Sfârşitul lui Băsescu

• publicat la: 27 septembrie 2010
Sfârşitul lui Băsescu

Gata. Demisia lui Vasile Blaga de la Interne semnalizează cea mai mare ruptură din sânul puterii şi începutul sfârşitului ei. Legătura ombilicală dintre Blaga şi Băsescu, cea care asigura stabilitatea structurii partid şi de stat, a fost tăiată printr-un gest ferm.

Explicaţia lui Blaga la momentul anunţului e lipsită de echivoc: „Nu pot accepta însă ca gestul unora dintre ei (protestatarii de vineri – n.m) să fie considerat element de raportare pentru toţi angajaţii MAI.” Cine a introdus în toată această poveste „elementul de raportare” de care vorbeşte Vasile Blaga? Nimeni altul decât Băsescu. El a „pedepsit” întreaga poliţie şi jandarmerie din România prin refuzul de a mai colabora cu aceste două instituţii în asigurarea protecţiei sale.

Săgeata lui Blaga nu suportă devieri de sens. Pe ea scrie, la destinatar, negru pe alb, „Palatul Cotroceni”. De ce susţin că e începutul sfârşitului. Vasile Blaga ştie foarte bine ce semnal dă, prin demisia sa, structurilor de putere din statul român şi din propriul partid. Ştie (şi indiciul public e tocmai vehemenţa extremă a protestelor de vineri ale poliţiştilor) că în structurile importante ale statului există o stare de nemulţumire explozivă la adresa lui Traian Băsescu. Ştie că în propriul partid, lucrurile stau la fel. Şi mai ştie că în ambele e nevoie doar de o scânteie pentru ca explozia să se producă. Şi mai ştie că demisia sa va fi interpretată exact ca un astfel de semnal.

Ce urmează? Băsescu are două opţiuni, una mai grea decât cealaltă. Să-l convingă pe Blaga să revină asupra demisiei, dar mi-e greu să cred că o va face fie şi din motive de orgoliu prostesc, şi chiar şi aşa nu e deloc sigur că va reuşi, fie să accepte situaţia şi să încerce o rezolvare pe ocolite. Mă gândesc la o strategie care, prin victimizarea lui Blaga care acum, cu acest gest, devine unul dintre cei mai populari demnitari români, să aibă ca rezultat final propulsarea demisionarului de la Interne, în urma unei crize atent dirijate, în locul lui Emil Boc, la şefia unui nou guvern.

Dacă are în minte aşa ceva, s-ar mai putea salva cumva. Dar e extrem de greu de pus în practică. Prin urmare, cel mai probabil, vom asista la o disoluţie accelerată a actualei structuri de putere care nu se poate încheia decât cu demiterea lui Traian Băsescu.

Antena3

comentarii

de Gabi D la 27 septembrie 2010 - 18:52

Sper din suflet ca titlul acestui articol sa devina pentru mine si milioane de romani o realitate!Jos,stimabile!

de gabi la 27 septembrie 2010 - 19:56

sfarsitul tau e mai aproape decat cel al lui basescu

de Daniel la 27 septembrie 2010 - 20:16

@Gabi D: E usor sa cerem demisii…dar avem argumente care sa rezolve criza? mai greu,nu? Oricine vine tot in buda vom fi.Care citeste cat de cat putina economie isi da seama ca alte solutii nu prea sunt… Firmele de stat nu sunt deloc profitabile si nu aduc bani,asta-i crudul adevar (vezi CFR-u de exemplu).Pensionari si ajutati social pe fals sunt foarte multi… Daca nu se privatizeaza totul si nu se dau oameni afara (pentru ca e surplus cam peste tot) nu cred ca se va rezolva nimic din punct de vedere economic.Noi ca popor tre sa venim cu argumente nu sa avem efectul de turma si sa strigam si noi „demisia” (tipic romanesc).O zi buna!

de cititor SM la 28 septembrie 2010 - 06:08

stimabile Daniel,
CARE CITESTE CAT DE CAT PUTINA ECONOMIE ; Lasa-i pe altii , care se pricep si vezi ce faci cu privatizarea .Daca n-ai alte argumente decat comentariile astea lesinate , esti numai bun pentru turma portocalie, mon cher.
O zi luminata !

