A început şedinţa în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei. Opoziţia a părăsit sala

• publicat la: 28 octombrie 2010
A început şedinţa în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei. Opoziţia a părăsit sala

Şedinţa în cadrul căreia Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei a început, la scurt timp după ce Birourile Permanente au decis ca Executivul poate să facă acest lucru. Opoziţia a părăsit sala de dezbatere.

La şedinţă sunt prezenţi 338 de parlamentari, 132 fiind absenţi, informează Mediafax. Preşedinte de şedinţă este vicepreşedintele Camerei Ioan Oltean (PDL), secondat de vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu şi de secretarul Camerei Dumitru Pardău (PDL).

La începutul şediţei, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, anunţat că este îndeplinit cvorumul de lucru.

Birourile Permanente au decis ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe Legea Educaţiei, deşi opoziţia a cerut amânarea acesteia până se pronunţă Curtea Constituţională. Decizia a fost luată cu 12 voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”, cu toate că Opoziţia are majoritate în Birourile Permanente. S-a ajuns la acest vot din cauza absenţei de la şedinţă a unor reprezentanţi ai Opoziţiei.

Guvernul îşi angajează joi răspunderea în Parlament pe Legea Educaţiei. Executivul a adoptat miercuri noapte forma finală a proiectului, care a adunat până acum peste 1200 de amendamente. În semn de protest, cadrele didactice din întreaga ţară ar putea întrerupe vineri activitatea.

Singura şansa pentru ca legea să fie modificată este acum în mâinile magistraţilor de la Curtea Constituţională. Ei vor decide pe 3 noiembrie dacă Guvernul îşi poate angaja sau nu răspunderea pe acest proiect de lege.

Potrivit noii Legi a educaţiei, clasa a noua  va fi trecută la gimnaziu, cursurile liceale vor dura 3 ani, iar părinţii vor fi amendaţi pentru absenţele copiilor.

sursa antena3

Lasati un comentariu