Cum să descifrezi ce ştie să facă un telefon mobil

• publicat la: 4 septembrie 2010
Cum să descifrezi ce ştie să facă un telefon mobil

Viteza de navigare pe internet, ecranul şi sunetul sunt o parte dintre cele mai importante caracteristici la care trebuie să fii atent atunci când îţi alegi un mobil.

Pentru cei care nu sunt la curent cu noile tehnologii, spe cificaţiile tehnice s-ar putea să-i pună în mare dificultate atunci când vor să-şi schim be telefonul mobil. Afişaj TFT, 3G, HSDPA sunt o parte dintre dotările sau serviciile la care trebuie să fii foarte atent atunci când faci alegerea. Cele mai importante evoluţii sunt la partea de transfer de date, marii pro ducători de telefoane mobile punând un mare accent pe necesitatea cli en ţilor de internet.

Display-ul telefonului mo bil a cunoscut şi el mo dificări. Culorile sunt mult mai vii, mai luminoase şi se tes tează ecrane care să consume puţină energie .
3G
Permite o bună conectare la internet. Este o bandă de distribuţie cu o rată de transfer a datelor de până la 2,4 Mb/s. Sunt incluse textul, vocea, video, multimedia. Cu această inovaţie a fost implementat şi apelul video pe telefonul mobil.

HSDPA

Se bazează pe tehnologia 3G, diferenţa este că are o viteză de transfer a datelor mai mare – 7,2 Mb/s (necesar pentru a vedea live în condiţii optime un program TV direct de pe pagina de internet).

Afişaj TFT/STN

Prima tehnologie, cea mai întâlnită în prezent, consumă mai multă energie, însă afişează culori mai vii şi permite o mai bună vizualizare la lumina soarelui. A doua consumă mai puţin, iar contrastul culorilor şi luminozitatea sunt mai slabe. O altă tehnologie, care intră în concurenţă cu TFT, este AMOLED, folosită mai mult pe telefoanele Samsung şi o parte dintre modelele HTC.

AAC

un standard audio care poate înlocui MP3-ul. Oferă o calitate a sunetului mult mai bună, foloseşte o fracţiune din lăţimea de bandă a MP3-ului, iar asta înseamnă că fişierele au o dimensiune mai mică.

WLAN

Oferă posibilitatea de a te conecta fără fir la internet şi să te poţi deplasa într-o zonă mare de acoperire. De exemplu, dacă în parc sau în restaurantul în care te afli sunt montate „hot spot-uri” (dispozitive care oferă acces la internet), poţi naviga gratuit pe net.

WiFi

Îţi permite să te conectezi la o reţea sau la internet când te afli în apropierea unui hotspot. Aceste reţele au o arie limitată de acoperire, în medie cam 45 de metri într-o clădire şi în jur de 90 metri în afara ei. Primul standard acceptat – 802.11b, are un transfer de până la 11 Mb/s, iar 802.11g poate ajunge până la maximum 54 Mb/s.

evz.ro

comentarii

de vasile la 5 septembrie 2010 - 11:49

O porcarie de articol..

Cum sa fie AAC mai bun decat MP3.. poate daca esti afon. Orice forma de compresie a sunetului ii taie din calitatea originala. Cum AAC e o forma de compresie mai ridicata, sunetul e mai prost calitativ. Daca am avea aparate cu memorii uriase, cea mai buna forma de ascultare a sunetului ar fi in WAV.

Autorul a uitat sau nu este la curent cu noua forma de transmise a internetului pe platforma 802.11n care ofera o mult mai buna arie de acoperire precum si o viteza medie de tranfer de 300 Mbps (Mbit/s).

EVZ are nevoie de upgrade. Nici macar atata intentie de informare sa nu aiba… urat pentru un ziarist.

Lasati un comentariu