de Daniel la 28 septembrie 2010 - 15:22

Ma p…pe turma portocalie si pe politica in general,drag cititor SM. Eu vorbeam de economie.Comentarii lesinate sunt acelea care vorbesc de jocuri politice si interese,si nu vad ca pe an ce trece economia e si mai la pamant din cauza personalului de la institutii (si firmele de stat) care majoritatea stim cu totii cum ajung pe functii,din pacate. Grecii au redus instant numarul de institutii si primarii,de la 3000 la 300…da,asa e…o economie nu se poate restabili fara a face reduceri de personal si a face oamenii sa sufere,asta-i crudul adevar…care nu e competent moare de foame,suntem in capitalism din pacate….SAU se taie din pensii si salarii (cum s-a si facut),sau se face o curatenie mare.E vorba pana la urma de economia unei tari,care e printre cele mai sarace…si nu doar din cauza shmecherilor de sus,ci si a poporului incompetent si/sau care fura din bugetul statului la randu’ lui (vezi cazul pensionarilor&ajutatilor social pe FALS,care practic fura din buget banii munciti de altii)…nu e vorba de politica.Apropo,a aparut si un articol pe acest site,daca te intereseaza,in legatura cu anu viitor. O zi buna! P.S. Romanului mereu i-a fost greu sa vorbeasca obiectiv si sa gandeasca pe plan general…Se gandeste mereu sa dea vina pe altii,fara a veni cu argumente si studia problema pentru a-si da seama care sunt solutiile REALE pentru rezolvarea unei probleme GENERALE,nu doar a lui (ex: scaderea salarului propriu sau a pensiei proprii )

de Lucifer la 28 septembrie 2010 - 15:48

@cititor SM

Adevarul e ca singurii care au mai miscat si misca ceva in tara asta sunt cei de la PDL, si eu ii simpatizez din cauza masurilor pe care le-au luat (masuri de transare a tentaculelor caracatitei, descentralizarea unor institutii,etc),cu toate ca nu sunt perfecti si sunt in dezacord cu schimbarile dese de natura fiscala care practic nu le permit antreprenorilor sa adopte o strategie, sa realizeze predictii.

Cat despre orgia ideologica PNL + PSD (partidele mizeriei) nu e nevoie sa vorbesc, pe oamenii fara insusiri, (aceea gloata dilie manata de inconstient) o sa ii poata manevra, pe noi (oamenii mintii) NU.

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:15

Lucifer, vad ca ai trantit direct mucii in fasole cu PDL-ii tai care duc sigur tara la faliment! Daca tu faci parte dintre oamenii mintii (de la care te revendici) atunci mi-ar fi rusine sa ma proclam din aceeasi categorie cu tine. Ceea ce spui este doar praf in ochi si mimezi dezacordul cu cei pe care ii adori. Pentru ca exista si specimene masochiste, care ii aclama pe cei ce le fac rau.
Ai perceptii eronate cand afirmi ca PDL sunt singurii care au miscat ceva in tara. Nu-mi face placere sa te anunt ca in curand nimeni nu va mai misca nimic in tara, pentru ca economia va fi doar o amintire datorita incompetentei si incapatanarii celor pe care ii lauzi. Cine va mai incerca sa faca productie intr-o tara in care, cum singur afirmi, schimbarile in codul fiscal se produc astfel incat managerii sa nu mai poata adopta strategii? Cine se avanta sa investeasca atunci cand nu stie ce taxe si impozite mai inventeaza PDL-ii? Nimeni. Cand profiturile au devenit nepredictibile, adio! Investitorii se duc in alta parte, ca nu sunt atat de oameni ai mintii incat sa recolteze pagube.
In multe domenii, ceea ce s-a descentralizat s-a si distrus. Vezi CFR. Basescu(ministrul transporturilor) a fost atat de om al mintii incat nu a stiut ca la calea ferata profitul este asigurat de transportul de marfa, in timp ce transportul de calatori functioneaza cu pierderi. E drept, nu foarte mari, dar ele s-ar fi putut acoperi din profitul transportului de marfuri. Ca urmare, daca ai rupt transportul de calatori de cel de marfa, ai provocat falimentul transportului de calatori, care nu se poate intretine din costul biletelor si abonamentelor de calatorie. Oricum, asta e situatia in CFR care nu va redeveni profitabil decat in niste conditii pe care acum nu le gasesti in Romania.
Cat despre tentaculele caracatitei, esti intr-un univers paralel daca nu vezi ca totul este controlat de PDL (si UDMR, ca nu sunt nici astia vreo fecioara naiva)dar mai ales PDL. Licitatii, contracte, atribuiri de functii de conducere, totul este la mana lor. Mai nou fraudeaza si votul parlamentar. Da, in acest sens, chiar se misca PDL si inca se misca bine, ca miss Roberta Anastase pe podium.
Ce mai incoace incolo, daca nu vezi dezastrul pe care l-au provocat si il orchestreaza PDL-ii atunci trebuie sa fii manipulat mai puternic decat in povestea cu escrocii si hainele imparatului. Pentru ca, macar in poveste, cand a strigat cineva „Imparatul e gol!” ceilalti s-au trezit. Dar cei ca tine, Lucifer, sunt irecuperabili. De fapt, nici nu meriti atentie si nici nu ti-am scris tie. Scriu pentru cei care nu sunt injectati, poate inteleg ce li se mai pregateste.

