Ion Ţiriac: În 2011 criza se va adânci. La FMI ne “subjugăm” degeaba pentru încă 20 de ani

• publicat la: 19 septembrie 2010
Ion Ţiriac: În 2011 criza se va adânci. La FMI ne “subjugăm” degeaba pentru încă 20 de ani

România nu o va duce mai bine nici la anul, ba chiar se va adânci în criză, este de părere Ion Ţiriac. Omul de afaceri a acordat un interviu publicaţiei www.incont.ro, în care a declarat că nu rezolvăm nimic dacă luăm bani de la FMI şi-i folosim pentru a plăti salarii şi pensii, doar ne “subjugăm” degeaba pentru alţi 10 – 20 de ani.

“Dacă cineva ar lua 100 – 200 de miliarde şi mi-ar promite că toată infrastructura României în doi ani e gata şi le cheltuieste cum trebuie, da, dar altfel, să le iei numai să le dai pentru salarii, asta mă îndoiesc, pentru că la sfarşitul zilei ce faci? Rezolvi o problema

de moment şi subjugi alţi 10 – 20 de ani. Eu nu aş face-o”, a spus Ion Ţiriac.

Omul de afaceri român a arătat şi de ce va dura atât de mult până ce îşi va reveni România. “Matematica este foarte simplă: Dacă Statele Unite ies, dar al treilea trimestru mă îngrijorează foarte mult, după şase luni ies complet Germania şi Franţa, după alte şase luni celelalte ţări: Anglia, Italia, Austria, ţările nordice şi aşa mai departe. Şi după şase luni ţările emerging markets (economiile emergente – n.r.) din estul Europei. Deci dacă Statele Unite cad în a doua parte a crizei din nou, adica se afundă, te uiţi între 5 şi 10 ani la deflaţie, la criză şi la nenorocire”, a explicat Ţiriac.

 www.antena3.ro

Lasati un comentariu