De anul viitor, românii vor avea card de sănătate

• publicat la: 9 septembrie 2010
De anul viitor, românii vor avea card de sănătate

A fost aprobată în şedinţa de Guvern Hotărârea pentru aprobarea modalităţii de realizare a sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate. Ministrul Sănătătii, Cseke Atilla, a anunţat că, începând din ianuarie 2011, românii vor primi cardurile naţionale de sanatate.

Conform actului normativ, cardul naţional de asigurări de sănătate va fi produs, încărcat cu date primare, şi distribuit prin Compania Naţională „Imprimeria Naţională” S.A. Toate specificaţiile sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate si caracteristicilor tehnice ale cardului naţional de asigurări de sănătate se vor aproba prin ordin al presedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Prin introducerea cardului naţional de asigurări de sănătate facem un pas important în informatizarea sistemului. Vom putea  reduce birocraţia la dovedirea calităţii de asigurat. Implementarea cardului naţional de asigurat va îmbunătăţi controlul costurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate, prin  introducerea unui mecanism suplimentar pentru evidenţele, raportările si decontările serviciilor şi va asigura accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date necesare deciziei, în special în caz de urgenţe medicale”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Conform Strategiei Naţionale de Raţionalizare a Spitalelor 2010-2012, anul viitor sistemul de sănătate va trece la introducerea cardului de sănătate.

topsanatate.ro

Lasati un comentariu