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:18

daniel, sa dea Dumnezeu sa ai dreptate si sa fie dati afara toti oamenii, ca asta pare idealul tau. Dar hai sa-ti spun un pic de aritmetica

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:34

Cei pe care ii cainezi ca nu au alta solutie decat sa aleaga intre a taia pensii si salarii sau a da mii de oameni afara declara ca Tariceanu a lasat o gaura de 5 miliarde de euro.Unii zic chiar 8. Cum iti explici ca, desi am imprumutat mai mult de 12 miliarde, gaura nu s-a astupat, iar chiorul de la cotroceni zice ca vom imprumuta alte 6? Bine, ca piratul nu mai stie ce zice si „se suceste” de la o zi la alta. Iti dau cateva moste din putul gandirii lui basinescu Zice ca nu avem nevoie de imprumut de la FMI apoi acest imprumut e centura de siguranta (devenit streang de gatul nostru), zice ca nu este criza, apoi ca nu si-a propus nimeni sa lupte cu criza, apoi ca am iesit din criza, apoi ca trebuie sa taiem pensiile si salariile etc. hai ca nu ma obosesc sa scriu toate declaratiile contradictorii pe care le-a facut marinarul membru in guvernul Dascalescu (anticomunist, desigur). Sau Boc: nu vor fi probleme cu plata pensiilor si salariilor bugetarilor. Apoi trebuie taiate.
Fii atent, economistule Daniel: salariile bugetarilor si pensiile, la un loc inseamna cam 25% din PIB. Taxele si impozitele colectate reprezinta cam 31% din PIB. Deci, grosso modo, din ceea ce se colecteaza se pot plati si pensiile si salariie si mai ramane ceva. De ce nu se pot descurca basii si bocii din banii astia si trebuie sa imprumute? Pentru ca nu le ajunge sa sa-si hraneasca clientela politica prin licitatii la contractele cu statul. Pe scurt pentru ca sunt niste hoti. Dar vor sa ne abureasca pe noi ca nu ajung banii de pensii si de salariile bugetarilor.
Asta e o aritmetica simpla.
Daca mai vrei, hai sa-ti spun ca basbocii au indatorat tara intr-un an si ceva mai mult decat au facut-o toate guvernele din 1990 pana in 2008 IMPREUNA!!!! Impreuna, stimabile! 18 ani de imprumuturi palesc in fata capacitatii lui baseboc care au facut mai mult intr-un an! Felicitari! Jos palaria!

