305 milioane de dolari pentru cel mai scump apartament din istorie

• publicat la: 19 septembrie 2010
305 milioane de dolari pentru cel mai scump apartament din istorie

Doi britanici au făcut o avere după ce au vândut cel mai scump apartament din istorie, deşi acesta avea un trecut controversat. Dezvoltatorii Christian şi Nick Candy au vândut apartamentul extrem de luxos din Monaco pentru 305 de milioane de dolari, ceea ce lor le-a adus un profit de aproximativ 291 de milioane de dolari.

Se spune că persoana care a cumpărat apartamentul este un şeic din Orientul Mijlociu, scrie The New York Post, citat de ziare.com. Fraţii au cumpărat apartamentul, care are are 5.334 de metri pătraţi şi se întinde pe două etaje, în 2008, de la Lily Safra, al cărei soţ bancher, Edmond Safra, a murit acolo într-un incendiu provocat.

Edmond Safra, un filantrop cunoscut, şi o asistentă, au murit în 1999 când un alt asistent, americanul Ted Maher, a dat foc apartamentului pentru a înscena salvarea lor şi a deveni preferatul familiei . Când flăcările au scăpat de sub control , Safra, în vârstă de 67 de ani, ce suferea de Parkinson, şi asistenta Vivian Torrente au fost copleşiţi de fum şi au murit intoxicaţi. Apartamentul are 30 de camere, un spa, un cinetograf, o bibliotecă şi două terase acoperite de copaci.

ziare.ro

Lasati un comentariu