Let’s do it ,România ! modest la Carei

• publicat la: 25 septembrie 2010
Let’s do it ,România !  modest la Carei

Azi de dimineaţă s-a dat startul celui mai mare proiect de implicare socială din istoria României: curăţarea arealelor naturale din ţară. Si in Carei au existat doritori a se implica in această acţiune de ecologizare.

Voluntarii care  s-au înscris la proiectul naţional” Let’s do it, Romania! – 25 septembrie 2010 – Curăţenie în toată ţara într-o singură zi” , au luat legătura cu  Primăria pentru alocarea de trasee/zone.

Conducerea Şcolii Generale nr.1 a convocat toţi elevii şi profesorii  pentru a participa la această acţiune.Deşi cei care au dat curs solicitării şcolii nu au fost prea numeroşi, cei prezenţi au  compensat absenţa celor mulţi prin elanul şi abnegaţia de care au dat dovadă pe tot parcursul activităţii.

Directorul şcolii, Varga Sidonia, ne-a  declarat  ca  li s-a aprobat un traseu extravilan şi anume ieşirea din oraş spre Căpleni.Inarmaţi cu  mănuşi de unică folosinţă şi saci de diferite culori pentru sortarea deşeurilor colectate , timp de două ore , copii au dat o mână de ajutor la igienizarea zonei.

Sacii au fost  legaţi şi adunaţi într-un loc accesibil pentru maşinile  colectoare, urmând a fi duşi pe str.Uzinei la un centru de colectare.

Vremea frumoasă de sfârşit de septembrie, a favorizat această acţiune , care s-ar putea relua la nivel local , ori de câte ori este necesar.Este o metodă bună ,de conştientizare a tinerilor de importanţa păstrării curăţeniei mediului inconjurător.

Nici careienii adulţi nu au rămas  mai prejos. Astfel, in cartierul MV II , persoane sensibile la curăţenie au depus un efort suplimentar, benevol,pentru indepărtarea deşeurilor aruncate la voia intâmplării tot de semeni de-ai noştri. Cinste lor !

Daniela Ciută

Lasati un comentariu