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:39

ai dreptate, gabi! Basescu si boc ne omoara, iar unii dintre noi (sper sa fii si tu printre aceia) nu vor supravietui genocidului provocat de pirat, piticul atomic si fufa de la dezvoltare si turism

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:40

Asta ca sa n-o uitam cumva pe udrea, viitor prim ministru, daca nu chiar presedinte (in viziunea ei, evident)

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 12:41

de fapt, base trebuie numit asa cum s-a recunoscut la marsul politistilor :javra ordinara (adica de rand, obisnuita). Nu stiu daca jigodie nu e mai potrivit pentru calamitatea asta!

de gabi la 29 septembrie 2010 - 14:58

@Ioan Asan
pfoai cat ai scris!:)) eu voi supravietui, ca sunt jmecher….stii? eu nu ma plang de boc-basei, eu sunt tipul care face treaba sa mearga. ca in reclama…tu esti jmecher? daca te plangi de guverne si de parlamente….nu prea cred. descurca-te si tu, nu te mai plange atata!

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 15:12

@Ioan Asan: Am zis sa ramana doar cei cu adevarat competenti in institutii…nu am zis sa fie dati afara toti (treaba aceasta este valabila si pentru cei care ne conduc).Si NU,din ce se colecteaza nu se pot plati nici pensiile si nici ajutoarele,pentru ca sunt mii de pensii si ajutoare luate necuvenit (dupa cum am zis mai sus in commenturi,luate pe fals).Si nu stiu daca ai fost atent la ce am scris,dar sunt de acord ca o parte din gaura financiara facuta se datoreaza si celor care ne conduc (cu bugetul se joaca si cei de jos,oamenii de rand mai „smecheri” sau pur si simplu care au o relatie sau ceva pentru a-si rezolva o pensie/un ajutor,si cei de sus…ramane de aflat fiecare in ce masura a contribuit la dezastrul economic).Numai bine!

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 15:19

@Ioan Asan: si inca o chestie…stai linistit ca stiu ce insemana o licitatie frauduloasa (castigata prin relatia cu statul/presedintele).Un caz foarte clasic e Costel Casuneanu (de exemplu) 😉

de Lucifer la 29 septembrie 2010 - 17:26

@Ioana Asan

Apropo de lupta cu criza a actualului guvern: e normal ca in cazul unei recesiuni
prelungite ca cea in care ne aflam (care provoaca problemele in toate statele lumii)
sa fie probleme si sa nu se gaseasca o solutie de prima data. E foarte important
totusi sa se gaseasca optiuni si sa se incerce masuri. Masurile de fiscalitate constituie un impediment pentru firme, da, dar sunt temporare.

Cate masuri au propus damele de companie psd, pnl pentru iesirea din impas? In afara de populismele ieftine cu care s-au consacrat care mai reusesc sa prosteasca doar
plebeii natangi categorie pe care cu succes o reprezinti?

Dotata cu cel mai rudimentar aparat cerebral ai putea remarca si tu, draga, inconsistenta doctrinara de care imi e lehamite sa mai vorbesc, care e prezenta
la partidele din opozitie. Desi nu ne-ai relevat din apanajul carei formatiune
faci parte, sau pe care o simpatizezi, e foarte lesne de remarcat dupa mirosul
cu care iti faci simtita prezenta. Mirosul morbid al putrefactiei ratiunii.

Come on, cum poate un zevzec ca si Crin Antonescu sau un nataflet ca Victor Ponta
sa iasa in lume cu atat tupeu dupa ce s-au regulat in fund?. Pentru necinstea adusa
de ei culorii lor politice, Karl Marx si Mises se invart in mormant.

Iti doresc si tie si conationalilor nostrii vrajiti de farmecul rosu,
insanatosire grabnica. Fie ca tenebrele in care te zbati sa dispara, sa fie in lume
pace si bucurie. 🙂

de Vector la 29 septembrie 2010 - 17:45

@Lucifer
„Mare noroc ca exista oameni care sint idioti!Functia idiotului e pozitiva,pentru ca fara el n-am intelege nici geniul,nici normalitatea.Pai cum am cunoaste noi un om pe care-l numim desavirsit daca n-ar fi prezenti astia ,IDIOTII? ”
PETRE TUTEA

de Lucifer la 29 septembrie 2010 - 18:03

@Vector

Multumesc pentru apreciere.Uite ca inca mai exista oameni cu capul pe umeri.

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 18:05

@Vector

Petre Tutea spunea multe aberatii,de multe ori cu fond religios (lipsa de ratiune)…Sa stii ca si el era intr-un fel idiot. Cand combini filozofia cu religia (religia nu are ce cauta in filozofie,pentru ca presupune lipsa ratiunii) rezulta un TONT precum Petre Tutea (scz de expresie,si scz celor care il plac,dar nu m-am putut abtine).

