Francul elveţian poate fi o investiţie mai bună ca aurul

• publicat la: 4 septembrie 2010
Francul elveţian poate fi o investiţie mai bună ca aurul

Dolarul, yenul şi francul elveţian ar putea fi investiţii mai bune ca aurul în cazul în care economia globală reintră în recesiune, a afirmat Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York.

„Dacă ar avea loc o recesiune în W, care ar creşte aversiunea faţă de risc, unele active vor fi preferate, iar aurul va fi printre acestea. Dar plasamentele ca dolarul, yenul sau francul elveţian prezintă fundamente de creştere mai solide într-o situaţie de aversiune faţă de risc, deoarece sunt mai lichide ca aurul”, a spus Roubini.

Investitorii ţintesc activele considerate sigure, odată cu dovezile că recuperarea economică a economiei SUA din cea mai gravă recesiune de după Al Doilea Război Mondial încetineşte.

Francul elveţian a atins un nivel record faţă de euro la 31 august, iar yenul a atins în iulie cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani în raport cu dolarul.

Preţul aurului a avansat cu 14% anul acesta şi se tranzacţiona în prima parte a şedinţei bursiere de la Londra la aproximativ 1.252 de dolari pe uncie.

capital.ro

Lasati un comentariu