nelimitat de legi scrise sau nescrise. Dacă incercăm să le impărţim in mai multe categorii, o să obţinem in final trei grupe: folositoare, injuste şi…ciudate. Iată câteva din ultima categorie:

1. Pe valuri. In provincia germană Meklenburg-Vorpommern, există o lege care vizează podurile suspendate, acele poduri legate cu sfori care se balansează. Un paragraf al acestei legi reglementează modul in care trebuie să se circule, pe o asemenea construcţie. Se specifică, printre altele, că este interzis marşul unor grupuri numeroase de oameni. Ciudat este că, in această regiune, nu există nici un astfel de pod.

2. Sărutul fatal. In Franţa, este interzis cuplurilor sărutul pe peronul gării. In argumentatia acestei legi stă faptul că multe cupluri imbrăţişate au fost lovite de trenuri care soseau in gară.

3. Nu poţi să mori fără rezervare. In septembrie 2000, orăşelul francez Le Lavandu, de pe Riviera Franceza, a interzis cetăţenilor să moară, fără o rezervare prealabilă a unui loc in cimitirul local. Absurda prevedere a fost justificată cu faptul că cimitirul a rămas fără locuri, iar sustinătorii natalităţii s-au opus construirii unuia nou.

4. Cenzura franţuzească. Proprietarilor de porci din Franta le este interzis să-şi boteze animalele cu numele de „Napoleon”.

5. Tradiţii stricte. Marea Britanie interzice celor care trimit scrisori sau cărţi poştale să lipească timbrele cu figura reginei Elisabeta, cu capul in jos. Incălcarea acestei prevederi este considerată delict, asemănător cu inalta trădare.

6. Intrebări pudice. Multe dintre cele mai absurde legi americane datează din perioada puritanismului. Astfel, in Cleveland, femeilor le este incă interzisă purtarea pantofilor de lac. Motivul este că bărbaţii ar putea să se uite la pantofi şi să vadă reflecţia lenjeriei intime.

7.Cu pistolul in biserică. Vizitatorii bisericilor, din statul americam Main, pot să uite de orice, dar nu-şi pot uita armele. Acestea sunt indispensabile in casa Domnului. De ce? In caz că, indienii impiedică desfăşurarea slujbei…

8. Atenţie umbrele! In statul Montgomery din SUA, este interzisă deschiderea unei umbrele in plină stradă. Această prevedere datează din vremea şaretelor trase de cai. Atunci, se considera că, deschiderea bruscă a unei umbrele, poate speria calul care tractează căruţa.

9. Amenzi cu chipiu. In Marea Britanie, amenzile pentru parcare neregulamentară sunt valabile numai dacă poliţistul poartă cascheta, atunci când pune hârtia cu amenda pe partea din faţă a automobilului. Dacă arşiţa este insuportabilă, politişti işi pot da cascheta jos. Insă, atunci când pun talonul de amendă pe maşină, trebuie să fie echipaţi complet. Aceasta este condiţia pentru legalitatea amenzii.

10. Cactuşi penali. Cine taie un cactus, in Arizona, este pasibil de a fi pedepsit cu 25 de ani de inchisoare. Legea a intrat in vigoare pentru că mulţi locuitori ai statului işi petreceau timpul liber luând la ţintă cactuşii.

ziare .com

Lasati un comentariu