O zi buna!

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 18:09

p.s. Prin analogie,acesta este urmasul lui Petre Tutea: http://www.youtube.com/watch?v=hRGTwoiSayo

atentie la ticuri!

de Lucifer la 29 septembrie 2010 - 18:14

Din pct de vedere epistemologic cunoasterea pe cale mistica nu doar ca e invalida, e si periculoasa. Petre Tutea a fost mistic, nu merita atentie.

de Vector la 29 septembrie 2010 - 18:34

PT Lucifer si DANIEL
Petre Tutea este omul desavirsit,iar voi sinteti idiotii!

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 18:40

La gluma anterioara mi-a rasarit un zambet pe fatza posterioara 😀 . Oh mha…am inteles aluzia din prima,nu trebuia sa explici,da oricum…GET THE FUCK OUT MY INTERNET,NOOB!

ma c** pe fascistu de Tutea si pe Zelea! Tits or get the fuck out! GUNOAIEHETZ!

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:05

Lucifer, in ciuda terminologiei elevate, n-ai inteles nimic din ce fac PDL-ii. Din partea mea, esti liber sa te cantonezi etern intr-o atitudine de nerecunoastere a evidentelor. Cat despre putrefactia ratiunii, la „argumentele” pe care le-ai prezentat nu merita deranjul de a mai raspunde. Inconsistenta doctrinara e prezenta mereu in vorbele si actiunile celor pe care ii consideri buni administratori(PDL)si basescu al tau. Treaba ta! Cand nu vrei sa vezi nici ceea ce e evident de peste 5 ani, dar mai ales in ultimul an, ce sa mai risipim orzul pe gaste. Ramai in pretentia ta de turn de fildes si ganditor profund, fiindca multe din afirmatiile tale nu numai ca sufera la consistenta, dar sunt la ani lumina de realitate.

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:08

Gabi, n-ai decat sa fii smecher, e optiunea ta, nu ma impresioneaza. Daca din tot ce am scris ai inteles doar ca ma plang, fa-ne un bine ambilor si ignora-ma. Garantez acelasi tratament din partea mea.

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:17

Lucifer, sper ca ai remarcat ca nu am raspuns la insultele personale proferate de la inaltimea gandirii unui aristocrat rafinat fata de plebeii natangi. O singura observatie, pentru spiritul tau elevat: stai rau la capitolul citire (inceput in clasa intai, dar se pare, neterminat inca): numele meu este Ioan Asan. Asta pentru rigoare, trasatura apreciata la cei pregatiti intelectual. Sa-ti recomand niste ore de citire cu vreun invatator plebeu natang?

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:23

Daniel, e bine ca recunosti ca ai doua fete si, mai ales, ca ridici partea posterioara la rangul de fata. la ce exprimare ai, probabil ca ar trebui sa fii ignorat de toti cei ce isi exprima parerile aici. Ceea ce, sigur voi face. Asta nu e un mod de a discuta, ci doar o ploaie de insulte. In fond, fiecare scoate pe gura numai ce are in cap, fie ele geniu sau retardat, iubitor de adevar sau mincinos, om de calitate sau dimpotriva.

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 21:34

@ Ioan Asan : fata a 2-a pe care mi-am aratat-o ,o arat de obicei cand aud de fascisti sau nationalisti…e un defect al meu,asta e.Si sa nu uitam ca Vector a fost primul care a inceput cu insultele.Oricum nu era pentru tine,got it? O seara placuta!

p.s. de insultat ai insultat si tu,si nu doar pe mine (desi eu nu te-am insultat),doar ca intr-un mod mai „placut” . Citez: „e bine ca recunosti ca ai doua fete si, mai ales, ca ridici partea posterioara la rangul de fata.” SI „(inceput in clasa intai, dar se pare, neterminat inca)” .

de Daniel la 29 septembrie 2010 - 21:35

Si cu asta am incheiat de tot…nu mai am chef.Noapte buna tuturor.

