Prima zi de şcoală

• publicat la: 13 septembrie 2010
Prima zi de şcoală

Din punct de vedere caledaristic, vara s-a terminat, iar toamna şi sezonul rece sunt deja sinonime cu şcoala.
Aglomeraţie la florării, ambuteiaje în trafic şi mii de părinţi şi copii îndreptându-se către unităţile de învăţământ.
Agitaţie mare încă de la primele ore ale dimineţii în tot municipiul. Copii şi adolescenţi s-au grăbit către şcolile şi liceele din Carei, pentru prima zi de şcoală.

În uniforme şi cu flori în mână, copii de clasa I se întâlnesc pentru prima oară cu învăţătoarele lor, în vreme ce restul elevilor deapănă amintiri de peste vacanţă.

La Liceul Teoretic forfotă şi agitaţie mare, toata lumea era pusă pe muncă şi dornică de a ajuta la curăţenie. În ciuda faptului că jumătate din acoperiş nu este terminat, ţiglele lipsesc, elevii şi profesorii au fost foarte prompţi, şi mână de la mână au inceput  să facă curat pentru ca  să se poată începe noul an şcolar  în condiţii cât de cât  normale .

Directorul  Zsido Alexandru ne-a spus că „în data de 13 septembrie finisajul din interiorul clădirii este făcut în proporţie de 85-90%”. Anul şcolar a început aici cu 24 de clase din care 7 vor fi în clădirea mică a liceului, în fostul internat al Liceului Pedagogic, restul în clădirea nouă.

La Colegiul Tehnic  Iuliu Maniu festivitatea de deschidere a avut loc la ora 9,cu  participarea  preotului  Popa Ilie, comisarului Coşarcă Dănuţ şi a  preşedintelui comitetului de părinţi, Negrean Dan.

„Avem 5 clase de a IX a; la cursuri  de zi avem 23 de clase din care una de completare şi 3 rută progresivă, seralul şi postlicealul. Elevii de a IX a şi a X a au primit manualele şcolare.Clasele superioare trebuie sa le cumpere. În perioada de vacanţă s-au igienizat sălile de clasă.

Am primit sălile de clasă de la Simion Barnutiu unde ne vom amenaja cabinetele, laboratoarele şi atelierele” ne-a declarat  directorul  adjunct, ing. Nica Petru.

Şcoala Generală nr. 3 are  director nou, in persoana d-lui Visnyai Csaba. In acest an sunt 18 clase de ciclul primar din care 4 de step by step . Clasa I step by step nu s-a aprobat pentru acest an şcolar. La ciclul gimnazial sunt 17 clase, cu un efectiv de 800 de elevi.

„Avem elevi mai mulţi în clasa I decât cei  preconizati, avem mulţi copii şi multă lipsă de spaţiu, de aceea intenţionăm să luăm măsuri. Şcoala este dotată, personalul  calificat,iar  în vacanţă s-au făcut zugrăveli interioare.Dorim să facem reparaţii urgente la acoperiş” a declarat Visnyai Csaba.

Grupul Şcolar „Simion Bărnuţiu” Carei are şi el o nouă directoare, doamna profesoară Ramona Moldovan, masterandă în managementul educaţional.

„Este vorba despre o nouă configuraţie a acestui liceu. Sunt două  şcoli reunite în acest spaţiu. Este fuziune prin absorbţie. Este o şcoală spaţioasă, primitoare, cu toate dotările necesare, cantină,o bibliotecă foarte bine dotată ,ateliere de tâmplarie, de confecţii, de mecanică, laboratoare,maiştrii cu experienţă. Şcoala mai deţine şi un internat  unde sunt primiţi externi. Avem 820 de elevi dintre care 500 la zi şi 300 la seral. 25 de clase sunt la zi, 12 la seral şi o şcoala post liceală de maiştrii anul II.Elevilor li s-a prelucrat azi regulamentul, au primit orarul, diriginţii le-au asigurat preluarea manualelor iar de mâine se vor ţine ore normale” a menţionat pentru www.buletindecarei.ro  ,Ramona Moldovan.

Le dorim tuturor succes în noul an şcolar !

Andrada Vasile

comentarii

de din 11A la 24 septembrie 2010 - 12:36

pfuu da` harnica-s:d

Lasati un comentariu