Prefectura incurajează producătorii autohtoni

• publicat la: 22 septembrie 2010
Prefectura incurajează producătorii autohtoni

Cu ocazia întâlnirilor pe care prefectul Radu Giurcă le-a avut  cu producătorii autohtoni de fructe şi legume, flori şi produse tradiţionale din judeţul nostru, acesta a propus înfiinţarea unei pieţe cu produse tradiţionale sătmărene şi a uneia en-gros, unde accesul să fie permis doar producătorilor autohtoni.
S-au luat în considerare toate propunerile pentru eventualele locaţii, având în vedere faptul că şi primarul Iuliu Ilyes, în cadrul unei întrevederi avute cu prefectul a confirmat sprijinul său pentru găsirea unei locaţii potrivite. Pentru piaţa volantă cu produse tradiţionale ce ar urma să se desfăşoare ad-hoc în fiecare vineri şi sâmbăta s-a considerat că locul cel mai potrivit ar fi platoul dintre Casa de Cultura a Sindicatelor şi Palatul Administrativ iar pentru piaţa en-gros s-a hotărât ca locaţia   să fie pe strada  Magnoliei.

În cadrul acestei întâlniri, producătorii autohtoni şi cei care deţin atestate pentru produse tradiţionale şi-au stabilit cele zece persoane ce formează comitetul de iniţiativă şi care se va ocupa şi de demersurile legale necesare pentru înfiinţarea asociaţiei lor, singura care va stabili care sunt cei care au cu adevarat dreptul de a vinde în noile locaţii. În felul acesta se va evita accesul falşilor producători şi al intermediarilor, şi vor fi vândute fructe, legume, flori  şi produse tradiţionale de provenienţă garantat sătmăreană.
În perioada 17 – 19 decembrie, pentru ca cetăţenii să se poată aproviziona cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc “Târgul tradiţional de Crăciun”, în cadrul căruia vor  avea loc prezentări cu vânzare de produse ecologice  autohtone. Târgul va fi precedat de un spectacol cu intrare liberă.

Andrada Vasile

Lasati un comentariu