de Ioan Asan la 29 septembrie 2010 - 21:54

Daniel, nu m-ai insultat direct, ci indirect, prin felul in care ai vorbit despre tutea. La chestia cu fata, da, am comis o rautate, lovind mingea ridicata la fileu de catre tine (doar tu ai zis de fata posterioara). Cat priveste chestia cu cititul, acolo este doar o constatare, nu o insulta. De ce? Pentru ca Lucifer a citit Ioana Asan in loc de Ioan Asan si a mai si continuat cu textul pe care il poti verifica si singur:
„@Ioana Asan

Apropo de lupta cu criza a actualului guvern: e normal ca in cazul unei recesiuni
prelungite ca cea in care ne aflam (care provoaca problemele in toate statele lumii)
sa fie probleme si sa nu se gaseasca o solutie de prima data. E foarte important
totusi sa se gaseasca optiuni si sa se incerce masuri. Masurile de fiscalitate constituie un impediment pentru firme, da, dar sunt temporare.

Cate masuri au propus damele de companie psd, pnl pentru iesirea din impas? In afara de populismele ieftine cu care s-au consacrat care mai reusesc sa prosteasca doar
plebeii natangi categorie pe care cu succes o reprezinti?

Dotata cu cel mai rudimentar aparat cerebral ai putea remarca si tu, draga, inconsistenta doctrinara de care imi e lehamite sa mai vorbesc, care e prezenta
la partidele din opozitie. Desi nu ne-ai relevat din apanajul carei formatiune
faci parte, sau pe care o simpatizezi, e foarte lesne de remarcat dupa mirosul
cu care iti faci simtita prezenta. Mirosul morbid al putrefactiei ratiunii.

Come on, cum poate un zevzec ca si Crin Antonescu sau un nataflet ca Victor Ponta
sa iasa in lume cu atat tupeu dupa ce s-au regulat in fund?. Pentru necinstea adusa
de ei culorii lor politice, Karl Marx si Mises se invart in mormant.

Iti doresc si tie si conationalilor nostrii vrajiti de farmecul rosu,
insanatosire grabnica. Fie ca tenebrele in care te zbati sa dispara, sa fie in lume
pace si bucurie. 🙂 ”
Am redat textul integral, ca sa vezi ca nu vorbesc fara rost.
Noapte buna

de gabi la 30 septembrie 2010 - 06:43

@Ioan Asan
nu am inteles doar ca te plangi, dar asta nu mi-a placut…restul mai merge. in mare pot spune ca ai dreptate, doar ca nu ai inteles exact ce spune lucifer si daniel. pana la urma toti aveti propozitii in care aveti dreptate, si din ele se naste adevarul. sunt de acord cu tot ce s-a scris aici, mai putin cu:
-ideea lui lucifer conform careia pdl e putin mai bun decat celelalte partide…gresit, toate sunt la fel de „bune”, iar datele statistice, cum ar fi sumele cheltuite si obtinute nu pot fi scrise corect, pt ca nu se cunosc decat de cei ce s-au folosit de ele, nu va luati dupa ce auziti la tv. si eu zic ce vreau la tv.
-ideea lui daniel, conform careia toti trebuie dati afara care sunt incompetenti. sunt 2 categorii de incompetenti, cei care obtin un post pe pile, si nici nu isi fac treaba cum trebuie, aici da, are dreptate, si cei care obtin cu greu un post, pe meritul lor, dar nu reusesc sa se ridice la nivelul dorit pentru ca nu au obtinut un alt post in prealabil, unde sa invete anumite lucruri, si aici ma includ si pe mine. categoric oamenii astia merita sa ramana in postul lor, atata timp cat depun efort, se sacrifica, si se descurca cum pot, fara ajutorul tertzilor…cred ca totusi daniel s-a referit la cei cu pile.
-ideea ta Ioan, prin care tinzi sa infierezi PDL-ul, si sa te plangi. nu asta e solutia.
Si in final…care e treaba cu zelea codreanu si tutea, sau mai stiu eu cine sunt pomeniti pe aici? nu stiu daca am inteles bine, dar voi ati dori o schimbare a formei de guvernare. e o solutie buna, dar sa nu tindem catre doctrine care pun pe locul 1 natiunea, si minoritatile ar avea astfel de suferit. sau ar pune in prim plan dictatura, cand asta nu a fost o solutie niciodata in istorie. oare o democratie „prost inteleasa” prin care fiecare lege sa fie votata de popor(demos cratos) si nu de cateva sute de oameni din guvern si parlament, nu ar fi o solutie mai buna? de ce sa fim condusi de partide? de ce nu ne conducem singuri? pt ca mergem sa votam. eu nu am fost de cand ma stiu, si nu voi merge, am 25 de ani. daca voi mai mergeti, inseamna ca am vb degeaba pe thread-ul asta. peace!

de Daniel la 30 septembrie 2010 - 07:55

WHATEVER (nu pt tine era,gabi)

de NORBI la 30 septembrie 2010 - 17:04

3 lulele 2 surcele,voi comentati voi auziti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de Gabi D la 30 septembrie 2010 - 18:13

Vai de capul vostru de PDL-isti sunteti jalnici si scoateti omul din sarite,exact ca si stimabilii de la TV!Nu stiti numai sa spuneti ca altii,,au facut,au dres”,dar un singur lucru nu recunoasteti si anume ca astia nu fac nimic!Sa traiti bine dragilor in incultura si filozofia voastra searbada!Mi-e mila de voi …LASILOR…!Oricum,eu voi trai mai bine decat Base stimabile ,GABi
esti caraghios ca-mi porti de grija,vezi-ti de treaba ta!

de gabi la 30 septembrie 2010 - 19:25

tu traiesti cu impresia ca pdl e de vina. de vina sunt toti. toate partidele. poporul trebuie sa conduca. oamenii ce posteaza aici nu cred ca au nivelul tau de cultura, ca doar nu se ridica nimeni la nivelul tau, gabi d. noi ne chinuim numai cu weblogic, oracle, java, chestii penale, suntem niste inculti. lasa ca esti tu culta…iti las comment de fiecare data cand simt ca nu apreciezi corect starea actuala in care suntem. partidele trebuie desfiintate, nu doar pdl, toate!!!

de bravo base la 1 octombrie 2010 - 07:22

gabi, ceea ce propui tu e anarhie; s-a experimentat in intreg secolul 19 si la inceputul sec. XX. n-a iesit nimic bun. daca desfiintezi partidele, ce pui in loc? le desfiintezi pe astea si infiintezi altele? Pai prin ceea ce propui distrugi dreptul la libera exprimare, libertatea constiintei, dreptul la asociere si alte drepturi pe care nu le mai amintesc. Una peste alta, ceea ce propui tu este exact dictatura. Nu cred ca mai vreau (ca sa nu spun ca m-am saturat de dictatura si de dictatori)sa-mi comande altii cum sa ma imbrac, cat de lung sa am parul, ce am voie sa spun si ce nu, sa decida cat si ce sa mananc, unde sa locuiesc etc. Daca tu iti doresti asta, fii oaspetele meu (adica n-ai decat, e treaba ta)mie mi-a ajuns, am trait asta mai bine de 20 de ani.

de gabi la 1 octombrie 2010 - 10:59

dictatura poporului, daca esti mai atent(a). as dori cam ceea ce doreste partidul poporului, adica sa se dea in rate 20 de mii de ieuroi la fiecare om din tara, dar daca se poate fara sa vina partidul lui diconescu la putere, ca asta ar insemna afundarea in mocirla. deciziile sa fie luate rational de popor, cred ca am sti noi mai bine ce sa se faca cu banii, decat acele cateva persoane care baga milioane de euro in chestii inutile, reduc cheltuielile cu oamenii, promoveaza posibilitatea ca un om sa faca avere pe care apoi sa nu o poata justifica, facuta prin hotii. nu am spus nici de anarhie, nici de dictatura, am spus doar sa luam noi decizii, si crede-ma ca nu ar iesi anarhie, odata ce fiecarui roman i s-ar prezenta prin numere concrete, starea concreta a tarii. s-ar putea lua decizii mai corecte vizavi de criza, daca ar decide 23 de milioane de oameni. vei spune ca poporul nu ar vota niciodata reducerea pensiilor si a salariilor. dar, prin deciziile luate anterior de popor, s-ar mai ajunge la nevoia sa se reduca??

Lasati un comentariu